Haftanın keyif haritası

Güncelleme Tarihi:

Haftanın keyif haritası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2014 01:19

Haberin Devamı

Baranlar Galeri Manâ’da

İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi’nde ‘Rasathane’ adıyla son dönem işlerine odaklanan bir retrospektif sergileri sürmekte olan Barbara ve Zafer Baran’ın ‘Yıldız ve Ay Çizimleri’ başlıklı kişisel sergileri ise geçen cuma günü Galeri Manâ’da açıldı. Sanatçıların Galeri Manâ’daki bu ilk sergilerinde Yıldız ve Ay Çizimleri serilerinden ilk kez sergilenen eserler yer alıyor. Baranlar’ın Yıldız Çizimleri’nde kameranın kadrajı boş bir kağıt, yıldızlar ve ay ise bir kalem gibi kullanılarak gece vakti gökyüzüne karşı imgeler meydana getiriliyor. Ay Çizimleri serisinde ise sanatçılar, su üzerindeki yansıması hem denizin, hem rüzgarın hareketiyle değişen ayın deniz yüzeyinde yarattığı ‘çizimleri’ kayda alıyorlar. 15 Mart’a dek sürecek serginin yer aldığı Galeri Manâ pazar ve pazartesi dışında her gün 11.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık.

Haberin Devamı

Okurun da yaratıcısı mı olurmuş?

Gümüşlük Akademisi Arnavutköy’de atölye çalışmaları hızla sürüyor. Bu kez daha önce benzerine pek rastlanmamış bir atölye çalışmasının yapılacağı duyuruldu. Onur Caymaz’la ‘Yaratıcı Okurluk’ dersleri başlıyor. “Okurun da yaratıcısı mı olurmuş?” demeyin. Zira, bal gibi de oluyor! Borges’in dediği gibi; “Okumak yazmaktan öte bir iştir, daha uysal, daha uygar, daha entelektüeldir.” Caymaz’ın Yaratıcı Okurluk atölyesi yazmak için okumak gerektiğini düşünenleri, iyi okurun kötü yazardan daha önemli olduğunu bilenleri Arnavutköy’e, Gümüşlük Akademisi’ne bekliyor. Çünkü okumak anlamanın ilk adımıdır. Program 4 hafta, haftada üç saatlik derslerden oluşuyor. Nisan ayında başlaması planlanan atölyeye her cumartesi 15.00-18.00 saatleri arasında düzenlenecek. Katılım ücretiyse 300 lira. Öğrencilere yüzde yirmi indirim uygulanıyor. Ayrıntılı bilgi için: www.gumuslukakademisi.org

Portrede estetik kaygısı

Derinlikler Sanat Merkezi, 19 Şubat–5 Mart tarihleri arasında 26 sanatçının portre eserleriyle katıldığı ‘Estetik Açıdan Portre’ sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergide portre işlerin ortaya çıkış sürecinde sıklıkla karşılaşılan, yapılan işte “estetik kaygı olmalı mı, olmamalı mı?” sorusuna cevap arayışı hâkim. Farklı teknik ve malzemelerin kullanıldığı sergide; estetik kaygı, işleri üretenlerden çok izleyicisine bırakılmış vaziyette. Adres: Teşvikiye Cad. Nar Apt. No.59 K.2 D.2, Teşvikiye, Şişli, İstanbul.

Haberin Devamı

Karsu Türkiye’ye geliyor

Geçtiğimiz yıl Hollanda’da çıkardığı ilk stüdyo albümü ‘Confession’ uzun süre caz listelerinde bir numarada kalmayı başaran Karsu, Türkiye’de yayınlanan albümünün tanıtımı için İzmir, Ankara ve İstanbul’da konserler verecek. Caz, blues, soul, funk müziklerini Türk müziğiyle birleştirerek kendi tarzını yaratan sanatçının bugüne kadar Türkiye’de bulunmayan albümü Y Kültür Sanat etiketiyle 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Türkiye’de de yayınlandı. Karsu’nun Ankara konseri 17 Şubat Pazartesi saat 20.00’de KKM Kemal Kurdaş Salonu’nda, İzmir konseri 18 Şubat Salı saat 20.30’da E.Ü. Atatürk Kültür Merkezi’nde, İstanbul konseriyse 20 Şubat saat 20.30’da Zorlu Center PSM/ Drama Sahnesi’nde.

Haberin Devamı

İş Sanat’tan Mozart şöleni

Repertuvarı ve müzikalitesiyle müzik otoritelerinin övgüyle bahsettiği Württemberg Oda Orkestrası, 18 Şubat Salı günü saat 20.00’de İş Sanat sahnesine konuk olacak. Gecede topluluğa, BBC Müzik Dergisi tarafından gelmiş geçmiş en iyi kemancılardan biri olarak gösterilen ve Mozart’ın yapıtlarına getirdiği dinamik yorumlarla tanınan Alman keman virtüözü Frank Peter Zimmermann eşlik ediyor. Bugüne kadar New York Filarmoni, Boston Senfoni, Berlin Filarmoni gibi dünyanın önde gelen orkestralarıyla sayısız konsere imza atan Zimmermann, müzikteki üstün başarılarından dolayı 2008 yılında Federal Almanya Liyakat Nişanı’na layık görüldü. 1960 yılında Heilbronn Orkestra Derneği tarafından kurulan Württemberg Oda Orkestrası ise 50 yıllık geçmişi olan bir topluluk. Konserde, Frank Peter Zimmermann solistliğinde Mozart’ın keman konçertoları seslendirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!