Hayalleri gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

Hayalleri gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2011 00:00

Kanal D’nin sevilen dizisi “Küçük Sırlar” yepyeni yıldızlar yarattı.

Haberin Devamı

DİLARA ÖZTÜNÇ FOTOĞRAFLARI

Bunlardan biri de 2008 Elite Model Look üçüncüsü Dilara Öztunç... “Oyunculuk hep aklımdaydı” diyen Öztunç, dizide canlandırdığı Heves karakteriyle kariyerinde iyi bir çıkış yakalamanın mutluluğunu yaşıyor.


Adını ilk olarak 2008 Elite Model Look yarışmasıyla duyduk, sonra birkaç reklam filminde ve derken “Küçük Sırlar”da karşımıza çıktın. Nasıl gelişti bu süreç?
- Oyunculuk hep aklımda vardı zaten... Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’ne burslu olarak kabul edildim. Bu sayede Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nda çalışma imkanı buldum. Ayrıca pek kimse bilmez ama hobi olarak roman yazıyorum ve ileride bunları bastırmak gibi bir niyetim var.
Reklamlarda rol aldın, “Elif’in Günlüğü” ve “Kayıp Prenses” dizilerinde kendini gösterdin. Ama en çok “Küçük Sırlar”daki Heves rolüyle ses getirdin. Heves’in senin gözünde nasıl bir imajı var?
- Heves, biraz saf gözüken, fakat çevresinde gelişen tüm olayların farkında olan bir kız. Çoğu zaman onun kurnazlıklarını görüyoruz ancak bunları zekasına bağlayamayız, sadece hisleri çok kuvvetli. Espri yapmayı, laf dalaşına girmeyi seven şımarık bir kız. Henüz yolun çok başında ve hayata dair pek bir hedefi yok. Tam olarak kişiliğini de oturtamamış. Kimi zaman iyi yönlerini, kimi zaman birilerine benzemeye çalıştığı özenti hallerini görüyoruz. Ancak ben Heves’e şımarıklıktan çok saflığın yakıştığını düşünüyorum.
HEVES BENCE HER
AN HATA YAPABıLıR

Heves, görünürde Ayşegül’ün yakın arkadaşı ama zaman zaman da onunla ciddi çatışmalar yaşıyor. Neden tam anlamıyla dost olamıyorlar?
- Heves’le Ayşegül arkadaşlar ama dizinin ilk bölümlerinde de gördüğümüz gibi Heves aslında içten içe Ayşegül’ün yerini istiyor ve bu durum aralarında soğuk rüzgarların esmesine yol açıyor. Aralarında çoğu zaman kıskançlık yaşanıyor. Bu durum arkadaşlıklarını olumsuz etkiliyor elbette. ıki karakterin de aslında iç dünyalarında çok yalnız oluşları, sevgiye muhtaç olup da beklediklerini bulamayışları ortak noktaları ve bu gerçek onları her an hata yapmaya hazır hale getiriyor.
Heves son yaşadığı hüsrandan sonra aşktan iyice uzaklaştı gibi... Onu bekleyen yeni sürprizler var mı?
- Heves’in yaşadığı gerçekten aşk mıydı, orası tam belli değil aslında. Uzaktan hayran olduğu modacı onu çok heyecanlandırdı. Kendisiyle ilgilenilmesi hoşuna gitti. Ama sonuç hüsran oldu. Sürpriz meselesine gelince; Heves’i bekleyen sürprizler tabii ki olacaktır. Ben de merakla beklemekteyim.
FARKLI OLMA ÇABAM
BAZEN YADIRGANIYOR
Heves’in umursamaz tavırları ileride başına dert açar mı dersin?

- Önümüzdeki bölümler hakkında bir şey söyleyemem ama Heves’in attığı her adım bir soruna yol açma riski taşıyor gibi geliyor bana!
Heves ile sizin aranızda ne gibi farklılıklar var?
- Kıyas kabul etmez ki, aramızda dağlar kadar fark var. Ben kendimi bildim bileli hedefleri olan, onlara ulaşmaya çalışan bir kızım. Heves’inse hayata dair hiçbir kaygısı yok. Ben attığım her bir adımı tartar, her şeyi kendim yapar, en farklısını üretmeye çalışırım, sıradanlıktan hoşlanmam. Herkesten farklı olmayı o kadar çok severim ki, bu yüzden kimi zaman yadırganırım bile...
MODA OLAN HER
şEYDEN KAÇIYORUM
Dizideki oyuncuların giyim kuşamları çok konuşuluyor, gençlerin gardıropları “Küçük Sırlar”daki favori oyuncularının seçimlerine göre şekilleniyor. Bu durumu sen nasıl değerlendiriyorsun?
- Kıyafetlerimizi ben de çok beğeniyorum; hem modaya uygun hem de farklılar çünkü... Ve bu durum tabii ki insanların ilgisini çekiyor. Gittiğim yerlerde birkaç kez genç kızların üzerinde Heves’in kıyafetlerinden gördüm, çok hoşuma gitti. Hatta yanıma gelip kıyafetlerimin ve takılarımın nereden olduğunu soranlar bile çıktı.
Sen de Heves gibi modayı yakından takip eder misin?
- Hayır, ben modayı takip etmiyorum. Daha çok değişik giyinmeyi ve farklı tarzları seviyorum. Moda olan hiçbir şeyi kullanmıyorum, hatta bazen tam zıttını seçiyorum diyebilirim.
Bu projeye “evet” dediğinde, dizinin bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmiş miydin?
- Teklif geldiğinde bu işin gerçekten büyük ilgi göreceğini biliyordum. Zaten onun etkisiyle ekibe dahil olmayı çok istedim. Böyle bir projede ve TıMS Productions’la çalıştığım için kendimi çok şanslı hissediyorum...

Haberin Devamı


YIRTIK PIRTIK
GıYıNMEYı
SEVıYORUM
Çekimlerden sana kalan zamanlarını nasıl değerlendiriyorsun?
- Çekimlerden bana pek zaman kalmıyor açıkçası. Çünkü üniversitede okuyorum ve bütün günlerim dolu. Ama olur da vakit bulursam, uyuyorum!
Günlük hayatında nasıl giyinmeyi tercih ediyorsun?
- Yırtık pırtık giyinmeyi çok seviyorum. Kendime kıyafetler alıyorum ve onları aldığım an kesiyorum, içlerine farklı kumaşlar dikip kendi istediğim şekle getirdikten sonra giyiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!