‘Hediye’nin prömiyer gecesinde kahkaha tufanı

Güncelleme Tarihi:

‘Hediye’nin prömiyer gecesinde kahkaha tufanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2021 12:44

Sezonun iddialı komedilerinden ‘HEDİYE’ uzun ilişkilerin yaşadığı en büyük sorunlardan birini cesurca mercek altına alıyor.

Haberin Devamı

Yazarlığını Ozan Ağaç’ın yaptığı, yönetmenliğini Zuhal Acar’ın üstlendiği ‘Hediye’ isimli tiyatro oyunu prömiyerini yaptı.

Tekperde Oyuncularının ilk oyunu olan komedi türündeki oyun, rutine binen bir ilişkinin en büyük sorunlarından birini ele alıyor. Oyununun yazarı Ozan Ağaç, ‘Bir ilişki ne kadar uzun olursa cinsel hayat o kadar kötüleşir ve biter mi’ sorusunu oyunun merkezine aldığını belirtirken şöyle konuştu: "Çağımızın ilişkilerinin en büyük problemlerinin başında bu mesele geliyor. Artık herkesin birbirine daha kolay ulaştığı ilişkileri çok çabuk tükettiği zamanlar yaşıyoruz. Mutlu bir ilişkide cinsel hayatın raf ömrü kısaldı. Bu soru üzerinden Cem ve Müge’nin ilişkisini irdeledim. Müge’nin, Cem’in doğum günü için yaptığı sürpriz halının altına süpürülmüş bütün sorunları ve karakterlerin defolarını tek tek açığa çıkarıyor. Çağımızın ilişki dinamiklerini ve modern insanın kim olduğu sorusuna cevaplar aradığım bir oyun Hediye."

Haberin Devamı

Yönetmen Zuhal Acar ise "Ozan çok güncel bir konu ele aldı ve bunu çok eğlenceli bir dille yaptı. Oyuncular ve benim için zeki sorular soran bir metinle mücadele etmek hem daha yaratıcı hem de daha hevesli bir prova süreci geçirmemize neden oldu. Seyirciyi hemen içine alan bir oyun ‘Hediye’. Prömiyerimiz de yüksek reaksiyonla geçti. İletişim konusunda bizim gibi kapalı toplumlarda bu tarz cesur konuşmaları sahnede duyuyor olmak terapisel bir his yaratıyor sanki, ister istemez empati yapmak zorunda kalıyorlar. Bu da oyunun seyir zevkini ciddi anlamda yükseltiyor" diye konuştu.

‘Hediye’nin oyuncuları Burak Can Aras, Melda Narin Güler ve Sude Yazıcı prova sürecinin de çok eğlenceli geçtiğini belirtip seyirciyle buluşmak için sabırsızlandıklarını dile getirdi. ‘Hediye’ 28 Kasım Pazar günü Beyoğlu Grand Pera Alternatif Sahne’de seyircisiyle buluşmaya devam edecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!