Melis Sezen ile Salih Bademci 'Bir Cumhuriyet Şarkısı’nda partner oldular

Güncelleme Tarihi:

Melis Sezen ile Salih Bademci Bir Cumhuriyet Şarkısı’nda partner oldular
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2024 08:51

Cumhuriyetin 100. yılına ithafen çekilecek “Bir Cumhuriyet Şarkısı” filminin kadrosu belli oldu. İlk Türk operasının bestecisi Ahmet Adnan Saygun’u Salih Bademci, eşi Mediha Boler’i ise Melis Sezen canlandıracak. Filmin provaları yakında başlayacak.

Haberin Devamı

SALİH Bademci’nin başrolünde yer aldığı “Bir Cumhuriyet Şarkısı” filmine Melis Sezen dahil oldu. Birsen Altuntaş’ın haberine göre 1930’lu yılların Türkiye’sine ışık tutacak olan BKM imzalı film, Cumhuriyet’imizin 100. yılına ithafen çekilecek. Önümüzdeki hafta provaları başlayacak filmde Ertan Saban ve Birce Akalay da rol alacak. Salih Bademci efsane müzik adamı Ahmet Adnan Saygun’a hayat verecek. Saygun’un piyanist eşi Mediha Boler’i ise başarılı oyuncu Melis Sezen canlandıracak. Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’e ise Ertan Saban hayat verecek.

Melis Sezen ile Salih Bademci Bir Cumhuriyet Şarkısı’nda partner oldular


İLK TÜRK OPERASININ BESTECİSİ

Türk müzik tarihinde Türk Beşleri olarak anılan bestecilerden birisi olan Ahmet Adnan Saygun, ilk Türk operasının bestecisi. Cumhuriyet dönemi Türk müziğinin en çok seslendirilen eserlerinden “Yunus Emre Oratoryosu” en önemli yapıtı. Ahmet Adnan Saygun, devlet katkısıyla Fransa’da eğitimini tamamladı ve 1931’de Türkiye’ye döndü. Musiki Muallim Mektebi’nde müzik öğretmenliğine başladı, 1932 yılında ilk evliliğini piyanist Mediha Boler ile yaptı. Saygun, 1934 yılında Atatürk’ün talebiyle, Türk-İran dostluğunun güçlenmesi amacıyla Türkiye’yi ziyaret edecek olan İran Şahı Rıza Pehlevi şerefine ilk Türk operası olan “Op. 9 Özsoy Operası”nı bir ay gibi çok kısa bir sürede yazdı. Eserin prömiyeri ise 19 Haziran 1934 gecesi Atatürk ve Rıza Pehlevi huzurunda gerçekleştirildi. Ahmet Adnan Saygun, 1991 yılında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

UYUMLARI DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Salih Bademci ile Melis Sezen, geçen yıl gerçekleşen Venedik Film Festivali’ne birlikte katılıp objektiflere poz vermişti. Çiftin bu karelerinden sonra hayranları ikiliyi aynı projede görmek istediklerine dair yorumlar yazmıştı.

Melis Sezen ile Salih Bademci Bir Cumhuriyet Şarkısı’nda partner oldular

BAKMADAN GEÇME!