Ayten Gökçer'e veda... "Bana bir şey olursa sakın üzülmeyin"

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2024 13:32

84 yaşında hayatını kaybeden tiyatro ve sinema oyuncusu Ayten Gökçer için Zincirlikuyu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Taziyeleri Ayten Gökçer’in kızı Aslı Gökçer Oba, damadı Kerem Oba ile torunları Efe Rıza Oba ve Yonca Oba kabul etti.

Haberin Devamı

84 yaşında hayatını kaybeden tiyatro ve sinema oyuncusu Ayten Gökçer, Zincirlikuyu Camii’nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Bugün sanat camiamız adına yine çok acı bir gün. Çok önemli bir değerimizi kaybettik. Bütün sanat dünyamızın, camiamızın ve memleketimizin başı sağolsun" diye konuştu.Ayten Gökçer’in cenazesi 23 Aralık 2009’da vefat eden eşi Cüneyt Gökçer’in Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri yanına defnedildi. 

Cenaze törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, sanatçı Zerrin Tekindor, Ayşen İnci, Ahmet Uğurlu, Meltem Cumbul, gazeteci Fatih Altaylı, Ertuğrul Özkök ve Gökçer’in sevenleri katıldı. Gökçer’in cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından 23 Aralık 2009’da hayatını kaybeden eşi Cüneyt Gökçer’in Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabrinin yanına defnedildi. "

Haberin Devamı

Ayten Gökçere veda... Bana bir şey olursa sakın üzülmeyin

'BANA BİR ŞEY OLURSA SAKIN ÜZÜLMEYİN'DEDİ

Taziyeleri cami avlusunda kabul eden Gökçer’in kızı Aslı Gökçer Oba, "Bütün sevenlerinin başı sağolsun. Bekliyorduk aslında uzun zamandır bekliyorduk ama insan yine de ne kadar bekliyorum zannetse de o hiç gitmez zannettik. Çok güçlüydü, çok dayandı. Onun ifadesiyle söyleyeyim; 'Çok güzel yaşadım' dedi. 'Çok sevdim, çok sevildim, çok mutlu oldum hem mesleğimde hem özel hayatımda, o yüzden bana bir şey olursa sakın üzülmeyin’ dedi. Ben de herkese bunu iletmiş olayım. Dostları hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Dediğim gibi üzülmesinler, onu oyunlarıyla, sevdikleri anılarıyla kutlasınlar. Bunu yaşasınlar içlerinde"
ifadelerini kullandı.

"ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞERİMİZİ KAYBETTİK"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Bugün sanat camiamız adına yine çok acı bir gün. Çok önemli bir değerimizi kaybettik. Ayten Hanım çok küçük yaşlardan beri sanata kendini adamış bir insandı. Aslında baleyle başlayıp sonra tiyatroya geçmiş, çok önemli bir sanatçımız. Sadece tiyatro oyuncusu olarak değil, beyaz perdede de sahnede de çok başarılı işler çıkarmıştı. Kendisi aynı zamanda devlet sanatçısı ünvanı da almış çok başarılı bir oyuncumuz ve yine 1992 yılında Kültür Bakanlığı Büyük Ödülü’ne de layık görülmüş bir üstadımız. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Bütün sanat dünyamızın, camiamızın ve memleketimizin başı sağolsun" dedi.

Haberin Devamı

Ayten Gökçere veda... Bana bir şey olursa sakın üzülmeyin

"ÇOK İYİ BİR ANNE, ÇOK İYİ BİR DOST, ÇOK İYİ BİR OYUNCUYDU"

Oyuncu Zerrin Tekindor ise, "Çok değerli bir oyuncuydu ve çok iyi bir insandı. Çok komikti, çok eğlenceliydi. İnanılmaz bir yetenekti, böyle bambaşka bir ışığı vardı onun. Çok sevgili Cüneyt Gökçer hocamıza kavuşmuş oldu. Nurlar içinde yatsın, çok özleyeceğim" diye konuştu.

Bir diğer yakın arkadaşı Işıl Yücesoy ise, "Diyecek birşey yok, gerçekten acım çok büyük. Ayten’i tarif etmek çok zor. O, onca yıl zirvede kalmış. Bunca yıl tiyatroyla yaşamış ama bunun dışında çok iyi bir anneydi, çok iyi bir dost, çok iyi bir oyuncuydu. Mekanı cennet olsun. Birkaç tane Ayten Gökçer gelmeyecek Türkiye’ye. Onun için ülkemin başı sağolsun" dedi.

Haberin Devamı

84 yaşında hayata gözlerini yuman tiyatro ve sinema oyuncusu Ayten Gökçer’in cenazesi, Zincirlikuyu Camii’nde düzenlenen törenin ardından eşi Cüneyt Gökçer’in Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri yanına defnedildi. Gökçer, ’Taçsız Kral’, ’Yılan Hikayesi’, ’7 Kocalı Hürmüz’, gibi önemli sinema filmleri ile tiyatro oyunları ve dizilerde rol almıştı.

Ayten Gökçere veda... Bana bir şey olursa sakın üzülmeyin

ANNEMİ KAYBETTİM, ANNESİZ OLUR MU?

Kötü haberi Ayten Gökçer'in kızı Aslı Gökçer duyurmuştu:

'Kafa tuttuğu hastalığın, kafası bile yerinde değilken... En yakınlarımızı bile inandıramadık hastalığına çünkü zekası her şeyin önüne geçti. Son zamanlara kadar şaşırttı, kahkahalara boğdu yetmez gibi akıl verdi. Bu sefer gitmeyi seçti kalbinden hiç eksiltmediği annesine, Cüneyt'ine... Aslı'sını, Efe'sini, Yonca'sını, damadı Kerem'ini, Ayşen'ini, Cansu'sunu Lal'ini güçlü yüreğine aldı ve sessizce gitti. Çok sevdik seni annem, çok kırık kalbimiz' 

Haberin Devamı

Ayten Gökçere veda... Bana bir şey olursa sakın üzülmeyin

 

BAKMADAN GEÇME!