Pakize Suda kimdir, kaç yaşında, hastalığı nedir? Pakize Suda’nın son hali merak konusu oldu

Güncelleme Tarihi:

Pakize Suda kimdir, kaç yaşında, hastalığı nedir Pakize Suda’nın son hali merak konusu oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2022 09:42

Pakize Suda’nın hastalığı ve son hali merak ediliyor. Ses sanatçısı Onur Akay, Pakize Suda’nın son durumu hakkında bilgi verdi. Artık hiç kimseyi tanımayan ve hiçbir şeyi hatırlamayan Pakize Suda'ya 'akıl geriliği' teşhisi konulmuştu. Peki, Pakize Suda kimdir, kaç yaşında, hastalığı nedir?

Haberin Devamı

Pakize Suda’nın kaç yaşında olduğu ve hastalığı merak ediliyor. Muğla'nın Fethiye ilçesinde özel bir bakımevinde tedavisi devam eden Pakize Suda’ya 'akıl geriliği' teşhisi konulmuştu. Demans hastalığı ile mücadele eden Pakize Suda’nın oynadığı diziler arasında Hayat Bilgisi, Davetsiz Misafir ve Sevda Çiçeği de bulunuyor.

PAKİZE SUDA’NIN SON DURUMU

Muğla'nın Fethiye ilçesinde özel bir bakımevinde tedavisi devam eden Pakize Suda'nın son durumunu ses sanatçısı Onur Akay paylaştı. Akay, “Pakize Suda, Fethiye’de ücreti oldukça yüksek olan, Alman hastaların da tedavi gördüğü özel bir bakımevinde kalıyor ve orada çok iyi bakılıyor.' ifadelerini kullandı.

Artık hiç kimseyi tanımayan ve hiçbir şeyi hatırlamayan Pakize Suda'ya 'akıl geriliği' teşhisi konulmuştu. Mahkeme ünlü isme yeğeni Dilara Elagözlü'nün (46) vasi olarak atanmasına karar vermişti.

Haberin Devamı

Oyuncu, yazar Pakize Suda, 2016 yılında ilk olarak kanser tedavisi gören kardeşi Nuran Suda'yı ertesi yıl ise annesi Sehavet Suda'yı kaybetti. Suda, opera sanatçısı ablası Ayşe Suda ve yeğenleriyle teselli bulmaya çalıştı. Pakize Suda'nın 'akıl zayıflığı' yaşadığını belirten ablası, vesayet davası açtı. Çeşme Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Ayşe Suda, davanın dilekçesinde, Pakize Suda'nın kardeşi ve annesinin ölümü nedeniyle psikolojik sıkıntılar yaşadığını ifade etti. Yakın akrabası olarak geriye kendisiyle birlikte 2 çocuğunun yani yeğenlerinin kaldığını söyleyen Ayşe Suda, farklı kentlerde yaşadıklarını, pandemi nedeniyle yüz yüze görüşemeseler de sürekli telefonla konuştuklarını belirterek "Son 1 yıl içinde eskiden 'demans' olarak tahmin ettiğimiz akıl zayıflığı başlangıcının artık daha ağır bir alzheimer hastalığına dönüştüğünü gözlemledik. Kendisini sağlık raporu alması için hastaneye gitmeye ikna edemedik" demişti.

PAKİZE SUDA KİMDİR?

Pakize Suda 23 Nisan 1952 yılında İzmir’de doğmuştur. Oyuncu, kitap ve köşe yazarı olan 71 yaşındaki Pakize Suda 17 yaşında Ege güzeli seçilmiş Girit Türklerindendir. Hürriyet Gazetesi başta olmak üzere pek çok gazeteye köşe yazarlığı yapmış olan Pakize Suda’nın Yenmiş Yutulmuş Sözler ve Ağız Tadıyla Sevişemedik adında kitapları bulunuyor. Pakize Suda ayrıca, Türkiye Konuşuyor, Lezzete Yolculuk gibi programlarda da sunuculuk yapmıştır. 

Haberin Devamı

Pakize Suda’nın oynadığı diziler arasında Hayat Bilgisi, Davetsiz Misafir ve Sevda Çiçeği de bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!