Depremzedeler için anlamlı proje

Güncelleme Tarihi:

Depremzedeler için anlamlı proje
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2024 07:42

6 Şubat 2023 depreminde büyük yıkım yaşayan Hatay’da 100. Yıl Köyü Platformu tarafından “100. Yıl Köyü” hayata geçiriliyor.

Haberin Devamı

Proje kapsamında Mustafa Kemal Üniversitesi Kampusu’ndaki Jandarma Asayiş Vakfı Yerleşkesi’nde 255 ev ve 2 bin kişi kapasiteli bir yaşam alanı kuruluyor.

100. Yıl Köyü ilk aşamada depremzede ailelerin ücretsiz kullanımına sunulacak, ardından öğrenci yurdu olarak hizmet verecek.

100. Yıl Köyü’nün iyilik elçisi İlker Ayrık, proje için düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Depremzedeler için anlamlı proje

Oyuncu, “Birçok yapımda yer aldım ama bu proje için yapılan video, hayatımın en gurur verici işi oldu” dedi.

Felaketin birinci yıldönümünün yaklaştığını dile getiren Ayrık, “1 sene, bu kadar büyük yıkımı değiştirebilmek ve dönüştürebilmek için kısa bir süre. İlk pansumanın yapılması ve yaranın sarılması aylar aldı. Bölgeden elimizi çekmememiz gerekiyor. Hem Hatay’a hem diğer illere ömrümüz yettiğince yetişmeye çalışacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Oyuncu, depremin unutulduğunu da sözlerine ekledi: “Büyük felaketlerde anında dayanışma gösteriyoruz. Kötü huyumuz ise çabuk unutmak. Bu bir sitem değil ama unutmayalım.”

Depremzedeler için anlamlı proje

Proje hakkında

Hatay'da depremzede vatandaşlara yuva olmak için temelleri atılan 255 ev ve 2 bin kişi kapasiteli "100. Yıl Köyü" içerisinde yer alan yapılar, şehrin sosyokültürel yapısı ve geçmişten gelen yapılaşmasıyla bugünkü modern mimariyi bir araya getirecek.

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına ithafen "100. Yıl Köyü" ismi verilen ve 100. Yıl Köyü Platformu tarafından hayata geçirilen proje kapsamında inşa edilecek yapılar, çelik konstrüksiyon ile taşınan ana iskelet ve genel yapıyı çevreleyen kerpiç duvarlarla sürdürebilirliği arttırıcı etmenlerle oluşturulacak.

Yerleşkelerden elde edilecek gelirin, ihtiyaç sahibi öğrencilere aktarılmak üzere "Üniversite Burs Fonu"na devredileceği proje, aynı zamanda içerdiği atölyelerle yerel üretimde kalkınmayı ve istihdamın artmasını da destekleyecek.

Haberin Devamı

Toplam maliyeti, arsa değeri hariç 125 milyon lira olan ve Hatay Jandarma Asayiş Vakfı'na 10 yıllığına tahsis edilen üniversite arazisi üzerindeki projenin altyapısı AFAD tarafından tamamlandıktan sonra, üstyapısı 100. Yıl Köyü Platformu paydaşlarınca tamamlanacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!