BURHAN ÇAÇAN KİMDİR, kaç yaşında, neden öldü? Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan'ın hayatı, şarkıları ve filmleri

Güncelleme Tarihi:

BURHAN ÇAÇAN KİMDİR, kaç yaşında, neden öldü Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçanın hayatı, şarkıları ve filmleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2023 10:11

Burhan Çaçan'ın ölüm nedeni vefatının ardından gündeme geldi. Türk halk müziğinde ayrı bir yeri olan Burhan Çaçan ani ölümünün ardından sanat dünyasını yasa boğdu. Ünlüler sosyal medya hesabından sayısız mesaj paylaştı. Burhan Çaçan'ın cenazesı bugün Fatih CAmii'inde kılınacak olan cenaze namazının ardından Edirnekapı mezarlığına defnedilecek. Peki, Burhan Çaçan kimdir, kaç yaşındaydı, nereli? Burhan Çaçan neden öldü? Türk Halk Müziği sanatçıcı Burhan Çaçan şarkıları ve hayatı...

Haberin Devamı

Burhan Çaçan, Türk halk müziğinin yanı sıra sinema filmleri ile de sevilen sanatçılarımızdan biridir. Burhan Çaçan'ın vefat haberiyle birlikte hayatı hakkında bilgiler sevenleri tarafından merak ediliyor. Peki, Burhan Çaçan kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Burhan Çaçan şarkıları ve filmleri...

BURHAN ÇAÇAN NEDEN ÖLDÜ?

Burhan Çaçan, Florya'daki evinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi. İddiaya göre Burhan Çaçan yürüyüş sonrası eve geldiğinde fenalaştı, kalbinde stent olan Çaçan bu krizi atlatamadı, 62 yaşında hayatını kaybetti. 

BURHAN ÇAÇAN KİMDİR?

Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan 1960 yılında Ağrı'da doğmuştur. 1978 yılında TRT Erzurum Radyosunun açmış olduğu amatör sesler yarışmasını kazandı. Daha sonra Ankara'ya, ardından İstanbul'a geldi. 1981 yılında ilk albümünü çıkardı. Sefa Geldin, Ben Yarime Neler Alayım, İpek Mendil, Memik Oğlan, Ayaz Geceler, Yağ Yağmur ve Vurun Dalgalar isimli albümleri ile müzik dünyasında yer edindi.

Haberin Devamı

Ağlama, Her Yer Karanlık, Ayaz Geceler ve Yağ Yağmur isimli dört sinema filmi çekmiştir. İlahiler 99 ve Mevlüt Ve İlahiler isminde iki tane de ilahi albümü yapmıştır. Halen müzik çalışmalarına devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 

BAKMADAN GEÇME!