Haftanın Sohbeti

Güncelleme Tarihi:

Haftanın Sohbeti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Mafyalıktan Noel Babalığa

Hollywood için Clinton'dan davet bekleyen 86 santimlik cücenin ideali Sharon Stone ile oynamak

1985'de, gittiği bir barda, iri kıyım bir adamı tek yumrukla yere serince adı, ‘‘Mafyanın cüce babası’’na çıkan Mevlüt Demiryay, şimdi yine sahnede... Ancak, o artık, ‘‘Mafya babası’’ olarak değil, sevimli mi sevimli bir ‘‘Noel Baba’’ olarak ortalıklarda dolaşıyor.

‘‘Artık akıllandım’’ diyor 86 santimlik cüce Mevlüt... Cezaevinde yattığı günleri anlatırken en çok, ‘‘Kocamandı’’ dediği farelerden söz ediyor. Oynadığı filmlerden söz açılınca, konu, bu sıralar cüce aktör sıkıntısı çeken taa Hollywood'a kadar gidiyor.

Cüce Mevlüt'ün Amerika'ya gitmesi için iki şartı var. Birincisi; daveti Hillary Clinton'un yapması... İkincisi ise, başrolü Sharon Stone ile paylaşması... ‘‘Sharon ile ne tür filmlerde oynamak isterdin’’ diyorum Mevlüt'e, verdiği cevaba en çok kendisi gülüyor; ‘‘Kültür ağırlıklı canım.’’

EDEN CÜCE

Boyunuz kaç santim?

Rahmetli babam, beni doğduğumda ölçmüş, tam bir karış gelmişim. Tabii, onun karışıyla... Şimdi 86 santim boyum var, 20 kilo da ağırlığım.

Anne ve babanızda sizin gibi miydi?

Hayır, normal ölçülerdeydiler. Hatta, ben bir yaşında iken hayata veda eden babam, oldukça iri kıyım biriymiş. Annem de öyle...

Siz neden cüce doğmuşsunuz?

Piyango bize çıkmış.

Cüceliğin dezavantajı neydi?

Pek olmadı. Küçükken de çok büyük problemler yaşamadım. Sadece okula giderken, ağır olduğu için çantamı taşıyamazdım. Arkadaşlarıma da, bana yardım etmiyorsunuz diye kızardım. Onlar da bana küserlerdi.

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler filminde oynadınız mı?

O tarihlerde daha okuyordum. Yani oynamadım.

Hiç evlendiniz mi?

Evlenmedim.

Şöyle, boyu boyunuza uygun birini bulamadınız mı?

Bulamadım. Aslında, normal fizikte biriyle de evlenebilirim. Tabi ki 1.90 değil de, 1.60 boylarında olabilir.

Kaç yaşlarında olmalı?

25-30 yaşları arasında olabilir.

AKILLI OLSUN

Zengin de olsun mu?

Gönlü zengin olsun yeter. Ayrıca aklı iyi olsun, düşünebilen bir insan olsun. Bir de, insanları üzmeyecek biri olsun.

Antalya'ya geldikten hemen sonra bir olaya karıştınız ve tutuklandınız. Neydi bu olay?

Yurtdışına gidecek bir arkadaşım vardı. Veda yemeği verecekti. Arkadaşlar, beni de alıp, eğlenmek için bir yerlere götürdüler. Hiç kimseye zararımız olmadan eğleniyorduk. Oradaki müşterilerden biri, benimle dalga geçti. Alkollüydü. Sonra olanlar oldu.

Koskoca adamı dövmüşsünüz

O kişi zaten alkollüydü. Dokunsan düşecekti. Ben de dokundum. Ve, düştü. Orasına burasına birşeyler olmuş. Bunu gururuna yediremedi.

Daha önce de adam dövdünüz mü?

Hayatımda ilk kez başıma geldi ve bu yüzden bir ay tutuklu kaldım.

Cezaevindekilerle aranız nasıldı?

