Furkan Andıç kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Furkan Andıç kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 11:38

Kanal D’nin yeni dizisi “Tatlı İntikam” dizisinde Tankut karakteri ile izleyicilerle buluşmaya hazırlanan Furkan Andıç, 4 Nisan 1990 yılında İstanbul Zeynep Kamil Hastanesi’nde dünyaya geldi. Trabzon’lu bir baba ve Boşnak bir annenin üç oğlundan ortancasıdır.

Haberin Devamı

Andıç, ilkokul ve lise eğitimini tamamladı ve 2007 yılında liseden mezun oldu. Ardından Ukrayna’ya gitti ve Kiev Politeknik Üniversitesi'nde ilk sene hazırlık ve dil eğitimi aldı. İkinci yıl ise ekonomi bölümünde okudu. Eğitim sistemindeki denklik koşulu sebebi ile İstanbul'a döndü.

İstanbul’a zorunlu dönüş yapan Furkan Andıç, bir süre Bilgi Üniversitesi'nde Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü’nde okudu. Sonrasında  2011-2012 eğitim yılı 1. döneminde Yeditepe Üniversitesi Görsel İletişim ve Tasarım bölümüne yatay geçiş yaptı.

Furkan Andıç kimdir

Reklam filmlerinde rol almaya başlayarak oyunculuk kariyerine adım atan Andıç, TNT ekranında yayınlanan Kolej Günlüğü adlı yapımla birlikte dizilerde de rol almaya başladı. 2011 yılında Umutsuz Ev Kadınları dizisindeki Levent karakterini canlandırmaya başladı. Ardından Yağmurdan Kaçarken dizisindeki Harun karakterini, sonrasında  Aşk Ekmek Hayaller dizisinde Altan'ın büyüdüğündeki halini canlandırdı.

Haberin Devamı

2014 yılında yayınlanan Kaçak Gelinler dizisinin baş rollerinden biri olan Selim İnan rolünü canlandırarak oyunculuk kariyerinde zirveye doğru tırmanmaya başlayan yakışıklı oyuncu Furkan Andıç, 2015 yılında Kırgın Çiçekler dizisinde Gökhan karakterini canlandırmaya başladı. Ancak, senaryo gereği hayatını kaybederek diziden ayrıldı. Şu an, Kanal D ekranlarında 26 Mart’ta yayınlanmaya başlayacak olan “Tatlı İntikam” dizisinde başrol oyuncusu olarak Tankut karakterine hayat vermeye hazırlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!