Tanrı'nın şifalı eli John of God: 'Türk insanları bilge ve gerçeği biliyorlar'

Güncelleme Tarihi:

Tanrının şifalı eli John of God: Türk insanları bilge ve gerçeği biliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2016 14:07

Onu tanımlarken, iki bin yıldır dünyaya gelmiş en eşsiz insan diyorlar. Oysa o kendisiyle ilgili “Ben Tanrı’nın ilahi ellerinin bir enstrümanıyım sadece” demekle yetiniyor. O bir mucize adam. Her yıl dünyadan binlerce insanın akın akın Brezilya’ya gittiği, deva aradığı John of God aslında kim? Kendisinden dinliyoruz.

Haberin Devamı

Neden size John of God (Tanrı’nın John’u) diyorlar?

- Abadiania’daki çalışmalarıma başladığımda bana John of Abadiania (Abadiania’nın John’u) diyorlardı. Daha sonradan ‘John of God’ olarak anılmaya başladım. Spiritüel tedavilerde ruhsal varlıkların beni aracı olarak kullanmaları ile bana bu ismi vermelerinin ilgisi olduğunu zannediyorum.

Evliliğiniz, çocuklarınız, arkadaşlarınız? Nasıl bir hayatınız var?

- Herkes gibi; sıradan...

Burada gerçekleştirdiğiniz ruhani hizmetleri başka şehirlerde ya da ülkelerde de veriyor musunuz?

- Evet, zaman zaman başka yerlere de gidiyordum. Şimdiye kadar Amerika Birleşik Devletleri, Portekiz, İspanya, Yunanistan, Bolivya, Peru, Paraguay, Arjantin ve Yeni Zelanda’ya gittim. Ancak artık  pek seyahat etmiyorum.

Buraya neden Casa de Dom Inacio deniyor?

Haberin Devamı

- Aslında bu tamamen kendiliğinden gelişti. Benim Abadiania’da kanallık yaparak gerçekleştirdiğim ilk prosedür bir doğum olayıydı ve bu doğum, ruhsal varlık Saint Ignatius tarafından gerçekleştirildi. Saint Ignatius’un gözü her zaman Casa’nın üzerindedir, dolayısıyla ben de kendisine bir hürmet göstergesi olarak bu spiritüel merkeze Casa de Dom Inacio adını verdim.

 

9 YAŞINDA BAŞLAYAN MEDYUMLUK

Tanrının şifalı eli John of God: Türk insanları bilge ve gerçeği biliyorlar

En büyük hayranlarından biri dünyaca ünlü televizyoncu Oprah Winfrey, ona gidip iyileşen insanları defalarca programına çıkardı.

 

Medyumluk yeteneğinizi ne zaman fark ettiniz?

- 9 yaşımda, Itapaci’de yaşıyordum. Annemle birlikte Itapaci’ye birkaç kilometre mesafede bir kasabaya gidiyorduk. Anneme şiddetli bir fırtına çıkacağını, birçok evin zarar göreceğini söyledim. Bu sırada gökyüzü açık ve güneşliydi. Annem boş konuşmamam gerektiğini söyleyip beni susturdu. Biz Ponte Nova kasabasına vardığımızda şiddetli bir fırtınanın kasabanın üzerinden geçtiğini ve onlarca eve zarar verdiğini gördük.

Haberin Devamı

Türkiye’de çok tanınan ve sevilen bir kişisiniz, sizin sayenizde Türkiye’de de iyileşmiş çok kişi var. Bu yüzden Türkiye’de çok ünlüsünüz. Kendinizle ilgili, misyonunuzla ilgili bize ne söyleyebilirsiniz?

-  İnsanları çok seviyorum, eğer Tanrı izin verirse bir gün Türkiye’yi ziyaret etmeyi çok isterim.

Casa de Dom Inacio oldukça güçlü bir enerjiye sahip, bize biraz buranın enerjisinden bahseder misiniz?

-  Casa de Dom Inacio’nun gücü Tanrı’nın gücü ve ışığın gücüdür.

Kanallık yaptığınız Türk bir ruhsal varlık var mı?

-  Evet, var. Türk insanları bilge ve gerçeği biliyorlar. Işığın olduğu her yerde Tanrı vardır.

Türkiye’den birçok insan buraya gelmek istiyor...

Haberin Devamı

-  Bu tamamen kişinin kendi isteği ve tercihi ile ilgili bir durum. Ben onlara gelmeleri gerektiğini söylemek için burada değilim. Işığa ve Tanrı’nın gücüne inanıyorlarsa ve gelmek yönünde niyetleri varsa gelebilirler.

Bazı insanlar ne iyileştirilebilir, ne iyileştirilemez diye soruyorlar?

