4 dakikada dümdüz karın

Güncelleme Tarihi:

4 dakikada dümdüz karın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2015 16:32

Baklavaları olan bir kadının çekici olup olmadığı konusundaki tartışmalar büyük bir şiddetle devam ediyor. Ancak aşağı yukarı herkes, biçimli ve düz bir karına sahip olmanın oldukça seksi olduğu konusunda hemfikir. Bugünkü dört egzersizden oluşan videomuza başlamadan önce, insanların aklını karıştıran birkaç şehir efsanesini açıklığa kavuşturmak istiyorum.

Haberin Devamı



4 dakikada dümdüz karın
4 DAKİKADA DÜMDÜZ BİR KARIN

Haberin Devamı

4 dakikada dümdüz karın

Fotoğraflar: Sevda Kaplan

Baklavaları olan bir kadının çekici olup olmadığı konusundaki tartışmalar büyük bir şiddetle devam ediyor. Ancak aşağı yukarı herkes, biçimli ve düz bir
karına sahip olmanın oldukça seksi olduğu konusunda hemfikir. Bugünkü dört egzersizden oluşan videomuza başlamadan önce, insanların aklını karıştıran birkaç şehir efsanesini açıklığa kavuşturmak istiyorum.

4 dakikada dümdüz karın
NE KADAR ÇOK MEKİK ÇEKERSEM, O KADAR ÇABUK KAS YAPARIM

4 dakikada dümdüz karın

Karın kaslarımız da vücudumuzdaki diğer kaslarımızdan farklı değil. Hiç kimse ağırlık kullanmadan 100 tekrar bicep curl hareketi yapmak istemez öyle değil mi? Çünkü bunun vücudunuza hiçbir faydası yoktur. Bu nedenle karın kası yapmak istiyorsanız tekrar sayınızı 8 ila 12 aralığında tutmalısınız ve son iki tekrarı yaparken vücudunuzu mümkün olduğunca zorlamalısınız. Bu şekilde karın kaslarınıza yeteri kadar güçlü olmadıkları sinyalini göndermiş olursunuz ve vücudunuz bir sonraki zorlu antrenmanla başa çıkabilmek için hızla kas yapması gerektiğini anlar.

Haberin Devamı


4 dakikada dümdüz karın
HER GÜN KARIN KASI ÇALIŞMALIYIM

4 dakikada dümdüz karın


Bir kez daha söylüyorum; karın kaslarınız vücudunuzdaki diğer kaslarınızdan hiç farklı değildir. Her gün farklı kas gruplarını çalıştırmaya odaklanmıyorsanız ve tüm vücudunuzu çalıştıran hafif bir antrenman yapıyorsanız, bir gün önce çalıştırmış olduğunuz kas gruplarınızı ertesi gün de çalıştırabilirsiniz. Ancak Pazartesi günü Russian Twist yaptıysanız ve yan karın kaslarınızı güçlendirdiyseniz, Salı günü mekik yapmanızı ve orta karın kaslarınızı çalıştırmanızı öneririm.


4 dakikada dümdüz karın
KARIN KASI ÇALIŞARAK GÖBEĞİMDEKİ YAĞLARIMDAN KURTULURUM

4 dakikada dümdüz karın


Maalesef vücudunuza “Lütfen göğüslerimi olduğu gibi bırak ama bacaklarımdaki bütün yağları yak!” gibi bir komut veremezsiniz. Bazı reklamlarda gördüğünüzün aksine, bölgesel zayıflama diye bir kavram gerçek değildir. Vücudunuzun yağları kasa çevirmesi de aynı şekilde mümkün değildir. Çünkü yağ hücrelerinin içerisindeki yağlar, trigliserit olarak depolanır. Kas hücreleri ise yakıt olarak trigliseritleri direkt olarak kullanamazlar. Kas hücrelerinin yağdan enerji elde edebilmeleri için trigliseritleri dolaşım sistemine girebilecek olan gliserol ve serbest yağ asitlerine dönüştürmeleri gerekir. Bu yüzden enerji olarak kullanılacak yağlar sadece çalıştırdığınız bölgeden değil, vücudun herhangi bir yerindeki yağlardan kullanılabilir.

Haberin Devamı


4 dakikada dümdüz karın
KARIN KASLARI MUTFAKTA YAPILIR

4 dakikada dümdüz karın


Karın kasları spor salonunda yapılır ve mutfakta görünür hale gelir. Ne demek istediğimi şöyle açıklayayım: Büyük çabalar sonunda kas yapmayı başarsanız bile, bel bölgeniz kalın bir yağ tabakasıyla çevriliyse, baklavaları oluşturan o parçalı kas yapısını göremezsiniz. Karın kaslarınızı görünür kılmak istiyorsanız vücudunuzdaki yağ oranını düşürecek şekilde kalori alımınızı azaltmalı ve antrenmanlarınıza kardiyo eklemelisiniz.

Artık başlayabiliriz. Başlangıç seviyesindekilerin de yapabileceği hareketler seçtim. Her hareketi bir dakika boyunca yapmaya çalışın. Eğer ağrı hissederseniz birkaç tekrar yapıp durun. Yarın güldüğünüzde karnınızın ağrımasını istemiyorum! Bu hareketleri günaşırı yapmaya gayret edin ve tekrar sayınızı artırın. Her antrenmanla daha da güçlendiğinizi siz de fark edeceksiniz. 

Haberin Devamı

4 dakikada dümdüz karın



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!