Leonard Cohen 'Artık ölmeye hazırım' demişti

Güncelleme Tarihi:

Leonard Cohen Artık ölmeye hazırım demişti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 09:43

Dünyaca ünlü Kanadalı yazar, şair, söz yazarı ve şarkıcı Leonard Cohen, 82 yaşında hayatını kaybetti. Leonard Cohen'in vefatının ardından Sony Müzik Kanada'nın Facebook sayfasında yapılan açıklamada, "Efsanevi şair, söz yazarı ve sanatçımızın vefat ettiğini derin üzüntüyle bildiriyoruz. Müziğin en saygın ve üretken bireyini kaybettik" denildi. Cohen için daha sonra Los Angeles'ta bir anma töreni düzenleneceği bildirildi.

Haberin Devamı

50 yıla yakın müzik hayatına sayısız eser sığdıran Leonard Cohen, 82 yaşında hayatını kaybetti. 2009 ve 2012 yılında İstanbul’da da dünya turnesi kapsamında konser veren sanatçının ölüm nedeni açıklanmadı. 

Cohen’in oğlu Adam, Rolling Stone dergisine verdiği demeçte ‘Babam evinde, hayatının en iyi kayıtlarından birini yaptığını bilerek huzur içinde öldü’ dedi.

 

'KENDİMİ ÜLKEMİN VATANDAŞI GİBİ HİSSETMİYORUM'  

Leonard Cohen Artık ölmeye hazırım demişti

 

Leonard Cohen, 60’lar ve 70’ler dönemine damgasını vuran isimlerden biridir. Nobel ödüllü sanatçı Bob Dylan jenerasyonunun en bilgili isimlerinden biri olan Cohen, bir ozan olarak kabul edilmektedir. Cohen şarkılarında aşk, nefret, seks, spiritüel dünya, savaş ve barış, uyuşturucu ve depresyon üzerine pek çok kez kalem oynatmıştır. 70’lerdeki dönemi ‘Bu bir Rönesans. Kendimi bir askeri operasyonda gibi hissediyorum. Bir vatandaş gibi hissetmiyorum’ diyerek anlatan Cohen, bu dönemde başyapıt olarak kabul edilen eserlerini vermiştir. 

 

Haberin Devamı

'KENDİMİ ÇOK ABARTTIM' 

Leonard Cohen Artık ölmeye hazırım demişti

 

Cohen, 1994’te Jeff Buckley tarafından yeniden yorumlanan ‘Hallelujah’ eseri ile popülerliğinin zirvesine ulaştı.  1995 yılında Budist olduğunu ilan etti ve sessizliğe gömüldü. Ozan, 2001 yılında bir albüm daha yaptı. 2005’te Cohen’in kızı, sanatçının menajerinin ondan 5 milyon dolara yakın para çaldığını öğrendi. Cohen yeniden kazanmak için 2008’den 2013’e kadar ‘Old Ideas’ adını verdiği bir dünya turnesine çıktı. Bu turne kapsamında tam 387 kez konser verdi.

2016 Ekim ayında ‘You Want It Darker’ albümünü oğlu Adam’ın prodüktörlüğünde yayınlayan Cohen,  ‘Bu direnci hissettiğinizde ve devam edebilecek gücü bulduğunuzda, bu benim için 30’umda yaptığım albümlerden daha anlamlı’ demişti.

Haberin Devamı

Leonard Cohen, bu albüm sonrasında Rolling Stone'a verdiği görüşte ‘Ölmeye hazırım. Umarım çok rahatsız edici olmaz’ demiş ve ‘Aslında sürekli kendimi dramatize ettim, çok abarttım. Sonsuza kadar yaşamaya niyetliydim’ diye eklemişti.

 

 

BAKMADAN GEÇME!