Okan Bayülgen: Bunun adı gelir paylaşımı

Güncelleme Tarihi:

Okan Bayülgen: Bunun adı gelir paylaşımı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2023 07:40

Başrolünü Okan Bayülgen’in üstlendiği “Richard” oyunu önceki akşam Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Gecede basın mensuplarıyla da bir araya gelen Bayülgen, bilet gelirlerinin depremzedelere bağışlanması hakkında açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

 Okan Bayülgen şöyle konuştu:

“Depremzedeler için oynuyoruz dediğiniz zaman bu; emekçilerin kazanç sağlamadığı, hepsinin depremzedeler için çalıştığı anlamına gelir. Hayır, biz ‘gelir paylaşımı’ yapıyoruz. Bunun seyircilere de böyle bildirilmesi, açıkça söylenmesi lazım. Emekçilerin paralarını ödüyoruz, ondan sonra kendi kârımızdan vazgeçiyoruz. Yaptığımız şey bu. Herkesin ücret almadan çalıştığı bir oyun ancak bir kez oynanabilir. Halbuki ‘Richard’ oynandığı süre boyunca kârını depremzedelerle paylaşacağız.”

Okan Bayülgen: Bunun adı gelir paylaşımı

Eğlence denilir mi?

Tiyatronun genelde bir ‘eğlence’ olarak görüldüğünü de dile getiren Okan Bayülgen, “Göç ve sığınmacılık sorununu işlediğimiz bu oyuna eğlence denilebilir mi? Hayır ama seyircilerin içi rahatlamalı, biz de ödevimizi yapmalıyız. Kazandığımız üç-beş kuruştan mutlaka bu ödevi yapmamız gerekiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!