-  Ben bir doktor değilim bu tamamen Tanrı’nın gücü. Doktorların doktoru Tanrı’nın gücüdür. Ben bunu söylemek için burada değilim.

 

KANALLIK YAPTIĞIM İLK RUHSAL VARLIK HAZRETİ SÜLEYMAN’DI

Tanrının şifalı eli John of God: Türk insanları bilge ve gerçeği biliyorlar

 

 

Sizin kanallığınız aracılığıyla gerçekleşen ilk spiritüel ameliyatı anlatır mısınız?

-  16 yaşındaydım, Campo Grande’de yaşıyordum. Kanallık yaptığım ruhsal varlık Hazreti Süleyman’dı.

Haberin Devamı

Ruhsal bir varlıkla bağlantıda olduğunuz anda neler hissediyorsunuz?

-  Hiçbir şey görmüyorum ve hiçbir şeyin farkında olmuyorum. Uykudaymışım gibi bir his. Ben sadece ruhsal varlıkların kullandığı bir aracı, bir enstrümanım. Aslına bakarsanız o sırada neler olup bittiğinin farkında olmak ilginç bir deneyim olabilirdi ancak bu mümkün değil.

Sizinle bağlantıya geçen kaç tane ruhsal varlık var?

-  Benimle bağlantıya geçen birçok ruhsal varlık var, sayısını tam olarak bilmiyorum. Birçoğu da benimle bağlantıya geçmeden sadece enerji gönderiyor.

 

RUHSAL VARLIKLARLA KONUŞMAK MÜMKÜN

Ruhsal varlıklar neden çoğunlukla kendilerini tanıtmıyorlar?

- İsimlerin bir önemi yok.

Haberin Devamı

Hangi dine mensupsunuz?

- Yaradan’a inanıyorum, dinin herhangi bir önemi yok. Hepimiz Tanrı’nın çocuklarıyız ve bütün dinler saygı duyulmayı hak ediyor. Medyumluk herhangi bir dine bağlı değildir. Din insanların yarattığı bir şeydir, oysa medyumluk öyle değildir. Sevgi ve yardımseverlik dinden bağımsız, dinlerüstü olgulardır.

Sizinle bağlantıya geçmeleri nasıl gerçekleşiyor?

- Bir yayılım hissediyorum ve hemen ardından bir-iki saniye içerisinde bağlantı kuruluyor. Yayılım dediğim şey bir işaret, mesaj gibi bir şey. Yoğun şekilde ruhsal bir iç huzur hissediyorum ve içim mutlulukla doluyor. Bunlar benim için bağlantının başlayacağını gösteren işaretler.

Peki bağlantının bitişi ne zaman oluyor?

- Varlık odasındayken. Bağlantı bittiğinde kendimi biraz bitkin hissediyorum ve toparlanabilmek için biraz dinlenmeye ihtiyacım oluyor.

 

Tanrının şifalı eli John of God: Türk insanları bilge ve gerçeği biliyorlar

 

Aracılık ettiğiniz spiritüel ameliyatları daha sonradan izleme fırsatınız oldu mu?

-  Evet. Daha önce söylediğim gibi bağlantı esnasında uykuda gibi olduğum için o anda olup bitenin çok farkında olmuyorum. İlk kez spiritüel bir ameliyatın kaydını bana gösterdiklerinde gerçekten gözlerime inanamadım.

Ruhsal varlıklarla konuşmak mümkün mü?

- Evet, bu mümkün.

Peki bir medyum ne söylediğinin farkında olmadan, ruhsal varlığın yönlendirdiği şekilde konuşur mu?

- Evet, aslında burada her zaman olan şey bu zaten.

Bu kadar yoğun şekilde insanlarla ilgilenmek çok yorucu değil mi?

- Ben misyonumu en iyi şekilde yerine getirmek için çalışıyorum. Herkesin haftada en az bir gün dinlenmeye ihtiyacı vardır. Ben salı günleri dinleniyorum, diğer günler çalışıyorum.

Herhangi bir ruhsal varlıkla bağlantıya geçmeden şifa verdiğiniz birileri oldu mu?

- Hayır. Daha önce söylediğim gibi ben sadece bir aracı, bir enstrümanım. Sadece Tanrı şifa verebilir. Ruhsal varlıklarla bağlantıda olmadığım zamanlarda tamamen sıradan bir insanım.

Ruhsal varlıkların bir kimseyi şifalandırmaları üzerinde herhangi bir etkiniz var mı?

Hayır. Birinin şifa bulması için ben ancak dua edebilirim, ruhsal varlıklara müdahale etmek benim yeteneklerimin dışındadır.

Tedavilerle ilgili hayal kırıklıkları yaşadığınız oluyor mu?

- Eğer bir kişi iyileşir ve daha sonra özensiz ve ihmalkâr bir hayat yaşamaya dönerse buna çok üzülüyorum. Böyle vakalar oluyor.

