Altın Koza’da açılış gecesi

Güncelleme Tarihi:

Altın Koza’da açılış gecesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2023 08:05

ADANA’da bu yıl 30’uncusu gerçekleştirilen Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin açılış töreninde Orhan Kemal Emek Ödülleri sahiplerine takdim edildi.

Haberin Devamı

 Merkez Park Amfi Tiyatro’da Yetkin Dikinciler’in sunumuyla gerçekleşen törende Emek Ödülleri, Yeşilçam’ın şarkılarının unutulmaz sesi Belkıs Özener ve “Genç Sinema” hareketinin kurucularından senarist, yazar ve yönetmen Ahmet Soner’e verildi.

Altın Koza’da açılış gecesi

Belkıs Özener’e ödülünü oyuncu Binnur Kaya takdim etti. Özener ödülünü alırken, “Çok bekledim. 40 sene sustum. Bu ses benim, demedim. Adım yazılmadı. Benim sesimi biliyordunuz ama beni tanımıyordunuz. Şimdi karşınızdayım. Sizleri çok seviyorum. Bu ödülün Cumhuriyetimizin 100. yılına rastlaması da ayrı bir güzellik” dedi.

Altın Koza’da açılış gecesi

Ödül töreninin ardından sahne alan Candan Erçetin, Adanalılara keyifli bir gece yaşattı. Konser sonunda sanatçıya, Adana
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar çiçek takdim etti.

Haberin Devamı

Yönetmen, senarist, yazar Ahmet Soner’e ödülünü ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü takdim etti. Soner ödülünü alırken; “Orhan Kemal çok üretken ve çok çilekeş bir yazardı. Işıklar içinde yat Orhan Kemal” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!