Duş almayı bıraktığınızda vücudunuzda olan 4 şey

Güncelleme Tarihi:

Duş almayı bıraktığınızda vücudunuzda olan 4 şey
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 12:58

Günlük duşu kim sevmez! Duş almak sizin güne başlamanıza yardımcı olur, sizi dinç tutar ve kendinizi şımartmanızı sağlar. Güzel koktukça iyi hisseder, iyi hissettikçe de cildiniz ve vücudunuz için daha fazla özen gösterirsiniz. Peki duş almayı bıraktığınızda vücudunuzda neler olur? Tıpkı psikolojimiz ve egzersiz rutinimiz gibi duş rutinini de bıraktığımızda vücudumuzda garip değişiklikler oluyor. Bu nedenle duş almaktan vazgeçmek sandığınızdan çok daha problemli bir durumdur.

Haberin Devamı

Ölü deri hücreleri, bakterilerin büyümesi için uygun bir ortam yaratır

Duş almadığınızda ilk etkilenecek yer tabii ki doğal olarak cildiniz olacaktır. Düzenli duş almadığınız takdirde cildiniz anında olumsuz tepki vermeye başlar. Çünkü ölü hücreler ve toz parçacıkları cilde yapışır ve bu da istenmeyen bir madde tabakasıyla cildin kapanması anlamına gelir. Normalde cilt üzerinde bir çok yararlı bakteri vardır. Bu bakterilerin yerini zararlı bakteriler alır ve bu da ileride çeşitli cilt problemlerinin yaşanmasına neden olur.

Duş almayı bıraktığınızda vücudunuzda olan 4 şey

Beklenmedik bir anda kokmaya başlarsınız

Bu çok şok edici bir haber değildir. Duşu bıraktığınızda doğal ve çevresel faktörlerden dolayı kokular oluşmaya başlar. Ölü deriler ve hücreler, bakteriler vücudunuzun çeşitli noktalarında birikir. Üzerine bir de ter ürettiğinizde tüm sorunlar bir araya gelir. Bu da nemli bir ortam ve mantar hastalığı anlamına gelir. Bir kaç gün içerisinde de bu bakteri ve mantar oluşumundan dolayı koku almaya başlarsınız.

Haberin Devamı

Duş almayı bıraktığınızda vücudunuzda olan 4 şey

Kuru ve kaşıntılı bir cilde sahip olursunuz

Kuru cilt kaşıntıları zamanla acı verebilir. Çünkü cildinizi gittikçe daha kaba hissetmeye başlarsınız. Cildiniz dehidre olduğundan bir süre sonra büyük yamalar halinde kuruluklar görülmeye başlar. Bunun yerine cildinizi sık sık yıkamalı ve doğru bir nemlendiriciyle henüz duştan çıkar çıkmaz nemliyken nemlendirici uygulamalısınız. Bu cildin nemli ve sağlıklı kalmasını sağlar.

Duş almayı bıraktığınızda vücudunuzda olan 4 şey

Korkunç sivilceler çıkarırsınız

Koku, kuru ve pul pul bir cilt size yeterince kötü gelmedi mi? O halde şunu bilin ki duş almayı bırakırsanız vücudunuzun çeşitli yerlerinde sivilceler çıkar ve bu sivilceler gittikçe daha da büyük iltihaplanmalar haline gelir. Vücutta iltihap olması ise vücudun bunun üstesinden gelebilmek için daha fazla çalışması anlamına gelir. Bu da sisteminizin gittikçe sağlıksızlaşması demektir.

Haberin Devamı

Duş almayı bıraktığınızda vücudunuzda olan 4 şey

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!