80 dakikada devriâlem

Güncelleme Tarihi:

80 dakikada devriâlem
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2014 01:41

Masasında oturmuş uzak diyarların hayalini kuranlara bir haberimiz var: Evden çıkmadan dünyayı görebilirsiniz. ‘U-stream’ teknolojisiyle en uzak ve ulaşılmaz noktalar yanı başınızda.

Haberin Devamı

YERYÜZÜNÜN TÜM PLAJLARI BİRLEŞİN

80 dakikada devriâlem

Dünyadaki birçok plajı, sörfçülerin dalgaların boyunu ölçmek için kullandığı surfline.com’danizleyebilirsiniz. Altı kıtadan u-stream’le yayın yapan site tüm denizlerin dalgasını önünüze seriyor: Güneşi Florida sahillerinde batırıp günün ilk ışıklarını Rio’da karşılayabilir, Hawai’deki sörfçülere katılabilirsiniz.

HOUSTON, ULUSLARARASI UZAY İSTASYONUNDAN BİLDİRİYORUM

80 dakikada devriâlem

NASA geçtiğimiz nisan ayında, ‘Dünyanın Keşfi’ projesiyle yüksek çözünürlüklü kameraların 7/24 dünyayı çektiği özel bir istasyon tasarladı ve halka açık canlı yayına başladı. Uzay istasyonu dünyanın çevresini 90 dakikada turluyor. Bu durum dünyanın gece olan kısmında çekim yaptığı için ekranın 90 dakikada bir kararacağı anlamına geliyor. Karanlık ekranın varlığı sizi yıldırmasın, bu sayede aynı gün içerisinde birden fazla gün doğumuna tanık olabilirsiniz. Oturma odanızdayken dünyanın üzerine doğan güneşin uzaydaki görüntüsünü izlemek kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir deneyim. http://www.ustream.tv/channel/iss-hdev-payload

Haberin Devamı

PASİFİK'E AÇILAN PENCERE

80 dakikada devriâlem

Kaliforniya’daki Monterey Akvaryumu’nun farkı sadece tam 623 balık türünü görme imkânı sağlaması değil okyanusa olan yakınlığı. Monterey sayesinde okyanusun derinliklerindeki hayatı, salonunuzdaki akvaryumu seyreder gibi izleyebilirsiniz. 1 milyon galon suyun olduğu merkezdeki ‘Okyanus Kenar Kanadı’ tankına yerleştirilen sualtı kamerası, okyanusa açılan bir pencere olarak tasarlandı. ‘Monterey Körfezi Açık Deniz Kamerası’ sayesinde merkez, Pasifik Okyanusu’ndan 24 saat canlı yayın yapıyor. Kameranın kadrajına girenlerse, sadece akvaryumdaki süs balıkları değil. Uzun süre takip ederseniz yunuslar, çekiç köpekbalıkları, mavi yüzgeçli orkinoslar, sardalya sürüleri ve deniz kaplumbağalarını doğal yaşam alanlarında görebilirsiniz.
http://www.ustream.tv/opensea

Haberin Devamı

EVİMDEKİ SAFARİ

80 dakikada devriâlem

Pete’s Pond kamerası sizi Afrika Botsvana’ya taşıyor. Limpopop ve Shashe nehirlerinin buluştuğu Mashatu rezervinden yayın yapan ‘zoomies’ adlı kameralar uzaktan kumandalı. Doğal hayatın en işlek yerlerine konumlandırılan kameralar sayesinde ancak safaride görebileceğiniz hayvanları canlı yayında izleyebiliyorsunuz. Geceleri sırtlanların uğradığı bölgede gündüzleri öğlen yemeği için uğrayan zürafaları görebilir, suda serinleyen fil sürülerini izleyebilirsiniz. http://www.wildearth.tv/cam/petes-pond

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!