Havaalanında kadın parfümü alan 10 kişiden 7’si erkek

Güncelleme Tarihi:

Havaalanında kadın parfümü alan 10 kişiden 7’si erkek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2004 00:49

Atatürk Havalimanı Gümrüksüz Eşya Satış Mağazaları’ndan kadın parfümü satın alanların yüzde 70’inin erkek yolcular olduğu belirlendi. Erkekler en kolay seçilen hediye olduğu için parfümü tercih ederken, mağazalardaki parfüm alan erkek müşteri oranını iş seyahatine çıkan işadamları yükseltiyor.

Atatürk Havalimanı’ndaki Gümrüksüz Eşya Mağazaları’nın işletmesini yapan ATÜ Turizm İşletmeciliği A.Ş. tarafından yapılan araştırmaya göre, free shop’ların en gözde müşterileri Türk yolcular. Alışverişin yüzde 60’a yakın bölümünü Türkler, yüzde 11’ini Bağımsız Devletler Topluluğu’nun (eski Rusya ülkeleri) vatandaşları yapıyor. Geri kalan yüzde 30’luk pay ise diğer ülkelerin turistlerinin. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki Gümrüksüz Eşya Satış Mağazaları’ndan yapılan alışverişlerde gidiş bölümünde geliş terminalinden daha fazla satış gerçekleştiriliyor.

22 GÜMRÜKSÜZ MAĞAZA VAR

İstanbul Atatürk Havalimanı geliş ve gidiş terminallerinde, 4 bin 100 metrekarelik alanda toplam 22 gümrüksüz eşya satış mağazası bulunuyor. Bunlardan D&R, Cartier, Empire, Desa ve Vakko kendi işletmeleri tarafından, diğer 17 mağaza ise ATÜ tarafından işletiliyor. ATÜ’nün mağazalarının on dördü gidiş, üçü geliş terminalinde.

İstanbul Atatürk Havalimanı ATÜ işletmesindeki Gümrüksüz Eşya Satış Mağazaları’nda geçen yıl sırasıyla en çok parfüm, sigara, alkollü içkiler ve çikolata satıldı. Bu ürünleri kahve, lokum, şekerleme, cilt bakım ürünleri, makyaj malzemeleri, puro, aksesuarlar, otantik ürünler, giyim, oyuncak ve tütün izledi. Alkollü ürünler arasında en yoğun talep viskiye geldi. Viskileri votka, konyak, şarap ve rakı takip etti.

MAVİ JEANS AÇILIYOR

Yeni Dış Hatlar Terminali’nin mayıs başında hizmete girmesiyle beraber, Atatürk Havalimanı’ndaki duty free mağazaları da geliştiriliyor. Geliş terminalinde halen mevcut olan mağazalara ek olarak gıda, giyim ve aksesuvar mağazaları açıldı. Gidiş katında ise Mavi Jeans ile Hermes’in şubeleri hizmete girdi. Terminaldeki mevcut mağazalardan bazıları genişletiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!