Tanrının şifalı eli John of God: Türk insanları bilge ve gerçeği biliyorlar

 

İYİLEŞMESİ MÜMKÜN OLMAYAN BİR HASTALIK YOKTUR

Casa de Dom Inacio’da ne tür hastalıklar tedavi ediliyor?

-  İyileşmesi mümkün olmayan hiçbir fiziksel hastalık yoktur, tüm hastalıklar iyi ruhların desteğiyle iyileşebilir.

Bir hastanın iyileşip iyileşmeyeceği anlaşılabiliyor mu?

- Şifalandırma işlemini ruhsal varlıklar gerçekleştirdiği için bunu da sadece onlar biliyor.

Ruhsal varlıklarla bağlantınız hayatınızın herhangi bir döneminde kesintiye uğradı mı?

- Çok hasta olduğum zamanlarda ruhsal varlıklardan bazıları yalnızca benimle ilgilenmek için bağlantıya geçiyorlar.

Medyum olarak misyonunuzu ne zaman tamamlayacaksınız?

-  Bunu sadece Tanrı bilir. Ben bu misyonu kabul ettim ve elimden gelenin en iyisini yaparak misyonumu tamamlamaya çalışıyorum.

 

Tanrının şifalı eli John of God: Türk insanları bilge ve gerçeği biliyorlar

 

Casa de Dom Inacio’da sizi çok etkileyen olaylar oluyordur mutlaka. Bize bir örnek verebilir misiniz?

-  Burada bütün insanlar sosyal statülerinden bağımsız olarak eşittir ve hiçbiri diğerinden daha önemli değildir. İnsanlardan herhangi biri gelip şifa bulduğunu, iyileştiğini söyleyip teşekkür ettiğinde inanılmaz derecede mutlu oluyorum.

Sesini kaybeden Amerikalı bir opera sanatçısının Casa de Dom Inacio’da şifa bulduğu söyleniyor. Bu olayı anlatabilir misiniz?

- Tedavi yüzlerce benzer durumdaki hastaya uygulanan tedavi gibiydi. Bu vakada ilginç olan şey, şarkıcı, iyileştikten sonra Abadiania’ya geri gelerek, o anda burada bulunanlar için canlı bir performans sergiledi. New York’ta sahnelere dönecek kadar iyileştiğinde ilk önce gelip burada şarkı söyleyeceğine dair kendi kendine söz vermiş. 

 

O, MİLLİ HAZİNE GİBİ KORUNAN BİR FENOMEN

Peru Başkanı, Brezilyalı bakanlar gibi üst düzey politikacıları iyileştiren John of God, bugün herkes tarafından kabul edilen ve adeta milli bir hazine olarak görülen, korunan bir şifacı. Her yıl milyonlarca insan, mucize için Brezilya’daki küçük Abadiania kasabasına, John of God’ın Casa de Dom Inacio adındaki kliniğine akın ediyor. AIDS, kanser, depresyon, MS veya felç... Aklınıza gelebilecek her türlü hastalıktan iyileşme, dönüşüm için John of God’ın yaşadığı kristal madenine meditasyon ve inziva için geliyor. En büyük hayranlarından biri dünyaca ünlü televizyoncu Oprah Winfrey, ona gidip iyileşen insanları defalarca programına çıkardı. İki sene bekledikten sonra merkezine gidip röportaj yapabildi.

 

SÖYLEŞİNİN PERDE ARKASI: SANKİ SORACAĞIM TÜM SORULARI BİLİYORDU

** John of God’ın oğlu, yakınları ve başyardımcısıyla konuştum. Onlar da bana John of God’ın iki senedir kimse ile röportaj yapmadığını ve yapmak isteyenlere de yapmayacağını söylediğini anlattılar. Daha sonrasında kendisine sormuşlar ve benimle röportaj yapmayı kabul etmiş.

** Röportaj yapmaya gittiğim zaman beni büyük bir sevgiyle karşıladı. Oturup konuşmaya başladık. Uzun bir sohbet gerçekleştirdik. Bu sohbetin içinde John of God ile ilgili çok ilginç bir şey keşfettim. Annesi Lübnanlı. Doğu’yu ve Doğu insanını, kültürünü çok seviyor. Dünyanın en ünlü ışık üstadının soyu, temelleri Doğu’ya dayanıyor. Annesinin Lübnanlı olması aslında John of God’ı bize daha yakın yapıyor.

** Ben bir soru soracağım zaman o adeta soracağım soruyu biliyordu ve cevabını veriyordu. Sorumu bitirmeden cevaba başlıyordu. Benim “Bunu da sormayayım” diye kafamdan geçirdiğim soruları bile kendiliğinden cevaplıyordu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!