Demet Akbağ jüri başkanı oldu

Güncelleme Tarihi:

Demet Akbağ jüri başkanı oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2023 08:57

60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri başkanı Demet Akbağ dün Antalya’da düzenlenen basın toplantısına katıldı. “Hükümet Kadın” filminde belediye başkanını canlandıran oyuncu, “Bu sefer tescillendi başkanlığım, resmiyet kazandı” dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 7-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin basın toplantısı dün Antalya’da düzenlendi. Basın toplantısına Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanlığını üstlenen Demet Akbağ da katıldı. Usta oyuncu “Sevgili arkadaşlarımızdan biri gelip başkanım diyince kafamı çevirdim hemen. Malum sizin bildiğiniz ‘Hükümet Kadın’ filminden beri hükümet kadın, hükümet başkan, o kadar çok başkan diye hitap ediliyor ki bu sefer tescillendi başkanlığım, resmiyet kazandı. Çok teşekkür ederim” diye konuştu. Demet Akbağ, festivalin 60’ıncı yılında jüri başkanı olduğu için yaşadığı mutluluğu da şöyle ifade etti: “Her zaman çok heyecan vericidir Antalya Altın Portakal Ödül Töreni biz oyuncular ve bütün sektör için. Herkesi bir araya getirir. Sektörü buluşturur, insanları kaynaştırır, birlikte bir şey izlemenin, seyirciyle birlikte olmanın, sanatın o birleştirici yanını en güzel görebileceğiniz etkinliklerden biridir ve bizim gururumuzdur. Ayrıca ben 60. yılda, bu özel yılda jüri başkanı olduğum için gurur duyuyorum ve çok teşekkür ediyorum beni davet ettiğiniz için.”

BENİM İÇİN GURUR VERİCİ

Usta oyuncu sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim için de çok gurur verici daha önce ödülünü aldığım bir ödül töreninin bir parçası üstelik de jüri başkanı olmak. Benim sizlerin bilmediğini sandığım bir ödülüm var. İlk filmimle ödül aldım. Sizlerin bildiği ilk filmim ‘Vizontele’ ama sizlerin bilmediği filmim ‘Tersine Dünya’. ‘Tersine Dünya’ filmiyle Altın Portakal ödülü ile tanıştım. Sonra da ‘Vizontele’deki Siti Ana karakteriyle geldi Altın Portakal ödülüm. İki kıymetli heykelciğim evde durur. Bu sene de bu heykelcikleri verecek olan jürinin başkanı olmanın onurunu yaşıyorum.” Demet Akbağ, 1994 yılında “Tersine Dünya” filmindeki performansı ile Antalya Film Festivali’nde ‘en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülü’nü aldı. Akbağ, 2001’de “Vizontele” ile ‘en iyi kadın oyuncu ödülü’nü kazanarak ikinci Altın Portakal’ına kavuştu.

Haberin Devamı

Onur ve Başarı Ödülleri açıklandı

Haberin Devamı

Basın toplantısında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivalin bu yılki Onur ve Başarı Ödülleri’nin sahiplerini de açıkladı: “Size Onur ve Başarı Ödülleri’mizi alacak birbirinden kıymetli isimleri açıklamak istiyorum: Erdal Özyağcılar, Işıl Yücesoy, Müjdat Gezen, Selçuk Yöntem, Şerif Sezer varlıklarıyla bizleri onurlandırıp 60. yılın Onur Ödüllerini alırken, ülkemizin başarılı iki yıldızı Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut İynemli ise Başarı Ödülü’müzün sahipleri olacak.”

BAKMADAN GEÇME!