Hastanede kábus gecesi

Güncelleme Tarihi:

Hastanede kábus gecesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2007 00:00

İyi bir ailenin tek çocuğu bir genç adam. İyi eğitimli. Ama o gece bir canavara dönüştü! Hastanenin giriş kapısından, yoğun bakım odasına ulaştığı 10 dakika içinde üç kadını sözle, elle taciz etti. Kadınlardan en ağır cinsel tacize uğrayanı annesi yaşındaki H.K.’ydı.O genç, aynı zamanda bir dizi oyuncusu. Polis ve savcılık ifadelerinde yaptıklarını hatırlamadığını söyledi. Mağdurlar ve olayın geçtiği hastane ondan davacı. Ortada koca bir dram...

12 Kasım Pazartesi gecesi. Saat 22.30. İstanbul’da, Şişli Memorial Hastanesi’nde olağan gecelerden biri. Ne var ki geceyi "unutulmaz" yapacak olayların başlangıcı.

Danışmadaki kadın görevli o gün işe yeni başlamıştı. Kapıdan giren genç adam, durdurmaya fırsatı olmadan, "Ne haber güzelim? Sevişelim mi" dediğinde eli ayağına dolaştı. Daha sonra "Pahalı Armani jean pantolonuna ve deri ceketine bakılırsa kerli ferli biri olmalı" diye düşündüğünü hatırlıyor.

Danışmadaki görevliye bu arsızca cümleyi sarf eden genç asansöre yöneldi, zeminde açık bekleyen kapıdan girip ikinci katta indi. Kalp hastalarının yattığı Koroner Yoğun Bakım Servisi’nin kapısında hemşire D.K.’yla karşılaştı.

Yoğun bakım hemşiresi D.K., genç adama sağlık görevlilerinden başka kimsenin giremediği bu bölümde ne işi olduğunu sordu. Cevap olarak "Öpücükler attı ve sarkıntılık etti". Aralarında bir boğuşma çıktı. Kendini saldırganın elinden zor kurtaran hemşire D.K, koşarak hastane güvenliğine haber verdi.

Bu arada yoğun bakım bölümüne dalan saldırgan, soldaki odalardan birine girdi. Tek kişilik odada 57 yaşındaki kadın hasta H.K. ritim bozukluğu ve ağır ilaç etkisi nedeniyle yatmaktaydı. Çok bitkin ve halsizdi. Yatak örtüsünün açıldığını hissedince gözlerini açtı:

"Ben doktorum deyip yatağın kenarına oturdu. O sol bacağımı okşarken, elime sabitli acil durum düğmesine bastım. Bir yandan da çığlık atmaya başladım. Yatağın üstüne çıktı. Cinsel organımı elledi. Çığlıklarım üzerine kaçtı, gitti."

Bütün bunlar 10 dakikada olup bitmişti. Güvenlik görevlileri saldırganı yoğun bakımdan çıkarken yakaladı. Cinsel tacize uğrayan hastanın olayı duyup gelen oğlu K.K. saldırganı hastanenin personel yemekhanesinde gördü: "Gözleri kaymıştı, kendinde değildi."

Hastane güvenliği derhal 155 Polis İmdat’a haber verdi. En yakın devriye Feriköy Polis Merkezi’ninkiydi. Saldırgan Feriköy Karakolu’na götürülüp ifadesi alındığında saat 1.30’u gösteriyordu. İfadesi alındı. Adli Tıp’a sevk edilerek kan örneği alındı.

Ertesi gün Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na çıkarıldı. Savcı, "suçun vasıf mahiyetini dikkate alarak cinsel saldırı suçundan tutuklu yargılanmasını" istedi. Nöbetçi hakim, tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

AMAN GÜVENLİK KAYITLARI YOUTUBE’A DÜŞMESİN!

Haberi alan hasta H.K.’nın ailesi perişan oldu. Yetişkin kızı ve oğlu, kardeşleri hastaneye koştular. Eşine ise haber verilmedi. Çünkü kanser hastasıydı ve kemoterapi görüyordu. Aile ertesi sabah adliyedeydi. Mağdure H.K’nın erkek kardeşi T.Y. de yanlarındaydı. Uzun süre beklediler, zanlının serbest bırakıldığını, arka kapıdan çıkarıldığını öğrendiler. T.Y. çok sinirlendi, öfkesi evde de dinmedi. İki gün sonra, perşembe günü bir kalp krizi sonucu öldü. Bu geçirdiği ilk krizdi. 49 yaşındaydı!

Mağdure H.K.’nın oğlu K.K, "Hastanede annemin başına gelenler, dayımın kalp krizi geçirmesini en azından tetikledi" diyor. Mağdure H.K ve hemşire D.K. saldırgandan şikayetçi ve davacı. Savcılığa, hastane güvenlik kamera kayıtlarının bir kopyasını teslim eden hastane avukatı Sedat Bozanoğlu’na savcı şöyle dedi: "Aman kayıtları iyi muhafaza edin, maazallah Youtube’a düşmesin."

Bozanoğlu, hem zanlıdan şikayetçi olduklarını hem de hastane ve mağdureler adına davaya müdahil olacaklarını söylüyor. Hastane mesul müdürü Şevket Şenel de aynı şekilde konuştu: "Zanlıdan çalıştığım kurum adına davacı ve şikayetçiyim. Ayrıca maddi ve manevi tazminat davası açacağız."

Genç oyuncunun zanlı olarak portresi

ZANLI O.Ö KİM?

24 yaşında. Üniversite mezunu. Birkaç yıldır televizyondaki gençlik dizilerinde küçük rollerde oynuyor. Aynı zamanda tiyatro oyuncusu.

KARAKOLDA NE DEDİ?

KIZ ARKADAŞIM ÖLMEMDEN KORKTU HASTANENİN ÖNÜNE BIRAKTI

Mağdure H.K.’nın oğlu K.K, zanlı O.Ö.’nün karakolda kendisine, "Kız arkadaşım I. ile uyuşturucu kullandık. Ölmek istediğim için ben çok fazla uyuşturucu aldım. Arkadaşım da ölmemden korkup beni hastanenin önüne bıraktı" dediğini öne sürdü.

SAVCILIKTA NE DEDİ?

O GECE ARKADAŞLARIMLA HOLLANDA MALI JELATİNLİ SİGARA İÇTİM

O gece bir arkadaşım, evinde önce tekila sonra da Hollanda’dan gelen jelatinli sigara ikram etti. Kafam karışmaya başladı. Bilincim zaman zaman gitti. Kötü oldum. Taksi durağına doğru yürüdük. Taksi yoktu. Asansörün üst kata çıkış düğmesine bastığımı hatırlıyorum. Hemşire D.K.’ya cinsel anlamda sözler söyleyip sarkıntılıkta bulunduğumu hatırlamıyorum. H.K.’ya kendimi doktor olarak tanıtıp bacaklarını ve cinsel organını ellemek suretiyle sarkıntılıkta bulunduğumu hiç hatırlamıyorum. Güvenlik odasında su verildiğini ve polisin geldiğini hatırlıyorum. Özür diliyor, uzlaşma talebinde bulunuyorum.

NE OLACAK?

Şişli 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde, hastanede "cinsel saldırı" suçu işlediği iddiasıyla tutuksuz yargılanacak.

AMCASI VE AVUKATI ERGİN Ö. NE DİYOR?

Müvekkilim benim yeğenim olup gerek kişiliği ve gerekse tarzı itibariyle yüklenen suçları işleyecek bir insan değildir. Çok pişmandır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!