İnsanlarla iyiydi de, çok fazla fare vardı. Üstelik, kocaman kocaman farelerdi. Yemek dolaplarının içine girecekler diye korkuyordum. Zaten içeride fazla kalmadım.

ZARAR GÖRDÜM

Sizinle yine dalga geçseler, aynı tepkiyi verir, adam döver misiniz?

Hayır. Daha mantıklı bakarım. Bu da yaşımla ve tecrübelerimle ilgili. İnsan yaşadıkça, bazı şeylerin bilincine daha iyi varıyor.

O dönemde medyaya çıkıp, ‘Ben mafyayım, babayım’ dedin. Buna neden gerek duydun?

Aslında ben normalde öyle konuşmadım. Basında farklı yorumlandı. Bunun zararını da gördüm. Baba denilince, kimse bana iş vermedi.

Çek senet tahsilatı için de gelen olmadı mı?

Hayır.

Peki, içinizden hiç baba olmak geçmedi mi

Hiç geçmedi. Öyle şeyleri de istemiyorum. Ben boyumdan büyük, yapamayacağım işlere kalkışmam.

En çok neye kızarsın?

Eskiden ufak şeylere bile kızardım. Şimdi hoşgörü gösteriyorum. Yaşım ilerledikçe, bazı şeylere hoşgörüyle bakmayı öğrendim.

BODY YAPTIM

Eline hiç silah aldın mı?

Elime alıp baktığım oldu ama hiç ilgi duymadım.

Sporu seviyor musun?

Önceleri spor salonlarında body yapıyordum.

Çocukları seviyor musun?

Çok seviyorum.

O nedenle mi bebek mağazasında çalışıyorsun?

Evet. Bir de, topluma daha faydalı bir insan olabilmek için bu işi seçtim. Biz bundan sonra, Allah kısmet eder, ömrümüz yeterse, güzel tanıtımlarla, çocuklara yönelik neler yapabiliriz bunları konuşacağız. Bir çocuk kulübü kurarak, çocuklara müzik eğitimi verilmesi, podyum mankenliği gibi çalışmalar yapacağız.

Bundan sonraki hedefin nedir?

Bulunduğum işyerini daha iyi seviyeye çıkartmak için elimden geleni yapacağım. Kültürel, sanatsal ağırlıklı herşeyi yapacağız.

Hollywood, cüce dublör sıkıntısı çekiyormuş. Amerika'ya gider misin?

Hillary Clinton çağırırsa giderim. Çünkü, başkaları çağırır, sonra da, ‘İş olmadı’ derler. Hillary olunca, ona güvenir giderim.

HAYALİ SHARON

Diyelim ki gittin, kiminle oynamak istersin?

Sharon Stone ile oynarım.

Ne tür bir filmde birlikte oynamak isterdin?

Kültür ağırlıklı tabi canım. (Gülüyor)

Türkiye'deki tercihin kim olurdu?

Türkan Şoray ile başrol oynamak isterim. Çünkü, çok olgun bir oyuncu. Karşısındaki oyuncuyu da çok rahatlatıyor. Bakışı ve hareketleriyle tabii.

Hayalİ; çocuk kulübü Antalya'daki bir çocuk mağazasında, halkla ilişkiler uzmanı olarak göreve başlayan cüce Mevlüt, yılbaşı nedeniyle, bugünlerde Noel Baba kıyafeti giyiyor. Zaman zaman vitrinde dolaşan Mevlüt, çocuk kulubü kurmayı hayal ettiğini söylerken, 86 santimlik boyuyla da ilgi çekiyor.

Arkadaşımız Ahmet İstek, 1995 yılında adam dövmekten yargılanan Mevlüt Demiryay'ın bu fotoğrafını çekmiş ve altına da, ‘‘Adalet yüce, Mevlüt cüce’’ başlığını koymuştu. Mevlüt, şimdi bu fotoğrafa bakıp, ‘‘Artık akıllandım’’ diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!