Semicenk, Simge, Sezen Aksu... 2023’te Türkiye onları dinledi

Güncelleme Tarihi:

Semicenk, Simge, Sezen Aksu... 2023’te Türkiye onları dinledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2023 08:30

Dijital müzik platformu Spotify, 2023 yılında Türkiye’de en çok dinlenen sanatçı ve şarkıları açıkladı. 2023 yılının en çok dinlenen sanatçısı Semicenk oldu. Simge’nin seslendirdiği “Aşkın Olayım” da ‘en çok dinlenen şarkılar’ listesinde zirvede yer aldı.

Haberin Devamı

2023 yılında Spotify’da Türkiye genelinde en çok dinlenen sanatçı Semicenk oldu. Semicenk sadece en çok dinlenen sanatçı olmakla kalmadı aynı zamanda 2023’te ‘en çok dinlenen şarkılar’ listesine de dört şarkısıyla birden girerek Türkiye’nin Top listelerine damgasını vurdu. Geçen yılın en çok dinlenen ismi Uzi, Semicenk’in ardından 2023’te ikinci en çok dinlenen sanatçı olurken onu Sezen Aksu üçüncü olarak takip etti. Motive ve Lvbel C5 ise sırasıyla listenin dördüncü ve beşinci sırasında yer aldı.

‘AŞKIN OLAYIM’ ZİRVEDE

Galatasaraylı futbolcu Icardi ile özdeşleşen Simge’nin seslendirdiği “Aşkın Olayım”, bu yılın en çok dinlenen şarkılar listesinin zirvesine oturdu. Semicenk ve Reymen’den “Yana Yana” en çok dinlenen şarkılar listesinde ikinci sıraya yerleşirken Lvbel C5 ve Güneş’ten “NKBİ X Yapamam-Remix” üçüncü sırada yer aldı. Onları “Affetmem” ile BLOK3 dördüncü; “Pişman Değilim” ile Semicenk ve Doğu Swag ise beşinci sıradan takip etti.

Haberin Devamı

Semicenk, Simge, Sezen Aksu... 2023’te Türkiye onları dinledi



SEZEN AKSU YİNE BİRİNCİ

2017’den beri zirvesindeki ismin değişmediği ‘en çok dinlenen kadın sanatçılar listesi’nde 2023’te de birinci yine Sezen Aksu oldu. Onu Güneş takip ederken listenin üçüncü sırasında ise Melike Şahin yer aldı. Simge ve Hande Yener ise en çok dinlenen kadın sanatçılar sıralamasında dördüncü ve beşinci sıraya yerleşti.

Semicenk, Simge, Sezen Aksu... 2023’te Türkiye onları dinledi



EN ÇOK DİNLENEN ALBÜMLER

2023’ün en çok dinlenen albümleri sıralamasında Motive’den “Romantik” listenin zirvesine yerleşti. İki albümüyle birden
ilk 10’a giren Uzi ise “El Chavo” ile ikinci sırada yer aldı. Heijan ve Muti’nin bu yılki hit albümü “Hermano” üçüncü olurken Mabel Matiz’in son albümü “Fatih” onu dördüncü olarak takip etti. Mabel Matiz aynı zamanda 2018 albümü “Maya” ile de yılın Top 10 albümleri arasında yer aldı. 2023’ün en çok dinlenen albümlerinin beşinci sırasına ise Simge’den “Ben Bazen” yerleşti.

Dünya çapında ise Taylor Swift, en çok dinlenen sanatçı oldu. Swift’in ardından ikinci sırada Bad Bunny gelirken The Weeknd, Drake ve Peso Pluma, onları üçüncü, dördüncü ve beşinci olarak takip etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!