Başbakan olmak isteyenler, sıraya

Güncelleme Tarihi:

Başbakan olmak isteyenler, sıraya
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2014 01:46

Farklı siyasi yelpazeden gençler, Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu çatısı altında bir araya geliyor. Hedef: Geleceğin lideri olmak!

Haberin Devamı

Yaşları 25 ile 35 arasında. Hepsinin dünya görüşü farklı. İçlerinde bir partinin Bolu il başkanı da var, bir diğer partinin Rize’deki kadın kolları temsilcisi de... Gelecek planlarını sayarken “Başbakan olacağım” diyen mevcut; önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkanı adayı olacağını söyleyen de. Birisi, siyasi danışmanlık hedeflediğini, diğeri Avrupa Parlamentosu’nda lobi çalışması yapmak istediğini anlatıyor.

Hepsinin ortak noktası siyasete atılma idealleri. Yollarının kesiştiği yerse akademisyenler Hakan Altınay, Ayşen Candaş ve Can Gümüş’ün birlikte kurduğu Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu.

Farklı etnik, dinsel, bölgesel gruplar arasında köprü kurmak amacıyla kurulan Anadolu Kültür Derneği ve Avrupa Konseyi arasında imzalanan ortaklık anlaşmasıyla bu yıl hayata geçen Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu’nda hedef, siyasi yelpazenin farklı kesimlerinden, geleceğin liderleri olacak gençleri bir araya getirmek ve aralarında diyalog kurmak. Eğitim programı kapsamında demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, çoğulculuk, Avrupa norm ve kurumları gibi konular merkez alınacak. Meral Akşener, Osman Baydemir, Tuğrul Türkeş gibi siyasetçilerle, içlerinde Ayşe Buğra, Ahmet İnsel’in bulunduğu akademisyenler konuşmacı olarak yer alacak.Türkeş, teklifi “80 darbesinin yarattığı apolitizasyonu kırmaya çalışan herkesi desteklerim” diyerek kabul etmiş mesela.

Haberin Devamı

BAŞVURULAR AÇIK

Bu noktada aklınıza partilerin siyaset okulları geldiyse, Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu’nun farkını şöyle anlatalım: Kuruculara göre bu, partilere sadık ve ideolojiye bağlı yeni üyeler yetiştirmek yerine farklı siyasi gelenekleri içeriden tanımanın önemine inanan bir girişim. Karşı tarafla her zaman hemfikir olunmasa da gerektiğinde beraber çalışabilmenin yararları önemseniyor. Bunun için 35 kişilik kontenjanın Türkiye’yi yansıtan bir grup olmasına dikkat ediliyor; kadın-erkek, büyük şehir-kırsal kesim dengeleri göz önüne alınıyor.

1-10 Eylül 2014 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Kampüsü’nde gerçekleştirilecek eğitime katılım ücretsiz. Üniversite yurtlarında konaklayacak katılımcıların ayrıca yemek ihtiyaçları karşılanacak, uzak mesafeden gelecek olanlara seyahat desteği de mevcut. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar Avrupa Konseyi’nin sertifikasını alacak.

Haberin Devamı

Başvurular devam ediyor. avrupasiyasetokulu.org adresindeki formu doldurup, özgeçmişinizle birlikte 4 Temmuz Cuma gününe kadar basvuru@avrupasiyasetokulu.org adresine gönderebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!