Başarılı insanların asla söylemeyeceği 5 söz

Güncelleme Tarihi:

Başarılı insanların asla söylemeyeceği 5 söz
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 09:36

Başarılı insanlar fikirlerini açıklamaktan çekinmezler. Hatta başarılı olmalarının en büyük nedeni fikirlerini korkmadan açıkça ifade edebilmeleridir çoğu zaman. Bu nedenle inandığınız fikirleri topluluklar arasında dile getirmekten siz de çekinmemelisiniz. Ancak bazı sözler vardır ki, aslında çok derinde sizin endişeleriniz, kaygılarınız ve zayıflıklarınız hakkında ciddi ipuçları verir. İşte fikirlerinizi açıklamaktan çok, bu sözleri sarfetmemek üzerine dikkatinizi toplamalısınız. Çünkü başarılı insanlar bu sözleri asla sarfetmezler.

Haberin Devamı

1- “HER ZAMANKİ YOLU İZLEDİM”

Özellikle teknolojinin çok hızlı gelişmesiyle birlikte her gün yeni yöntemler ve yeni yollarla karşılaşıyoruz. Ve ortamlarda aynı yolu izleyerek iş yapmak artık eskisi gibi geçerli bir iş yapış şekli değil. Bu nedenle bu gibi bir cümleyi kurmadan önce 2 bin kere düşünmeniz gerekiyor.

Başarılı insanların asla söylemeyeceği 5 söz

2- “BU BENİM HATAM DEĞİL”

İş yerindeki rolünüz ne olursa olsun bir hata yaptığınızda bunu kabul edebilir bir insan olun. Eğer en ufak bir hatanızı bile kabul etmezseniz iş arkadaşlarınız bir süre sonra sizinle ortak projelerde birlikte olmaktan çekinir ve yalnız bir insan haline dönüşürsünüz.

Haberin Devamı

Başarılı insanların asla söylemeyeceği 5 söz

3- “YAPAMAM”

Tüm hayatınızda geçerli olsa da iş hayatınızda size olan saygıyı sarsacak bir kelime varsa o da budur. Siz siz olun, bu son derece sevimsiz cümleyi kullanmayın ve bunun yerine alternatif bir çözümle gelin. Mesela “bu gece mesaiye kalamam” yerine “yarın erkenden gelebilirim” ya da “bu dosyayı hazırlayamam” yerine “Henüz nasıl hazırlayacağımı bilmiyorum.” gibi daha tolere edilebilir cümleleri tercih edin.

Başarılı insanların asla söylemeyeceği 5 söz

4- “BU ADİL DEĞİL”

İnanın hayat hiç kimse için adil değil. Yani başınıza ne geldiyse bu sadece sizin başınıza gelmedi. Bu nedenle insanlara karşı bu gibi bir cümle kurmak karşı tarafta sadece sizin olgun biri olmadığınız hissini bırakır. Bunun yerine haketmediğiniz bir şeyi yaşadığınızı düşündüğünüzde duygularınızı daha açık ifade etmeyi deneyin. Bunun neden sizin başınıza gelmiş olabileceğini anlamak üzerine sorular sorun.

Başarılı insanların asla söylemeyeceği 5 söz

Haberin Devamı

5- “İŞ TANIMIMDA YOK”

Gün gelir patronunuz sizden iş tanımızda olmayan bir şey isteyebilir. Bunun hoş ve kabul edilebilir bir şey olduğunu söylemiyoruz ancak bu gibi durumlarda direk reddetmek ve bu sert cümleyi kurmak yerine o işi başarıyla yerine getirin. İşi yaptıktan sonra patronunuzla ayrıca bu konu hakkında konuşabilir, iş tanımınızı güncellemenizin gerekli olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. 

BAKMADAN GEÇME!