Bir haftada 1300 maç

Güncelleme Tarihi:

Bir haftada 1300 maç
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2017 15:33

Manavgat’taki Ali Bey Club dünyanın en büyük tenis merkezi. Kendilerini ‘spor oteli’ olarak tanımlıyorlar. Tesis son olarak Türkiye Tenis Federasyonu’nun düzenlediği 12’nci Senior Takım Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

Manavgat’taki Ali Bey Club tesislerinde akşam yemeği... Bütün masalarda konu aynı: Tenis. Gündüz maçı kaybedenler, neden yenildiklerine mazeret bulup, bu kez maçı masada kazanma derdinde. Türkiye Tenis Federasyonu’nun düzenlediği 12’nci Senior Takım Şampiyonası için 30 kulüp, 133 takım ve 800’e yakın tenisçi bir araya gelmiş durumda. Aralarında eski bakanlar, milletvekilleri, CEO’lar, yöneticilar, doktorlar, emekliler var. Çoğu ‘senior’ yani musabık olsun olmasın 35 yaşının üstünde ve hâlâ tenis oynayan insanlar. Zaten bu sporun en büyük destekçisi ve taşıyıcı gücü de onlar. Bu insanlar için tenis sadece spor değil bir yaşam tarzı ayrıca sağlıklı sosyal aktivite.

111 TOPRAK KORT

Bu yarışma için buranın tercih edilmesinin nedeni Club Ali Bey Manavgat ve Side Sorgun tesislerinin toplam 111 toprak kortuyla dünyanın en büyük tenis merkezi olması. Kendilerini ‘spor oteli’ olarak tanımlıyorlar. İlle de yarışmaya gitmek gerekmez. Birkaç gün tenis oynamak ve spor yapmak için denenmesi gereken bir mekân.

Haberin Devamı

Bir haftada 1300 maç

SON KUPASINI KAZANDI

8 Mayıs’ta başlayan 12’nci Senior Takım Şampiyonası’nın bir de acı kaybı oldu. TED kulübünün 70+ takımında yer alan 81 yaşındaki İsmail Serim. Eski Avrupa ikincisi ve Türkiye’nin müsabaka oynayan en yaşlı tenisçisiydi. Ölümüne mücadele eder ve “Öleceksem kortta öleyim” derdi. Öyle de oldu. Takım arkadaşlarıyla şampiyon oldular. Kupayı aldı ve arabasıyla evinin yolunu tuttu. Yolda kalp krizi geçirdi.

 

BAKMADAN GEÇME!