Kadın demek ilerlemek demek

Güncelleme Tarihi:

Kadın demek ilerlemek demek
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2024 07:40

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle hayata geçirilen “Kadın Demek İlerlemek Demek” kampanyasına çok sayıda ünlü isimden destek geldi. “Yüzümüz Var mı” sloganıyla objektif karşısına geçen ünlüler, kadınların toplumsal konumu hakkında dikkat çekici mesajlar verdi.

Haberin Devamı

KOTEX markası, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınların toplumsal konumu, iş dünyasındaki yeri, çalışan kadın oranı, cinsiyet eşitliği, eğitim ve bir tabu olan regl konularını gündeme taşımak amacıyla “Kadın Demek İlerlemek Demek” adında bir kampanya hazırladı.

Aralarında Burak Yörük, Dilan Çiçek Deniz, Funda Eryiğit, Hilal Altınbilek, Kalben, Kubilay Aka, Nurgül Yeşilçay, Sedef Avcı ve Yasemin Allen’in de bulunduğu 19 ünlü isim, kampanyaya destek verdi.

Yüzlerini kapattıkları fotoğraflarını sosyal medyada “Yüzümüz Var mı” diyerek paylaşan ünlü isimler, kadınlarla ilgili dikkat çekici mesajlar yayınladı.

Kampanya kapsamında deprem bölgesindeki ihtiyaç sahibi kadınlara ve Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversiteli gençlere hijyenik ped desteğinde bulunduklarını duyuran marka, “Kadın Demek #İlerlemekDemek” etiketiyle atılan tweet’leri de bağışa dönüştürerek ek hijyenik ped desteği sağlayacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

YÜZÜMÜZ VAR MI

Burak Yörük: “Türkiye’de her 10 kadından 7’si eşinden izin almadan çalışamıyor. Rakamın büyüklüğünün farkında mıyız? Kadınlar hâlâ ekonomik özgürlüklerini ele alamazken, iş hayatına aktif katılmazken; bizim hiçbir şey olmamış gibi davranmaya yüzümüz var mı? Bu konuda birlikte çalışmalıyız.”

Kadın demek ilerlemek demek


Dilan Çiçek Deniz: “Kadına seçme ve seçilme hakkını en erken veren ülkelerden biri biziz. Ama parlamentodaki temsil oranımız sadece yüzde 17. Kadınlar kendilerini ifade edemezken, parlamentoda yeterli sayıda temsil edilemezken, bizim kadın-erkek eşitliğinden bahsetmeye yüzümüz var mı?”

Kadın demek ilerlemek demek


 Kubilay Aka: “Türkiye, cinsiyet eşitliği konusunda 146 ülke arasında 124’üncü sırada. Böyle bir gerçek varken, her şey günlük güneşlikmiş gibi davranmaya yüzümüz var mı? Bu konuda hepimiz eşitliği sağlamak için çalışmalıyız.”

Haberin Devamı

Kadın demek ilerlemek demek


Nurgül Yeşilçay: “Hasta, kirli, aybaşı. Regl olmayı hâlâ utanılacak bir şeymiş gibi düşünüyoruz. Kadınlar, sadece kadın oldukları için rahatsız hissederken bizim hiçbir şey yokmuş gibi davranmaya yüzümüz var mı? Hadi, hep birlikte regl olmayı normalleştirelim, birlikte rahat rahat ilerleyelim. Kadın demek ilerlemek demek.”

Kadın demek ilerlemek demek

BAKMADAN GEÇME!