Vücudunuzla barışmanız için 4 kolay yol

Güncelleme Tarihi:

Vücudunuzla barışmanız için 4 kolay yol
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 09:34

Günümüzde vücut oranlarımıza takıntılı bir halde yaşıyoruz. Kendimize aynada baktığımızda gördüğümüz şey hiç hoşumuza gitmiyor ve hepimiz o reklamlardaki ya da filmlerdeki güzel vücutlara sahip olmayı istiyoruz. Üstelik bunu sebeplerinin altında sağlıklı olmak, uzun yaşamak gibi kaygılar da bulunmuyor. Görmek istediğimiz tek şey idealize edilmiş hatlara sahip bir vücut. Üstelik başımıza gelen bir çok kötü şeyin de kendi özgüvenimizin eksikliğinden değil de vücudumuzun kötü yönlerinden kaynaklandığını düşünüyoruz. Oysa bu hastalıklı düşüncelere kapılmak yerine yapmamız gerekenler ise çok basit.

Haberin Devamı

Kendinizi yeniden tanımlayın.

Dış görünüşünüzü değiştirmeye çalışmak yerine hayatınızı değiştirmeye odaklanmaya ne dersiniz? Bu sayede özgüveniniz artacak ve istediğiniz vücuda kavuşmak da sizin için çok daha kolay olacak. Bu sebeple ne zamandır yapmak istediğiniz ama hep ertelediğiniz bir hobiye başlayabilirsiniz. Bir dil öğrenmek, dans etmek ya da enstrüman çalmak olabilir. Sizi tatmin edecek düşünceler üzerine yoğunlaşın. İşinizi, çevrenizi, sevip sevmediğiniz şeyleri düşünün ve bunlar üzerine olumlu değişiklikler yapmaya çalışın. Arkadaşlarınızda bol vakit geçirin ve sosyalleşin. Kendinize yeteri kadar zaman ayırdığınızda vücudunuzu da seveceksiniz.

Vücudunuzla barışmanız için 4 kolay yol

Haberin Devamı

Güzel bir noktanızı düşünün.

Aynaya baktığımızda hepimiz ilk önce kusurlu bölgelerimizi görürüz. Göbeğimizin ne kadar büyümüş olduğundan ya da kalçalarımızın ne kadar da geniş göründüğünden yakınırız. Bunu daha fazla kendinize yapmayın ve güzel bulduğunuz bir yerinize odaklanın. Bir sonraki seferde de güzel bir kadın ya da adam gördüğünüzde onun güzel bölgelerine bakıp, kendi kötü yerlerinizi değil, güzel bulduğunuz yerlerinizi aklınıza getirin. Bu zamanla bakış açısınızı da değiştirecektir.

Vücudunuzla barışmanız için 4 kolay yol

Her şeyin başı sağlık!

Vücudunuzdan nefret ettiğiz sürece ona daha çok acı çektireceksiniz. Sağlıksız diyetlerle ya da kendinizi cezalandırmak adına daha da fazla yiyerek zamanla sağlığınızla da oynayacaksınız. Oysa bu kendi kendinin bacağına sıkmaktan farksızdır. Bunun yerine sağlıklı bir beslenme programı yaratın ve beslenme düzeninizi buna göre ayarlayıp, sağlığınızı koruma altına alın. Elinizde henüz bazı kötü yönleriyle de olsa sağlıklı bir beden bulunduruyor olmanın kıymetini bilin ve onu koruyun.

Vücudunuzla barışmanız için 4 kolay yol

Haberin Devamı

Hedefler koyun

Vücudunuzun eksiklerine takılıp da kendinizi olması gerektiğinden daha fazla yormayın. Bu psikolojik olarak da sizi yıpratacak ve başladığınız egzersizleri de yarıda bırakmanıza neden olacaktır. Bunun yerine kendinize kısa vadede küçük sözler verin ve yerine getirdiğinizde kendinizi ödüllendirin. Vücudunuzla barışmak ve onun için iyisini yapmaya başlamak zor bir süreçtir ancak zamanla rutine oturur ve sizi istediğiniz insana dönüştürür.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!