Haftanın 4 günü tatil olsun!

Güncelleme Tarihi:

Haftanın 4 günü tatil olsun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 01:17

2007 yılında 'dünyanın en zengin insanı' ünvanını alan işadamı Carlos Slim, "Daha nitelikli bir hayat ve daha verimli bir ekonomi için haftanın 3 günü çalışıp 4 gün tatil yapmalıyız" dedi.

Haberin Devamı

Dünyaya egemen olan 5 iş ve 2 tatil günü yaşantısında 'radikal bir düzenleme'ye gidilmesini öneren Meksikalı işadamı Carlos Slim, daha verimli bir iş hayatı için haftanın 3 günü 11 saat çalışmanın yeterli olduğunu söyledi. Emeklilik yaşının da 75 olması gerektiğini vurgulayan Slim, "Hayatınızı yaşamak için daha çok vaktiniz olmalı. Emekli olduktan sonra değil, hemen şimdi! İdeal iş yaşam dengesinde herkes eğlenebilmeli ve ailesiyle vakit geçirmeli" dedi. Slim, bu yeni düzenin hem dünya ekonomisini hem de finans sektörünü olumlu etkileyeceğine inanıyor. "Bırakın makineler 24 saat çalışsın. İnsanların 3 gün çalışması daha çok dinlenmemize vesile olacak ve yaşam kalitemizi yükseltecektir" diyor.

Haftanın 4 günü tatil olsun

80 milyar dolarlık serveti olan ve 2007 yılında 'dünyanın en zengin insanı' seçilen 75 yaşındaki Slim, telekomünikasyon sektöründe çalışıyor. Meksikalı işadamı, 2010 ve 2011 yıllarında da Forbes'un 'dünyanın en zenginleri' listesinde yer almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!