Wednesday’in Türk bestecisi: Esin Aydıngöz

Güncelleme Tarihi:

Wednesday’in Türk bestecisi: Esin Aydıngöz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2023 07:54

Türk besteci Esin Aydıngöz, Tim Burton’ın dizisi “Wednesday”de aranjör olarak yer aldı. Amerika’da yaşayan Aydıngöz aynı zamanda Berklee College of Music’in ‘Film Müziği’ departmanının bölüm başkan yardımcılığını üstleniyor.

Haberin Devamı

AMERİKA’da yaşayan ve Berklee College of Music’in Film Müziği departmanının bölüm başkan yardımcısı olan Türk besteci Esin Aydıngöz, Tim Burton’ın yeni dizisi “Wednesday”de aranjör olarak yer aldı.

Dizinin ilk bölümünde Wednesday’in The Rolling Stones’un “Paint It Black” eserini çaldığı sahnedeki viyolonsel düzenlemesi ve üçüncü bölümde Nevermore Akademisi öğrencilerinin Fleetwod Mac’in “Don’t Stop” eserini çaldıkları sahnedeki lise bandosu düzenlemesi Esin Aydıngöz ve Alana Da Fonseca tarafından yapıldı.

Aydıngöz, aynı zamanda Elgar ve Vivaldi gibi klasik bestecilerin eserlerinin çalındığı sahneler için de aranjman, orkestrasyon ve notasyon yaptı.

Grammy Ödülleri’ne oy kullanan akademide

Grammy Ödülleri için oy kullanan Recording Academy Üyesi olan Esin Aydıngöz, The Alliance for Women Film Composers’in en genç yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda genel sekreteri.

Haberin Devamı

“Songs for World Peace” projesi için de Türkiye’yi temsil eden müzisyen, Ocak 2018’den beri Disney’in farklı projelerinde çalışıyor. Disney Music Group’un grubu DCappella’nin yardımcı müzik direktorü de olan Aydıngöz, Tayvan’da yapılan “Disney Fantasy Piano Ensemble” konserinde aranjör olarak yer aldı.

Müzisyen, New York Comic Con 2022’de güncel Hollywood ve Broadway projelerinin tartışıldığı bir panelde de panelist oldu.

Wednesday’in Türk bestecisi: Esin Aydıngöz

Jenna Ortega’nın başrolünü üstlendiği “Wednesday” yayınlandığı dijital platformda İngilizce dilinde en çok izlenen yapımlar arasında yerini aldı ve kısa sürede 1 milyar saat izlenmeye ulaştı.

BAKMADAN GEÇME!