Quincy Jones: Michael Jackson çok karmaşıktı

Güncelleme Tarihi:

Quincy Jones: Michael Jackson çok karmaşıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2016 09:54

Amerikalı efsane müzisyen Quincy Jones, Daphne Barak’ı Bel Air’deki muhteşem evinde ağırladı: “3 Türk’e Amerika’da zengin ve ünlü olma fırsatı verdim. Artık 4’üncü kişi için bana ihtiyacınız yok!”

Haberin Devamı

O bir efsane... Oprah Winfrey, Michael Jackson, Whoopi Goldberg gibi isimlerin arkasındaki isim... Ama en çok 3 büyük Türk asıllı Amerikalının hikayesi ile gurur duyuyor. Önce o üçüyle ilgili konuşuyor, ardından hayatındaki diğer önemli isimleri sıralıyor.

 

AHMET ERTEGÜN:

Quincy Jones: Michael Jackson çok karmaşıktı


“Onu seviyorum! Özellikle de onun siyahi müzisyenler için fırsatlar yaratmasını sevmiştim. Yeteneği görür ve onlarla albüm anlaşması yapmaktan asla korkmazdı. Ray Charles, Aretha Franklin gibi ünlü seslere onun sayesinde sahip olduk. En başlarda işi çok zordu. İşte o dönemlerde Ertegün’ü ben desteklemiştim.”

 

 

Haberin Devamı

ARİF MARDİN:

Quincy Jones: Michael Jackson çok karmaşıktı


“Arif’i Amerika’ya getirten benim. Türkiye’ye geldiğimde, Ankara’da tanışmıştım onunla. Amerika’ya gelmek istiyordu. Onun tutkusu beni yakaladı ve yardımcı oldum. Devamında başarıya ulaştı. Nora Jones’u keşfetti, Grammy’ler kazandı. Ama bunların olmasının nedeni de benim.”

 

MEHMET ÖZ:

Quincy Jones: Michael Jackson çok karmaşıktı


“Onu Oprah ile tanıştırdım. Onunla tanışabilmek ve televizyonda olmak Öz’ün hayaliydi. Aslında Oprah’ı da ben keşfettim. Hatta şirketi Harpo’nun adını bile ben koydum. Devamında onu Öz’le tanıştırdım. Onu sevdi, kendi şovuna ekledi. Derken Öz kendi şovuna başladı.”

 

MICHAEL JACKSON:

Quincy Jones: Michael Jackson çok karmaşıktı

Haberin Devamı


Hiç şüphe yok ki Michael Jackson’ın tarih yazmasında, Quincy Jones’un yapımcılığını üstlendiği şarkıların payı büyük. Hele ki 'Thriller', 'Beat It' ve 'Billy Jean' gibi rekor kıran birçok parçada imzası varken, bunu inkar etmek mümkün değil. Tüm bunları bir kenara bırakırsak... Jones, Michael Jackson hakkında şöyle diyor: “Michael’da yetenek gördüm. Onu en iyi hit’lerini yapmak için zorladım. Ama Michael’ı bilirsin, çok karmaşıktı. Ona olanlar çok üzücü.”

 

RASHİDA (KIZI):

Quincy Jones: Michael Jackson çok karmaşıktı

Quincy Jones, Rashida Jones ve Peggy Lipton

 

Peggy Lipton’dan olan kızı Rashida artık başarılı bir oyuncu. Jones, ondan bahsederken gururlu bir baba oluveriyor: “Çok meşgul biri. Emmy’lere aday gösterildi. Şu an San Francisco’da film çekiyor. Net söylüyorum, çok başarılı olacak. Ve merak ediyorsan söyleyeyim, kimseyi onu işe alsın diye aramadım. Çok yetenekli bir sanatçı ve her şeyi kendi başına yaptı.”

 

Haberin Devamı

SİYAHİSİZ ÖDÜL TÖRENİ

Sıra geldi bu yılki Oscar’lara... Tören öncesi, siyahi oyunculara bu yıl pek şans tanınmadığı iddiasıyla ciddi tartışmalar ve protestolar yaşandı. Quincy Jones da bu durumdan rahatsız görünüyor: “Whoopi (Goldberg), Denzel (Washington) ve diğer siyahi oyuncular bu ödülü kazandı diye problem çözüldü sayılmaz. Tartışmalardaki sinir katsayısını anlayabiliyorum.”  

 

HAYATTA KALMAK İÇİN ALKOLÜ BIRAKTIM

Quincy Jones: Michael Jackson çok karmaşıktı

"Alkolü bıraktım. Kendime dikkat etmem gerekiyor, çünkü hayatta kalmak için bir yaştan sonra kendine sahip olman lazım. Uyuşturucu alıp her gece partilere katılarak yapımcılık yapmayı düşünemezsin. Bu sadece zavallıca olur!"

 

Haberin Devamı

YAŞIM BENİ HİÇ YAVAŞLATMADI

Quincy Jones, tüm 3 kez evlendi: Peggy Lipton (1974–1990), Ulla Jones (1967–1974), Jeri Caldwell (1957–1966). Onlar dışında da hayatından başka güzeller gelip geçti. İlerleyen yaşının onu yavaşlatacağını sandıysanız, yanıldınız. Hâlâ yalnız değil: “Çinli bir iş kadını ile birlikteyim. Çok zeki. Benden çok daha genç. Çin’e sık sık uçmuyorum ama o beni görmek isteyince geliyor. Kendisi bir tasarımcı. Çok keyifli zaman geçiriyoruz. Emin ol, yaşım beni hiç yavaşlatmadı.”

 

 

KOMŞUM MOHAMED HADİD

Komşum kim biliyor musun? Mohamed Hadid. Evet tam tahmin ettiğin gibi model Gigi ve Bella Hadid’in babası. Şu an hakkında bir dava açılmış durumda. Ünlü ve zengin komşular ilginç olabiliyorlar.

 

Haberin Devamı

AMERİKALILARIN SADECE YÜZDE 8’İ PASAPORTLU

Quincy Jones, bir ara “Amerika’da kaç kişide pasaport var biliyor musun?” diye sordu. “Tamam. Bir düşüneyim. Yüzde 20’si mi?” dedim. “Hayır” diye resmen bağırdı: “Sadece yüzde 8’i. Ve sana bunun bizim bir problemimiz olduğunu söyleyebilirim. Dünyayı dolaşmıyoruz. Kültürler hakkında çok da fikrimiz yok. Ve inan birçok Amerikalı merak dahi etmiyor!”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!