Adele'in yeni şarkısı 'Hello' için eleştirmenler ne diyor?

Güncelleme Tarihi:

Adelein yeni şarkısı Hello için eleştirmenler ne diyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 10:52

Bugüne kadar tam 10 kez Grammy, bir kez de Oscar ödülü kazanmış olan İngiliz müzisyen Adele, üç yıl aradan sonra yeni şarkısı 'Hello' ile geri döndü. Adele'in 20 Kasım'da yayınlanacak yeni albümü '25' öncesi müzik dünyasında yer yerinden oynadı.

Haberin Devamı

20 Kasım'da yayınlanacak olan yeni albümü '25'in ilk single'ı 'Hello' ile Adele şimdiden ortalığı birbirine kattı. 
Multi Grammy ödüllü Adele'in yeni şarkısı pek çok dinleyiciye göre 'sıradan' bulunsa da, şarkının klibi oldukça sevildi. 

ADELE HAKKINDA BİLMEMİZ GEREKEN 5 ŞEY 

Adelein yeni şarkısı Hello için eleştirmenler ne diyor


1. YEDİ YIL İÇİNDE OSCAR VE GRAMMY KAZANDI 

2008 yılında başladığı müzik kariyerinde şimdiye kadar 86 ödül kazandı. Bunlar içinde 10 Grammy, 1 Oscar var. Adele daha bu yaşında 'Müzik dünyasının gelmiş geçmiş en iyi seslerinden biri' olarak kabul ediliyor. 

2. 'BİLİRSİNİZ İŞTE, HAYAT...'
Adele'in üç yıllık ara vermesinin sebebi, hamile kalması ve evlenmesi idi... Müzik kariyerimde konusunda herhangi bir hırsı bulunmayan Adele bu durumu, Twitter hesabından şöyle açıkladı: 'Beklettiğim için özür dilerim, ama bilirsiniz işte, hayat...' 

Haberin Devamı

Adelein yeni şarkısı Hello için eleştirmenler ne diyor


3. YÜZYILIN EN ÇOK SATAN ALBÜMÜ 
Adele'in ilk albümü '19', 21. yüzyılın en çok satan albümü oldu. Sonrasında yayınlanan '21' albümünden 'Rolling in to Deep' ve 'Set Fire to the Rain' hitleri çıktı. Adele'in yeni albümünün adı ise '25'. 

Adelein yeni şarkısı Hello için eleştirmenler ne diyor


4. AMY WINEHOUSE DA O OKULDAYDI

Adele'in tam adı: Adele Laurie Blue Adkins. 5 Mayıs 1988 doğum tarihi. Adele Destiny's Child, Mary J. Blige, Ella Fitzgerald gibi müzisyenleri dinleyerek büyüdü. Ve Amy Winehouse'un da öğrencilerinden olduğu BRIT School for Performing Arts & Technology'e gitti. Adele'e albüm teklifinin geldiği şarkıları, okulun bitirme projesiydi. 

Adelein yeni şarkısı Hello için eleştirmenler ne diyor

Haberin Devamı

5. ÜLKEMİZE DE BAYRAK DİKTİ
Adele'in başarısı yalnız İngiltere ile sınırlı değil. Genç müzisyen, Avrupa ve Türkiye'de de satış rekorları kırdı, şarkıları defalarca coverlandı ve büyük bir hayran kitlesi edindi. Adele'in yeni şarkısı 'Hello' şu an Spotify'da 'Türkiye En İyi 50' listesinde 1 numarada. 

MÜZİK ELEŞTİRMENLERİ NE DİYOR?

Adelein yeni şarkısı Hello için eleştirmenler ne diyor

ABD'li müzisyen Lionel Richie Instagram hesabından Adele'in 'Hello'suna bu fotoğrafla karşılık verdi. Richie'nin 'Hello'su 1984 yılında Billboard listelerinde iki hafta 1 numarada kalmıştı. 

'ADELE STANDARTLARINA GÖRE ZAYIF'
DOĞU YÜCEL/ 
Müzik yazarı 

Adele standartları için zayıf bir çıkış parçası. İlk iki albümünde olsa çıkış parçalarından biri olmazdı. Lionel Richie'nin klasikleşmiş 'Hello' parçasındaki 'telefonla arayan eski sevgili' kurgusunu kullanması da şarkının orijinal tınlamasının önüne geçiyor. 19 ve21'li yaşlarında gerçekten aşk acısı çekmiş Adele ile 25'inde ünlenmiş, evlenmiş, çocuk sahibi olmuş Adele arasında bir samimiyet farkının hissedildiğini de söyleyebilirim. Ama tabii albümün tamamını dinlemek gerek.

Haberin Devamı


'HEYECAN VERİCİ OLDUĞUNU SANMIYORUM'
SİNE BÜYÜKA/ 
Müzisyen

Adele kendisini kitlelere sevdiren ballad’larından biriyle klasik tarzından uzaklaşmadan müzik piyasasına geri dönüş yaptı. Kısaca “Şahane bir sesim var, olmayan utansın!” diyor ve ana akım radyoların ve listelerin gözbebeği olacak bir şarkıyla sessizliği bozuyor. Şarkı güzel, hanım kızımız güzel, vokal şahane ama bir kendini tekrar etme durumu söz konusu, çok heyecan verici birşey yok açıkçası.

Adelein yeni şarkısı Hello için eleştirmenler ne diyor
'Hello'nun klibinde ABD gençlik dizisi 90210'dan tanıdığımız aktör Tristan Wilds rol aldı. Wilds klipte tişörtü çıkarttı, sosyal medyadaki kadın hayranları kendinden geçti.

Haberin Devamı

'ADELE BU KEZ SEKSİ, AMA...'
EDA SOLMAZ / 
Gazeteci

Öncelikle şunun altını çizmek lazım: Utangaç, kameralara bakarken göz kaçıran Adele; bayağı tutkulu, bakışları ile kadınlığını ön plana çıkaran bir şarkıcı olmuş. Adele'e imaj olarak annelik yaramış, hatta daha da seksi bir kadın olmuş. Ama uzun bir süredir yeni bir şarkı çıkarmıyorsanız eğer beklenti de bir o kadar dinleyici tarafından yükseliyor. İtiraf etmek gerekirse klip şarkıdan daha güzel. Adele bir 'Someone Like You' daha yapmış. Nakaratlardaki ses çıkışları, karanlık hava, sesin ve sözlerin her zaman müzikten daha güçlü olması. 2011'deki Adele olgunlaşmış ama şarkı yine genç kız tınıları içinde...

Haberin Devamı

Adelein yeni şarkısı Hello için eleştirmenler ne diyor

'ÇOK KEYİFLİ BİR BALAD, NOKTA ATIŞI...'
ESİN İRİS / 
Müzisyen

Sanatçıların hite ihtiyaçları olmadıkları yere gelmelerine seviniyorum. 'Hello' bence keyifli bir balad olmuş. Hakikaten keyifli balad... Çok minimal ve nokta atışı bir şarkı olduğunu düşünüyorum. Adele şarkıyı nefesine kadar alıyor ve küçücük söylüyor. Mesela Beyonce yoruyor bazen beni. Adele öyle değil. 


ADELE- 25 ŞARKI LİSTESİ

Hello
‘Send My Love (To Your New Lover)’
‘I Miss You’
‘When We Were Young’
‘Remedy’
‘Water Under The Bridge’
‘River Lea’
‘Love In The Dark’
‘Million Years Ago’
‘All I Ask’
‘Sweetest Devotion’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!