Hayat Bilgisi’nin Barbie’si büyüdü

Güncelleme Tarihi:

Hayat Bilgisi’nin Barbie’si büyüdü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2007 00:00

"Hayat Bilgisi" adlı dizideki Barbie Gamze karakteriyle tanıdığımız İpek Erdem, şu sıralar Burak Kut’la "Aşk Kapıyı Çalınca"da oynuyor. Okumak için geldiği İstanbul’da şansının açıldığını söyleyen Erdem, "Duygusalım ama mantığım daha ağır basar" diyor.

Biraz kendinizden bahseder misiniz?- 23 yaşında, Bursa doğumluyum. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı son sınıf öğrencisiyim. Üniversite için İstanbul’a geldim ve o arada "Hayat Bilgisi" adlı dizide dört sene, "Karınca Yuvası"nda ise 11 ay çalışma fırsatı buldum.

n Biz sizi "Hayat Bilgisi" dizisindeki Barbie Gamze karakterinizle tanıdık. İstanbul’a gelir gelmez böyle bir projede yer aldınız...

- "Hayat Bilgisi" o dönem için hayatımın dönüm noktası diyebiliriz. İstanbul’a gelir gelmez işe başladım. Bu dizi sayesinde İstanbul’a alışmam da kolay oldu. Bir yandan set, bir yandan okul derken o koşuşturma içinde zaman geçiverdi. Eğer boş otursaydım, İstanbul’a alışmam da zor olurdu.

n Şu sıralar Burak Kut’la birlikte "Aşk Kapıyı Çalınca" adlı dizide başrol oynuyorsunuz. Teklif nasıl geldi?

- Koliba Film’de cast danışmanlığı yapan Suat Özturna, okulda bölüm başkanı ve sahne hocam... Bu teklifi kendisi bana getirdi, seve seve kabul ettim. Duygu karakterini canlandıran Aslı Yılmaz benim diksiyon öğretmenim. Erdal Küçükkömürcü gibi bir ismin babam rolünde oynaması beni çok heyecanlandırdı. İlk okuduğum zaman da senaryo çok hoşuma gitti. Dizideki babamın yorgancı olması bana çok samimi ve sıcak geldi. Yazın çalışmak istediğim için ve iyi bir proje olduğu için kaçırmak istemedim.

n İlk tepkiler nasıl?

Olumlu olduğu kadar, olumsuz tepkiler de aldım. Özellikle ilk bölümde dublaja yetişemediğim için kendi sesimle oynamadım. Bu yönden eleştiriler aldım. İkinci bölümde de dublajımı kendim yaptığım için yapmacık bulanlarda fikir değişikliği oldu.

n Ela çok duygusal bir kız, peki ya siz?

- Duygusal bir insanım diyebilirim ama duygularımın mantığımla doğru orantılı olduğu da bir gerçek. Ela aşkı uğruna ailesiyle çatışma yaşıyor. Aynı olayları yaşasam ne yapacağımı tahmin edemiyorum. Bu çok üzücü bir durum. Ben söz dinleyen ve bu konularda mantıklı bir insanım. Böyle bir durumda önce ailemi düşünürüm.

n Hayalleriniz var mı?

- Oyunculuk dışında profesyonel anlamda fotoğraf çekmek, dans etmek ve resim yapmak istiyorum. Bunların oyunculuğa çok büyük katkıları oluduğunu düşünüyorum. Ancak bunları şimdiye kadar yapabilmiş değilim. Okul ve iş derken olmadı. Şimdi boş zamanlarımda bunları gerçekleştirmek istiyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!