Meraklısı için Siyaset Okulu

Güncelleme Tarihi:

Meraklısı için Siyaset Okulu
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2016 10:57

Avrupa Siyaset Okulu, İstanbul’da ikamet eden, 35 yaş üstü katılımcılar için yeni bir program açıyor.

Haberin Devamı

İki yıl önce; Boğaziçi Üniversitesi, Avrupa Konseyi ve Anadolu Kültür’ün girişimleriyle kurulan Avrupa Siyaset Okulu, yeni bir eğitim programı açıyor. Liderler yetişmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan okulda, güz ve kış olmak üzere yılda iki kez, Türkiye’nin dört bir yanından gelen, 25-35 yaş arasındaki siyaset meraklıları için 8 günlük eğitimler düzenleniyordu.

 

Meraklısı için Siyaset Okulu

 

 

45 İLDEN 132 MEZUN

Nisan ve mayısta üç hafta sonu gerçekleşecek olan bu yeni program ise İstanbul’dan 35 yaş üstü katılımcılara açık.

Haberin Devamı

Şimdiye dek 45 ilden katılımcı alan Avrupa Siyaset Okulu, dört dönemde 132 mezun verdi. Katılımcılar sadece coğrafi olarak değil, siyasi ve sosyal olarak da çok geniş bir yelpazeden geliyor. Siyasi partilerden gelen de var, LGBTİ örgütlerinden, Nizam-ı Âlem ocaklarından, Kürdi-Der’den gelen de... Kaymakam, sendikacı, belediyeci de katılıyor, avukat, öğretmen de... Hem demokrasi, özgürlük, hukuk gibi temel konular hem de ‘ekonomi nasıl büyür’, ‘sosyal politikalar için en iyi model nedir’ gibi pratik konular tartışılıyor.

 

Meraklısı için Siyaset Okulu

 

 

KİLYOS KAMPÜSÜ’NDE

Ayşe Buğra, Ahmet İnsel, Ergun Özbudun, Soli Özel akademik kadrodaki isimlerden. Mezunlardan bir grup Strasburg’daki Dünya Demokrasi Forumu’na katılıyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nin Kilyos Kampüsü’nde gerçekleşecek olan bu ücretsiz eğitim programına katılmak isteyenler, 11 Mart’a kadar avrupasiyasetokulu.org’dan edinecekleri formla başvurabilirler.

BAKMADAN GEÇME!