Selen Soyder kimdir, kaç yaşında, nereli? Selen Soyder dizileri ve hayatı

Güncelleme Tarihi:

Selen Soyder kimdir, kaç yaşında, nereli Selen Soyder dizileri ve hayatı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2022 07:44

Selen Soyder kariyeri ve hayatı ile dikkat çeken isimler arasında yer alıyor. Yer Gök Aşk ve Lale Devri gibi başarlı dizilerle adını duyuran Selen Soyder, 2. Sayfa programının konuğu oldu. Evliliğinin ardından çok fazla ekranlarda görünmeyen Selen Soyder merak konusu oldu. Peki, Selen Soyder kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Selen Soyder dizileri ve hayatı...

Haberin Devamı

Bir süredir televizyon yapımlarına ara veren Selen Soyder, 2. Sayfa programının konupuydu. Sağlık nedenlerinden dolayı ekrana bu kadar ara verdiğini söyleyen Soyder, tiyatro oyunuylya geri döndü. Peki, Selen Soyder kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Selen Soyder hakkında merak edilenler...

SELEN SOYDER KİMDİR?

Asıl adı Mükerrem Selen Soyder, 26 Aralık 1986 yılında İzmir doğumludur. 2006 yılında "Miss Model of Turkey" yarışmasında Türkiye'nin en iyi modeli seçildi ve "Miss Bikini of The Universe" yarışmasında Çin Halk Cumhuriyeti'nde Türkiye'yi temsil etti. Yarışmada 1. olan Selen Soyder, Türkiye'ye "En İyi Milli Kostüm Ödülü"nü de getirdi.

2007 yılında Star TV'nin düzenlediği ve 1200 kişinin başvurduğu Türkiye Güzellik Yarışması Miss Turkey'de Türkiye Güzeli seçildi ve Türkiye'yi Miss World 2007'de 106 ülkenin içinde Çin'in Sanya adasında temsil etti.

Haberin Devamı

Selen Soyder kimdir, kaç yaşında, nereli Selen Soyder dizileri ve hayatı

Star TV'de kısa bir süre haber sunan yıldız daha sonra Kapadokya'da çekilen Yer Gök Aşk dizisi için kanaldaki görevinden ayrıldı.

2010 yılında FOX TV'de yayınlanan Yer Gök Aşk dizisinde başrolde oynamıştır, canlandırdığı Toprak karakteriyle Lale Devri isimli diziye geçerek Türk dizi tarihinde bir ilki gerçekleştirmiştir. 2013 yılında adına bir dergi açılmıştır. Selenist dergisiyle adına ilk dergi açılan insan olarak tarihe geçmiştir.[2] 2014'ün Eylül ayında Star TV'de yayınlanan Reaksiyon isimli dizide Dr. Zeynep karakteriyle İbrahim Çelikkol ile başrolde oynamıştır. Miss Turkey 2014'te juri üyeliği yapmıştır. Çocukluk arkadaşı Ali Kemal Güven'in kaleme aldığı "Cahide Devekuşu'nun Açık Evliliği" adlı kısa filmde yer almıştır.

22 Ağustos 2015 tarihinde hayatını Türk iş insanı-reklamcı Oren Fransez ile birleştirmiştir.

BAKMADAN GEÇME!