Hıçkırığınızı nasıl durdurursunuz?

Güncelleme Tarihi:

Hıçkırığınızı nasıl durdurursunuz
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 13:59

Hıçkırık bir başladı mı geri dönüşü olmayan bir döngüye dönüşebiliyor. Bazen dakikalar, bazen saatlerce süren hıçkırık, ender görülen vakalarda günlere yayılabiliyor. Peki hıçkırık başladığında nasıl durdurabilirsiniz? İşte hıçkırığı durdurmanın 10 yolu:

Haberin Devamı

Hıçkırık, göğüs boşluğu ile karın boşluğunu birbirinden ayıran ve diyafram adı verilen kasın istem dışı kasılmasını takiben ses tellerinin bulunduğu gırtlak bölgesinin aniden kapanmasıyla oluşur ve bu sırada karakteristik bir "hık" sesi duyulur. Dakikada 10-30 kez tekrarlayabilen bu kasılmalar diyaframdan başka kaburgalar arasındaki kaslarda da saptanabilir. Peki hıçkırık nasıl durdurulur? İşte size 6 etkili yöntem;

1. Nefesinizi tutun

Hıçkırığınızı nasıl durdurursunuz

Nefes alıp vermek diyaframınızı rahatlatır. Nefesinizi tutup ona kadar saymanız halinde, hıçkırmanıza sebep olan etkiden kurtulabilirsiniz. Bir kaç kez bu egzersizi yaparsanız ciğerlerinizde toplanan karbondioksit hıçkırığınızı kesecektir.

Haberin Devamı

2. Kese kağıdı kullanın

Hıçkırığınızı nasıl durdurursunuz

Kese kağıdı içerisinde nefes almak aslında nefesinizi tutmakla aynı etkiyi yaratarak ciğerlerinizde karbondioksit toplanmasını sağlıyor ve doğru nefes almaya odaklanmanız için sizi toparlıyor.

3. Diyaframınıza bastırın

Hıçkırığınızı nasıl durdurursunuz

Bu yöntemi uygulamak için aslında anatomi bilgisine gerek yok. Boş yere vücudunuzda diyaframın yerini aramaya çalışmayın. Rahat bir zemine uzanıp dizlerinizi göğüs hizanıza bükerek çektiğiniz zaman otomatik olarak diyaframınıza baskı uygulayarak hıçkırıktan kurtulabilirsiniz.

4. Kamışla su içmek

Hıçkırığınızı nasıl durdurursunuz

İlginç olabilir ancak kamışla su içmek hıçkırığı kesmek için etkili bir yöntem. Nefes alışınızı bu şekilde kısa süreli olarak durdurabilir ve içeceğinizi yudumlarken hıçkırıktan kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı

5. Bardağın ters tarafından su içmek

Hıçkırığınızı nasıl durdurursunuz

Bardağın ters tarafından su içmek çok zor bir iş ve yaparken sırılsıklam olmanız da mümkün ancak ilginç bir şekilde işe yarıyor! Bu şekilde su içebilenler bir mucizeyi yaşıyor desek yeridir...

6. Kulaklarınızı tıkayın

Hıçkırığınızı nasıl durdurursunuz

Kulaklarınızı tıkamak vücudunuzdaki hava akımını doğrudan etkileyerek hıçkırığınızı hemen olmasa da bir süre sonra kesecektir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!