Hayat sana güzel! Lapo Elkann

Güncelleme Tarihi:

Hayat sana güzel Lapo Elkann
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2014 01:08

O, Anna Wintour ve Tom Ford’a göre ‘dünyanın en şık adamı’. Vanity Fair’e göre stil ikonu. Juventus’un, Ferrari’nin, Maserati’nin Fiat’ın sahibi, İtalya’nın Kennedy’leri olarak anılan Agnelli Ailesi’nin torunu. Ancak Lapo Elkann, ne servetine ne de şöhretine takılan bir adam değil: “İstedikleri kadar gülsünler, ekonomi sınıfında uçmayı seviyorum”

Haberin Devamı

Gözlük markası ‘Italia Independent’ı tanıtmak için gelen stil ikonu/ playboy/ işadamı Lapo Elkann’la (37) Galata’da bir ofiste buluşuyoruz. Genç yaşına rağmen Ferrari’den Fiat’a 500’e yakın sayısız araba tasarlayan, Gucci için tasarım yapan, film yapımcılığı üstlenen ve gözlük markası yaratan milyarder Elkann, hareketli, yerinde duramıyor: Sigara üstüne sigara yakıp, hararetle ülkesinden, markasından, takımından bahsetmeye koyuluyor.

Araba tasarımcılığından sonra, gözlük markası yaratma fikri nereden çıktı?

- Altı yıl önce başladık ‘Italia Independent’ projesine. Hem bir gözlük, hem de life-style markası. Türkiye bizim için kilit pazarlardan biri. Önemli tasarımcılarla işbirliklerimiz var. Mesela Karl Lagerfeld’le. Kişiye özel gözlük yapma imkanı sadece bizde var, 3 milyon farklı seçenek sunuyoruz. Çerçeveyi keçeyle kaplama trendini biz başlattık. Rakiplerimizi her alanda geçmek için savaştayız ve kimseden korkmuyoruz.
Bu rekabetçi ve savaşçı yapı, sizin ruhunuzu mu yansıtıyor?
- Pes etmem ve zorluklar karşısında yenilmem. Ama kimse tek başına savaşı kazanamaz. Belki şirketin yöneticisiyim ama geri kalan herkes de en az benim kadar adanmış durumda. “Tüm para benim cebime girsin, gerisi de ne yaparsa yapsın” kafasında değilim. Komunist olduğumu söyleyemem ama paylaşımcıyım. İnsanların içinde, onlarla olmanın da önemine inanırım. Mesela buraya gelirken THY’nın ekonomi sınıfıyla uçtum. Söylediğimde gülüyor bazıları ama genelde böyle seyahat ederim.

Hayat sana güzel Lapo Elkann
Sebep?
- Kendi kürenizde, özel jetinizde, Ferrari’nizde yaşarsanız, insanların ne istediğini, trendleri ıskalarsınız. Ayrıcalıklı bir aileden geliyorum ama normal insanları da ne düşündüğünü bilmem lazım. Enzo Ferrari’ye sormuşlar: “En sevdiğiniz araba hangisi?” diye “Bir sonraki” demiş. Benim için de en iyi proje bir sonraki. Amaç güzeli satmak. Güzelliğin de pahalı olması gerekmez. Güzel ve ucuz olan bir çok şey var.
Lüks deyince akla pahalı şeyler geliyor ama…
- Hayatta en büyük lüks zamandır. Zamanı satın alabilir misiniz? Hayır. İkinci büyük lüks, işleri başkalarının istediği gibi değil, kendi istediğin gibi yapabilme ayrıcalığı. Bu da parayla satın alınamaz. Adidas, Nike gibi markalar kendi ürününüzü tasarlayabileceğiniz koleksiyonlar hazırladı. Pahalı mı, hayır! Yaratıcılıktan uzak, eski püskü dandik anlayıştan sıkıldı herkes. Trendleri yakalayan, yaratıcı ve seksi modeller yaratmanız lazım.
Size göre seksi ne?
- Değişir. Bir biçim de, bir model de olabilir. Görünce çarpılma etkisi yaratması lazım. Ferrari’nin kıvrımları alımlı ve elegan bir kadını anımsatır, seksidir. Seksapel İstanbul sokaklarında beyaz tişört ve kot pantolonlu bir kız da olabilir. Değişir yani...

Haberin Devamı

Mancini kusura bakmasın, Türk olsam Beşiktaşlı olurum

Haberin Devamı

Kollarınızda 17 tane dövme var. Nedir bu düşkünlük?
- Hepsi hayatımda kilit rol oynayan bir şeyi simgeliyor. Bazıları çok mutlu anlar, bazıları biraz acılı çünkü birlikte yaptırdığım arkadaşlarım artık yok... Ama tüm gördüğünüz bu kadar, kollarımdan başka hiçbir yere dövme yaptırmıyorum. Futbolcu gibi görünmek istemem.
Ama ailenizin takımı Juventus’a olan düşkünlüğünüz biliniyor...
- Futbolculara büyük saygım var ama stil olarak bana uymaz. Fakat futbola bayılıyorum. Hatta Juventus’un şampiyonluğunu kutlamak için özel bir koleksiyon bile çıkardık. Futbol açısından İstanbul bizim için çok uğurlu gelmedi, (Galatasaray- Juventus maçını kastederek) şampiyonadan elenmemiz pek de adaletli değildi. Koşullar çok kötüydü.
Bence oldukça güzel bir maçtı…
- Bu konuda tartışırız. Mancini’yi seviyorum. Arkadaşım, hem de İtalyan. Ama Galatasaray’ın renkleri Roma’nınkine benziyor, onun için tutmam. Türk olsam Beşiktaş’ı tutardım çünkü renkleri siyah-beyaz, Juventus’un renkleri gibi. Futbol DNA’mda var. Bu yıl Juventus’la ilgili bir film çekiyoruz, o filmde yapımcılık yapacağım. Ayrıca şirketim ‘Independent Ideas’ da reklam kampanyalarında Juventus’la birlikte çalışıyor.
Film çekmek nereden esti?
- Çok alakasız olduğum bir konu değil. ‘Good Films’ adında bir dağıtım şirketim var. Filmimizde gelince, sadece futbol fanatiklerinin ilgisini çekmeyecek. Aynı zamanda bu takımın İtalya için neler yaptığını da gözler önüne serecek. Bu takımın arkasındaki Agnelli Ailesi’nin de İtalya için önemini anlatacak. Juventus her zaman benim ailemin oldu, onu asla satmadık. Her türlü zorluğa rağmen arkasında durduk. Filmde Platini, Zidane gibi muhteşem isimlerin takıma olan bağlılığını göreceksiniz.
Aile sizin için neler ifade ediyor?
- Aile demek başkası için hayatını, her şeyini feda edebilme demek. O başkası sizin için o kadar önemli ki, kendinizden bile önemli oluyor. Benim için erkek kardeşim, kız kardeşim ve yeğenlerim... Yeğenim için ölmem gerekirse ölürüm. Ferrari’de de, Maserati’de de Fiat’ta da çalıştım. Hem kafa olarak hem de ruhen aileme ve aile şirketine bağlıyım. Ailem için savaşmak gerekirse savaşırım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!