TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev kimdir, kaç yaşında, nereli? Sultan Raev'in hayatı ve biyografisi

Güncelleme Tarihi:

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev kimdir, kaç yaşında, nereli Sultan Raevin hayatı ve biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2022 14:44

Kırgız devlet görevlisi, edebiyatçı ve yazar Sultan Raev, MasterChef yarışmasına konuk oluyor. MasterChef dış çekimlerinde tadım yapacak olan Sultan Raev izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Sultan Raev, 31 Mart 2022 tarihinden beri Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri olarak görevine devam etmektedir. Peki, Sultan Raev kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev'in hayatı ve biyografisi...

Haberin Devamı

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev MasterChef'te tadım yapacak. Sultan Raev aslen nereli, kaç yaşında izleyicilerin araştırdığı konular arasında yer aldı. İşte, aynı zamanda edebiyatçı ve yazar olan Sultan Raev hakkında bilgiler...

SULTAN RAEV KİMDİR?

Raev 13 Temmuz 1958 tarihinde Kırgızistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'nin Oş şehrinin Kara-Suu ilçesinin Jooş köyünde dünyaya geldi. 1979 yılında "Kırgızistan Kültürü" gazetesinde iş hayatına başladı ve 1984 yılında Kırgızistan Devlet Üniversitesi'nin gazetecilik bölümünden mezun oldu.

Yazarlık alanında çeşitli eserleri bulunan ve 14 devlet, çeşitli vakıf ve uluslararası kuruluşların ödüllerine sahip olan Raev 2011 yılında halk yazarı unvanına sahip oldu.

2002-2020 yılları arasındaki Kırgızistan hükûmetlerinde eğitim ve kültür bakanlıklarında, komisyon başkanlıkları, bakan yardımcılığı ve bakanlık görevlerinde bulundu. 31 Mart 2022 tarihinde Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın Genel Sekreterliği görevini Düsen Kaseinov'dan devraldı.

Haberin Devamı

Kırgızca, Rusça, Türkçe ve İngilizce bilen Raev evlidir.

BAKMADAN GEÇME!