Yeni versiyonları dinlerken mest oluyorum

Güncelleme Tarihi:

Yeni versiyonları dinlerken mest  oluyorum
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2024 08:28

İlki geçen yıl temmuz ayında beğeniye sunulan “Selami Şahin Şarkıları” serisinin 2’ncisi yayınlanmaya hazır. Albümün ilk şarkısı “Alışmak Sevmekten Zor”, Gökhan Türkmen yorumuyla 1 Mart’ta dinleyicilerle buluştu. Biz de Selami Şahin ve Gökhan Türkmen ile bir araya geldik ve projenin detaylarını konuştuk.

Haberin Devamı

“Alışmak Sevmekten Zor” şarkınızı Gökhan Türkmen yeniden seslendirdi. Nasıl buldunuz yeni versiyonu?

Selami Şahin: Bu çok eski bir şarkı, 80’lerin başında yapmıştım. Okuması, yorumu, aranjesi o kadar güzel olmuş ki. Dinledim, çok beğendim. Seni kutluyorum Gökhan.

Gökhan Türkmen: Teşekkürler hocam. En önemlisi sizin beğenmeniz.

Selami Şahin: Türkmen’in sesi güzel, besteleri de güzel. Benzemeyen sözleri yazıyor, melodileri yapıyor. Albüme de katkıda bulunduğu için çok teşekkür ederim.

Siz mi seçtiniz şarkıyı?

Gökhan Türkmen: Benim söyleyebilme ihtimalim olan şarkılar arasında bunu tercih ettim. Söz ve müziğin uyumu, hecelerin notalara oturması sayesinde söylemesi de çok rahat oldu.

Selami Şahin: Çok güzel aranje edilip söylenmiş, gençlerin anlayacağı şekle uyarlanmış. Zaman sana uyum sağlayamaz, sen zamana uyum sağlayacaksın.

Haberin Devamı

Gökhan Türkmen: Aslında 80’li yıllarda yapılmış olmasına rağmen orijinali de hâlâ şu an modern olabilecek şekilde bence. Biz onu aslında çok fazla değiştirmemeye çalıştık. Sadece ritimlerdeki ufak tefek değişiklikler ona modernize katmış olabilir ama çok küçük bir makyaj yaptık. Zaten çok iyi bir şarkı, ahengi çok yüksek. Çok bozmamak lazım. O yüzden elimizden geldiği kadar küçük dokunuşlarla bu hale getirdik. Alper Anık yaptı aranjesini. Bir de şarkıyı söylemek o kadar rahat ki...

Şarkı 1 Mart’ta single olarak çıktı. Albüm olarak ne zaman yayınlanacak?

Selami Şahin: Her seride 10 şarkı yer alıyor. İlki temmuzda yayınlandı. Bu ikinci albüm. Açılışını 1 Mart’ta Gökhan yaptı. Her cuma bir şarkı yayınlanacak. 10 hafta sonunda ise derleme albüm olarak proje tüm dijitalde yerini alacak.

Neden bu şekilde bir yol izlediniz?

Selami Şahin: Aynı anda yayınlandığı zaman şarkılar hak ettiği ilgiyi göremiyor.

Gökhan Türkmen: Artık albüm konusu biraz o noktaya geldi. Biz de korkuyoruz albüm yapmaya. Sıfırdan 10 yeni şarkıyı bir anda vermek şu anki tüketim çılgınlığının içinde sıkıntı yaratıyor. Her şarkıya emek vermek zorunda hissediyorsunuz ama ayrı ayrı şarkılarla özel olarak ilgilenmek varken, bir anda 10 şarkıyı çıkarınca kafanız karışıyor. Tek tek şarkıları çıkarıp en son onları toplayıp bir albüm haline getirmek daha mantıklı.

Haberin Devamı

Klip çekildi mi?

Gökhan Türkmen: Bostancı Gösteri Merkezi’ndeki konserimden bir performans klibi yapıldı. O da şarkıyla beraber aynı anda yayınlanacak.

Yeni versiyonları dinlerken mest  oluyorum

PROJENİN PRODÜKTÖRLERİ ÇOCUKLARIM

Albümdeki yer alan sanatçıları kim belirledi?

Selami Şahin: Oğullarım Lider, Emirhan ve kızım Meryem İrem bu projenin prodüktörleri. Okuyan sanatçıların sesine, tarzına göre isabetli eser seçimi yapıyorlar. Allah razı olsun bütün sanatçı arkadaşlarımdan, evlatlarımdan, hiçbiri hayır demedi. Şarkıların yeni versiyonlarını dinlerken mest oluyorum. Sanki bu eserlerin sahibi değilim de dinleyicisiymişim gibi. Bazen çok eski bir şarkımı duyuyorum, “Selami, bu da mı senin?” diyorum.

Haberin Devamı

İki farklı kuşak olarak birbirinize kattığınız deneyimler neler oldu?

