Amy Adams: 'Jennifer Lawrence'la gurur duyuyorum'

Güncelleme Tarihi:

Amy Adams: Jennifer Lawrencela gurur duyuyorum
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2016 10:29

41 yaşındaki Amy Adams, GQ dergisinin Nisan sayısına kapak oldu. Adams, sinema sektöründe kadın ve erkekler arasındaki ücret eşitsizliği konusunda 'Mesele, kadınlar olarak sesimizi yükseltmekle ilgili' diyor.

Haberin Devamı

2013 yapımı 'American Hustle' (Düzenbaz) filmi çekimleri, Amy Adams için oldukça zorlu geçmiş.

Adams, Nisan sayısına kapak olduğu GQ dergisine filmin yönetmeni David O. Russell'ın kendisini sette her gün ağlattığını söylüyor: 'Evet bu gerçek. Sette gerçekten de yıkılmıştım. Tamam her gün değil ama, çoğu gün böyleydi. Jennifer (Lawrence) bunu üzerine çok da alınmadı. O teflon tava gibi... Ben pek öyle değilim. Başka insanlara da kötü davranıldığını görmek istemem mesela. Hayat benim için filmlerden daha önemli. Hayat bana ev ve işi birbirinden ayırmayı öğretti. Çünkü, bu tip deneyimleri eve, kızıma taşıyamayacağımı biliyorum.'

 

'EVET, ERKEKLERDEN DAHA AZ PARA ALDIĞIMI BİLİYORDUM'

Amy Adams: Jennifer Lawrencela gurur duyuyorum

 

Haberin Devamı

'Bu konuda hiç konuşmadım ve muhtemelen de hiç konuşmayacaktım. Ama aslında bizim adımıza pazarlık edecek insanlarla çalışıyoruz. Daha az aldığımı biliyordum ama yine de bu fırsat karşınıza 'yap' ya da 'yapma' diye geliyor. Bu durumda, 'değer mi' diye düşünmek kalıyor size. Bu, benim bu durumdan hoşlandığım anlamına gelmesin.' 

 

'JENNIFER'LA GURUR DUYUYORUM'

Amy Adams: Jennifer Lawrencela gurur duyuyorum

 

Sony Pictures'ın mailleri hacklendiği dönemde  pek çok e-mail basına sızmıştı. En ilgi çeken maillerden biri, kadınların genel olarak erkek oyunculardan çok daha az ücret aldıklarını belgeleyen mailler olmuştu. 

 

Amy Adams: Jennifer Lawrencela gurur duyuyorum

Aynı dönemde Jennifer Lawrence, film anlaşmalarında gerçek bir kavga veremediğini, çünkü şımarık ya da zor biri gibi görünmek istemediğini anlatan açık bir mektup yazmıştı. Kadın ve erkekler arasındaki ücret eşitsizliğine dikkat çeken Lawrence, 'Oysa çalıştığım erkeklerin hiçbirinin şımarık ya da zor biri gibi görünme derdi yok' demişti.

Haberin Devamı

Amy Adams, bu konuda Jennifer Lawrence'la gurur duyduğunu itiraf ediyor: 'Sanki kadınlar münakaşa etmemeli gibi bir algı var, oysa bu sorunları çözmez. Mesele, sesimizi yükseltmekle ilgili' diyor. 

 

 

BAKMADAN GEÇME!