Irrfan Khan kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Irrfan Khan kimdir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2020 12:49

Bollywood yıldızı Irrfan Khan 53 yaşında hayatını kaybetti. Slumdog Millionaire (Milyoner) ve Jurassic World: Yıkılmış Krallık filmlerindeki rolleriyle uluslararası üne kavuşan 53 yaşındaki Bollywood yıldızı Irrfan Khan, kariyeri boyunca pek çok önemli yapıtta rol almıştı. Peki, Irrfan Khan kimdir?

Haberin Devamı

Slumdog Millionaire (Milyoner) ve Jurassic World: Yıkılmış Krallık filmlerindeki rolleriyle uluslararası üne kavuşan 53 yaşındaki Irrfan Khan, 2018'den bu yana sağlık probemleri yaşıyordu. Ünlü aktör, kana hormonların salınmasını düzenleyen hücreleri etkileyen ve nadir rastlanan rahatsızlığından ötürü Londra'da tedavi görmüştü. İşte, Irrfan Khan hakkında merak edilenler...

1967 yılında Rajasthan'da dünyaya geldi. 1984 yılında oyunculuk eğitimi almak için Yeni Delhi'deki Ulusal Drama Okulu'na kaydoldu.

30 ylı aşkın süredir filmlerde rol alan Irrfan Khan, kariyeri boyunca 50'den fazla yapıtta boy gösterdi. Film eleştirmenleri tarafında Hint sinemasının en iyi aktörlerinden biri olarak görülen Irrfan Khan, pek çok ödüle de layık görülmüştü.

Ünlü aktör ilk çıkışını 1988'de "Salaam Bombay!" filmi ile yaptı. Irrfan Khan, 2013'te Paan Singh Tomar filmindeki başrolüyle Hindistan Ulusal Film Ödülü'nü kazanmıştı.

Haberin Devamı

Müslüman bir ailede dünyaya gelen Irrfan Khan, gençlik yıllarında kriket sporu ile de ilgilenmişti. 1995 yılında Sutapa Sikdar ile evlenen Irrfan Khan'ın bu evlilikten iki çocuğu dünyaya geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!