Selami Şahin: Eğer çok iyi bir terzi isen kişinin tipine, yaşına, çizgisine göre elbiseyi dikersin. Türkmen’den de bu şarkıyı dinleyince “Helal olsun” dedim. O kadar yakışmış ki sesine. Minik eklemeler yapmış, mest oldum.

Gökhan Türkmen: Şarkı yapan bir adam olarak, şarkı yapan insanların her zaman bende başka bir etkisi oldu. Kayahan, Selami Şahin, Barış Manço gibi insanların şarkı yapma şekli bana her zaman ilham vermiştir.

Selami Şahin: Eser sözcüğü kalıcı demektir. Sloganlı yazılmış, melodisi yapılmamış, taklit olmayan 100 beste yap, bin taneye bedel olsun. Ben beste yaparken bakıyorum slogan yoksa hiç girmiyorum.

Haberin Devamı

Gökhan Türkmen: Şarkıların birbirine benzememesini nasıl sağlıyorsunuz hocam?

Selami Şahin: Bazen bir melodiyi mırıldanıyorum. Başka şarkıma benziyorsa olmaz diyorum. Yırtıp atıyorum notayı.

Gökhan Türkmen: Bende de öyle oluyor. Bilerek yapmamak lazım. Şu zamanda çok var yapan.

Hangi durumlar size şarkı yaptırıyor?

Selami Şahin: Ben bugün beste yapacağım diye kendimi zorlamıyorum. Aniden bir ilham geliyor. Gece mi gündüz mü belli olmuyor.

Gökhan Türkmen: Ben genelde canım aşırı sıkkın olduğu zaman, hiçbir şey içimden gelmediğinde filan yapıyorum. Şu an insanların sevdiği şarkıları öyle yapmışımdır.

Selami Bey geçmişten günümüze kaç şarkınız var?

Haberin Devamı

Selami Şahin: En az 400’ü hit olmuş, 1000’in üzerinde şarkım var.

Gökhan Türkmen: Şarkılarınızı sıradan şarkıcılar da söylemiyor ki, Zeki Müren, İbrahim Tatlıses, Ebru Gündeş... Herkesin saygı albümü olmaz. Eskimeyen şarkı yapanların olur.

KENDİMİ SERT ELEŞTİRİRİM

◊ Gökhan Bey bir röportajınızda kendimi yargısız eleştirebilirim demişsiniz. Kendinize yaptığınız en ağır eleştiri ne oldu bu zamana kadar?

Gökhan Türkmen: Kendimi her zaman sert eleştiririm. Bence olması gereken bu. İnsan ilk başta kendini eleştirmeli. Benim için başkasını eleştirmek zordur. Çünkü ben harika olmadığım için karşı tarafın yapamadığı bir şeyi söylemek bana tuhaf gelir. Sorarsa ancak eleştiri yaparım. Ama emek verilmeden bir şey yapılıyorsa da ben çok emek vererek her şeyi yaptığım için çok rahat eleştiririm. Çünkü o aptal yerine koymak oluyor artık.

Yeni versiyonları dinlerken mest  oluyorum

FİLMDEN ÖNCE BELGESELİM ÇEKİLECEK

◊ Selami Bey, bir röportajınızda hayatınızın filminin çekileceğini söylemişsiniz. Çalışmalar var mı?

Selami Şahin: Yapacağız ama öncesinde Selami Şahin belgeseli çekilecek. Değerli müzik yazarı Yavuz Hakan Tok ile ortak bir çalışma yürütülüyor. Benim bugüne kadar bütün hayat hikayemi, fotoğraflarımı ve gazete haberlerimi tarayıp bir akışa oturtuyorlar. Pek yakında beni ve sanatçı dostlarımı çekerek başlayacaklar. Belgeselden sonra ise film çekme düşüncesi var. Hayat hikayeme değinirsem; Ben 16 yaşında Antakya’dan tek başıma İstanbul’a geldim. İlkokul mezunuydum. Annem babam çok fakirdi. Şarkıcı olma hayalim vardı. Otelde çalıştım, lokantada komilik yaptım. Notayı kitaplardan öğrendim. Ne acılı günler yaşadım. 17 yaşımı bitirmek üzereyken ünlendim.

5 ALBÜMLÜK PROJE PLANLADIK

◊ “Selami Şahin Şarkıları” serisinin devamı gelecek mi?

Lider Şahin: Toplamda 50 şarkılık ve 5 albümlük bir proje olarak planladık. Yayınlayacağımız yeni albümlerde yine birbirinden değerli müzisyenlerin imzasını göreceğiz. Her bir şarkı için emek veren toplamda yüzlerce müzisyene ve kocaman bir ekibe sonsuz sevgiler sunuyorum. Projenin müzik direktörü olarak onların emeklerine şahit olmak ve beraber eser üretmek benzersiz.

BAKMADAN GEÇME!