Hatıralarımız ne kadar gerçek

Güncelleme Tarihi:

Hatıralarımız ne kadar gerçek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2011 00:00

“Siyah Gelinlik” romanıyla adından söz ettiren yazar Seda Küçük, ikinci eseri “Yabancı Ses”i okurların beğenisine sundu. Küçük, yeni kitabında hatıralarımızın ne kadar gerçek olduğunu sorguluyor.

Haberin Devamı

İlk romanı “Siyah Gelinlik”le beğeni toplayan Seda Küçük, ikinci kitabı “Yabancı Ses”i çıkardı. Küçük, macera, polisiye, aşk ve ruhsal yolculukları iç içe işlediği yeni kitabıyla okuyuculara heyecan fırtınası yaşatmayı vaat ediyor. “Yabancı Ses”, geçmişine ait anıları bilimsel yöntemlerle değiştirilen Eylül’ün gerçeklerle yüzleşmesini ve yaşadığı travmayı anlatıyor.  

Romanın 17 yaşındaki kahramanı Eylül, küçükken başından geçenleri hatırlayamıyor. Geçmişinin izini kovaladıkça bazı gizli kapıları aralıyor ve hayatındaki her şey git gide karışık bir hâl alıyor. Bir gün küçük dünyasına hayatının aşkı olmaya aday Poyraz giriyor. Eylül, ona peri masalı gibi bir aşk yaşatan Poyraz’ı tanıdıkça, geçmişine dair eksik parçalar yerine oturuyor. Ve ortaya çıkan tablo ürpertici bir hâl alıyor.

KÖTÜ HATIRALAR EVRİM GEÇİRİYOR   

İlk romanı “Siyah Gelinlik”te çocuk yaşta anne olmak zorunda bırakılan kızların dramını anlatan Seda Küçük, ikinci eserinde okurlarına Eylül karakteri üzerinden hatıralarının ne kadar gerçek olduğunu sorgulatıyor. Yazar, bu kitapla bilinçaltındaki soru işaretlerini gün yüzüne çıkarmayı amaçladığını söylüyor:

“Herkesin çocukluğuna ait bazıları HD kalitesinde bazıları ise flu hatıraları var. İnsan beyni daha çok pozitif hatıraları net olarak saklar. Negatif hatıraları ise geri plana atar, ki bu da flulaşmalarına neden olur. İşte beynimizin silmek istediği bu kötü hatıralar zamanla evrim geçirip farklılaşabilir. Aslında bu beynin kendini korumaya yönelik bir aldatmacası. İşte tam bu noktada kitabı okuyanların kafasında şu soru işareti beliriyor; hatıralarımızı gerçekten yaşadık mı, yoksa tüm bunlar bir aldatmaca mı?”

OKUMAYA BAŞLAYAN ELİNDEN BIRAKAMAZ

“Yabancı Ses”i yazarken gerçek hayatlardan etkilendiğini ama romanın tamamen kurmaca olduğunu söyleyen Seda Küçük, okuyucuların eseri ellerinden bırakamayacağı iddiasında: “Hikâyelerimde mümkün olduğunca yalın bir dil kullanıyorum. İlk kitapta okuyuculardan aldığım eleştiriler beni çok yüreklendirdi. Gelen mesajlarda en çok, ‘Kitabı okumaya başlayınca bitirmeden bırakamadım’ yorumu geldi. Bu da beni çok mutlu etti. İkinci kitabımda da aynı duyguyu vermeye çalıştım. İnanıyorum ki yine okumaya başlayan, merak, heyecan, aşk ve beyin fırtınası sarmalında sürükleyici bir yolculuk yaşayacak ve kitabı bitirmeden elinden bırakamayacak.”

Haberin Devamı

SENARYO TEKLİFLERİ ALDIM

Seda Küçük, ilk romanının ardından senaryo teklifleri aldığını söylüyor: “İlk kitabım ‘Siyah Gelinlik’ beklemediğim bir başarı yakaladı. Yurtdışındaki bir yayınevi, kitabı İngilizce’ye çevirip dağıtmak istedi. Birkaç film şirketi de kendileri için dizi senaryosu yazmamı istedi. Bunlar beni gerçekten çok mutlu etti ve ne kadar doğru bir yolda olduğumu gösterdi. Şu anda en üretken dönemimi yaşıyorum ve sadece kitaplarıma odaklanmak istediğim için şimdilik bu tekliflere çok sıcak bakmıyorum ama ileride düşünebilirim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!