Derya Baykal kimdir, kaç yaşında, nereli? Derya Baykal güzellik sırlarını anlattı!

Güncelleme Tarihi:

Derya Baykal kimdir, kaç yaşında, nereli Derya Baykal güzellik sırlarını anlattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2021 10:28

Tiyatrocu, oyuncu ve sunucu Derya Baykal, katıldığı 2.Sayfa programında samimi açıklamalarda bulundu. Güzellik sırlarını paylaşan Derya Baykal, Ferhan Şensoy ile anılarından da bahsetti. Peki, DErya Baykal kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Derya Baykal hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

Derya Baykal eski eşi Ferhan Şensoy ile yaşadığı anları canlı yayında anlattı. Aralarında çok özel bir dostluğun olduğunu anlatan Derya Baykal, hala Ferhan Şensoy'un eşyalarını sakladığını söyledi ve eski eşi Ferhan Şensoy'un, oyunculuk kariyerinde de etkisi olduğunu, onun izlerini tiyatro oyunlarında hissettiğini belirtti.

"YILDA BİR ÜTÜLEME YAPTIRIYORUM"

Derya Baykal programda ayrıca güzellik sırlarından da bahsetti. Yılda bir kez boyun, yüz ve el bölgesine ütüleme yaptırdığını açıklayan Derya Baykal, "Her şeyi dozunda ve doğallığını bozmadan yaptırmayı tercih ediyorum" dedi. Uyguladığı doğal yöntemlerden de bahseden ünlü oyuncu, patates halkalarıyla yüzündeki şişlikleri aldığını anlattı.

DERYA BAYKAL KİMDİR?

Derya Baykal 1 Şubat 1957 tarihinde Ankara'da doğdu. Konservatuvarda öğrenciyken TRT Ankara Radyosu'nda çocuk saati ve radyo tiyatrosunda programlar yaptı. 1975 yılında Ankara Radyo Televizyon'ndaki eğitimini tamamladı, ardından Ankara Devlet Tiyatrosu'na girdi. Ertesi yıl Levent Baykal ile evlendi ve bu evlilikten oğlu Mert Baykal doğdu. Derya Baykal, Devlet Tiyatrosu'nda yaklaşık 10 yıl görev yapmıştır. Tiyatro sanatçısı Oya İnci'nin kardeşidir. Derya Baykal, Rita adlı oyundaki rolüyle "Sanat Kurumu Yılın Kadın Oyuncusu" seçildi. Televizyonda, Adile Naşit'ten sonra "Masalcı Abla" olarak çalıştı. TV sunuculuğu ve seslendirme çalışmaları yaptı. Televizyon dizilerinde yer aldı. Bu çalışmalarından ötürü, yılın seslendirme sanatçısı, yılın sunucusu, yılın en iyi dublaj sanatçısı olarak değişik ödüller aldı. Spiker Orhan Ertanhan ile ikinci bir evlilik yapan Derya Baykal, devlet tiyatrosundan ayrılarak özel tiyatrolarda çalıştı; 1983 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu'nda Bir Şehnaz Oyun adlı oyunda rol aldı.

Haberin Devamı

1986 yılında Muzır Müzikal oyunu ile Ortaoyuncular'a katıldı. Uzun yıllar Ortaoyuncular'la çalıştı. 1988'de Ferhan Şensoy ile evlendi. Bu evlilikten Müjgan Ferhan ve Neriman Derya adlı iki kızı oldu. 1994 yılında Ferhan Şensoy'un yazdığı tek kişilik Şu Gogol Delisi adlı oyundaki rolü ile "Avni Dilligil En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü aldı. 1995'te Fransız televizyonunda Ester ve Sarah adlı bir filmde rol aldı. 1997 yılında Ortaoyuncular'da Haldun Taner Kabare adlı oyunu sahneye koydu. Eşi Ferhan Şensoy ile ayrılmaya karar verince Ortaoyuncular'dan da ayrıldı. Daha sonra televizyonculuğa yönelen Baykal, el işleri hakkında yaptığı televizyon programı ile tanındı.

BAKMADAN GEÇME!