Engin Öztürk kimdir, kaç yaşında, nereli ? Oyuncu Engin Öztürk filmleri ve tv dizileri

Güncelleme Tarihi:

Engin Öztürk kimdir, kaç yaşında, nereli  Oyuncu Engin Öztürk filmleri ve tv dizileri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2022 21:05

Engin Öztürk kimdir, sorusu ekran başındakilerin gündemine geldi. Başarılı oyuncu Engin Öztürk Sıfırıncı Gün dizisiyle son günlerin gündemdeki isimleri arasında yer alıyor. Başarılı projelerde rol alan Engin Öztürk pek çok tv dizisi, film ve internet dizilerinde oynadı. . Son olarak dijital platform dizilerinde oynadı. Engin Öztürk kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Engin Öztürk filmleri ve tv dizileri...

Haberin Devamı

Başarılı projelerle adından sıkça söz ettiren ekranların aranan yüzü Engin Öztürk Sıfırıncı Gün dizisinde Özgür karakterine hayat veriyor. Daha önce de, Annenin Sırrıdır Çocuk, Doğduğun Ev Kaderindir gibi tv dizilerinde rol alan Engin Öztürk, aynı zamanda internet dizisi 50m2 'de Aybüke Pusat ile başrolde oynamıştı. Peki, Engin Öztürk kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Engin Öztürk dizileri ve hayatı...

ENGİN ÖZTÜRK KİMDİR?

Ahmet Engin Öztürk, 28 Eylül 1986 tarihinde Eskişehir'de doğdu. Eskişehir'de büyümüş ve Eskişehir Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun olmuştur. Üniversite eğitimi için Ankara'ya gelmiş ve daha sonra 2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde okumaya başlamış, 2012 yılında mezun olmuştur.

2003 yılında Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu'na girmiş ve 2005 yılında mezun olmuştur. Ancak daha sonra askerlik mesleğinin kendisine uygun olmadığını anlamış ve konservatuvara girmiştir. Tiyatro merakı da Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu'nda girdiği tiyatro kolundan gelmektedir.

Haberin Devamı

2010 yılında seçmelerine katıldığı Fatmagül'ün Suçu Ne? adlı Kanal D dizisinde “Selim Yaşaran” karakterini canlandırdı. Dizi, Engin Öztürk'ün Türkiye ve Arap ülkelerinde tanınmasına sebep oldu. Dizinin 2012 yılında sona ermesi üzerine üniversite okuduğu dönemde hem oyun oynadığı hem de barmenlik yaptığı barın sahibi ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun başrolünü üstlendiği Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisinde “Komiser Emre” karakterini canlandırdı.

Bunun yanı sıra Star TV'de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisinde “Şehzade Selim” rolünü üstlenmiştir. Star TV'de yayınlanan Hatırla Gönül dizisinde, iç mimarlık okuyup marangoz olan “Yusuf” rolünü canlandırdı. 2016 Aralık'ta bitmiş olan Yüksek Sosyete adlı dizide “Kerem Özkan” karakterini canlandırdı.

2018-2020 yılları arasında Netflix'in ilk Türk dizisi olan Hakan: Muhafız dizisinde “Levent Topal” karakterini canlandırmıştır. 2019 yılında Yüzleşme dizisi ve 21 Şubat 2020 tarihinde vizyona giren Biz Böyleyiz filminde oynadı.

Haberin Devamı

2021 yılında ise Netflix'te yayınına başlanan, dram türündeki 50m2 dizisinde oynamaktadır. Son olarak başrolünü Demet Özdemir ile paylaştığı Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde “Barış Tunahan” karakterini canlandırdı.

BAKMADAN GEÇME!