Göztepe Parkı’na Kemal Sunal Müzesi

Güncelleme Tarihi:

Göztepe Parkı’na Kemal Sunal Müzesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2022 07:41

2000 yılında vefat eden sanatçı Kemal Sunal’ın anıları artık müzede yer alacak. Sanatçının kişisel eşyaları ve film posterleri Göztepe Parkı’nda açılacak müzede yaşayacak.

Haberin Devamı

Kemal Sunal’ın adı evinin bitişiğindeki Göztepe Parkı’ndaki müzede yaşayacak. Kemal Sunal’ın eşi Gül Sunal’ın 22 yıldır hayalini kurduğu Kemal Sunal Müzesi’ni İBB hayata geçirecek. Anadolu Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak kullanılan bina, Kemal Sunal Müzesi yapılmak için tadilata alındı. Müzeyi gezen ziyaretçiler, sergileme kısmında Sunal’ın film afişleri, film çekimlerinde kullanılan kameralar, kostüm ve kişisel eşyalarını görebilecek.

Göztepe Parkı’na Kemal Sunal Müzesi


‘Hababam Sınıfı’ da müze olmuştu

Usta oyuncunun hatıralarına ev sahipliği yaparak ziyaretçilere nostalji yaşatacak müzenin, 2023 yılında kapılarını açması planlanıyor.
Kemal Sunal, Halit Akçatepe, Münir Özkul, Adile Naşit gibi usta oyuncuların rol aldığı, Rıfat Ilgaz’ın unutulmaz eserinden uyarlanan “Hababam Sınıfı”, Üsküdar Validebağ Korusu’nda bulunan Adile Sultan Kasrı’nda çekilmişti. Kasırda bulunan sınıf da 2014 yılında “Hababam Müzesi”ne dönüştürülmüştü. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!