Birce Akalay: Çok acayip bir deneyimdi

Güncelleme Tarihi:

Birce Akalay: Çok acayip bir deneyimdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2023 10:12

Birce Akalay, “Zaferin Rengi” filminde ünlü yazar Halide Edib Adıvar’a hayat verdi. Filmde Adıvar’ın 1919’da Sultanahmet Meydanı’nda yaptığı konuşma sahnesinde rol alan ünlü oyuncu, “Hayalini kurup on bin kişinin karşında olduğunu hissetmek çok acayip deneyimdi benim için. Bu yüzden mesleğimi çok seviyorum. Böyle şey yaptığımda da çok heyecanlanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

KANAL D’de yayınlanan “Bir Derdim Var” dizisinde ‘Doktor Nilüfer’ karakterine hayat veren Birce Akalay önceki gün Etiler’de bir kafeden çıkarken görüntülendi. Şubat ayında vizyona girecek “Zaferin Rengi” filminde ünlü yazar Halide Edib Adıvar’ı canlandıran Akalay yaşadığı heyecanı da anlattı: “Filmimiz vizyona giriyor, ben ‘Zaferin Rengi’nde konuk oyuncuyum. Bir sahne oynuyorum ama filmi kendi filmim gibi kabulleniyorum. Çok detay veremem ama arkadaşlarımdan aldığım bilgiler çok güzel bir film olduğu yönünde.”

BU YÜZDEN MESLEĞİMİ ÇOK SEVİYORUM

Halide Edib Adıvar’ın 1919 yılında Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleşen mitingde yaptığı konuşmanın sahnesinde rol alan ünlü oyuncu duygularını anlattı. O sahne için Beyazıt’ta kamera karşısına geçen Birce Akalay, “Halide Edib Adıvar gibi ülkede direnişçi ve ordu mensubu bir feminist ve aydın birisinin hayatını oynamak çok heyecan vericiydi. Sultanahmet mitinglerinde Halide Edib Adıvar’ın halka seslenmesini canlandırdım. Beyazıt Meydanı’nda hayalini kurup on bin kişinin karşında olduğunu hissetmek çok acayip deneyimdi benim için. Bu yüzden mesleğimi çok seviyorum. Böyle şey yaptığımda da çok heyecanlanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Birce Akalay: Çok acayip bir deneyimdi

Halide Edib Adıvar’a hayat veren Birce Akalay’ın Beyazıt’ta kamera karşısına geçtiği sahnenin çekimlerinde duygusal anlar yaşandı.

ŞANLI ZAFERİN HİKÂYESİ

Abdullah Oğuz’un yönetmen koltuğunda oturduğu “Zaferin Rengi” 1919 yılında işgal altındaki İstanbul’da düşman kuvvetlerine karşı Anadolu’da başlatılan direnişin hikâyesini, Cumhuriyet tarihinin en büyük spor başarılarından biri olarak kabul edilen General Harington Kupası efsanesinin etrafında kurgulayarak beyazperdeye taşıyacak. Filmin ana kahramanı, Fenerbahçe’nin kurucu üyesi ve efsane kaptanı Galip Kulaksızoğlu’nu yeni neslin yetenekli oyuncularından Kubilay Aka canlandıracak. Gülper Özdemir filmde Peyker rolünde seyirci karşısına çıkacak. Nejat İşler, Timuçin Esen ve Yiğit Özşener de filmde rol alıyor.

Haberin Devamı

Hayatımda kimse yok

Birce Akalay özel hayatıyla ilgili sorulara da yanıt verdi. Uzun süredir aşk yaşamadığını dile getiren ünlü oyuncu “Hayatımda kimse yok, o yüzden de hayatımı rölantiye aldım. Biraz da yaşımdan dolayı seçici ve sakin hayat yaşıyorum. Çok çalışıyorum, o yüzden aşka vaktim de yok açıkçası” dedi. Rol aldığı “Bir Derdim Var” dizisi final yapan Birce Akalay, “Dizi bitti, güzel bir işti benim için, normal hayata döndüm. Bu ara Bodrum’da yaşayan ailemle vakit geçirmek istiyorum” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!