Haftanın keyif haritası

Güncelleme Tarihi:

Haftanın keyif haritası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2014 01:12

Haberin Devamı

Zamandan geriye kalan tek şey yokluk
Geçen yıl açtığı ‘İn’ sergisinden hafızamızda kalan fotoğraf sanatçısı Murathan Özbek, ‘An’ başlıklı ikinci sergisini gelecek cuma günü Nişantaşı Renart Sanat Galerisi’nde açacak. Sinema prodüksiyonu ile eş tuttuğu çekimler için Erzurum, Tekirdağ, Düzce, Şile, Akyazı, Sapanca, Çorlu ve İstanbul’u dolaşmış sanatçı. Sergideki işlere, zamanın geçişinin yarattığı yokluk hissi hâkim. Murathan Özbek’in kendi hayatından yola çıkarak yarattığı fotoğraflar her ne kadar otobiyografik olsalar da seyirciye kendilerini fotoğrafa koyma anlamında büyük bir alan sunuyorlar. 23 bin kişinin katıldığı 2012-2013 Nikon Dünya Fotoğraf Ödülleri’nde 2’nciliğe layık görülen Murathan Özbek’in Galatafilm sponsorluğunda hazırlanan sergisi 31 Ocak’a dek izlenebilir.

Haberin Devamı

Sabahattin Ali’nin sesi olacaklar
Modern Türk hikâyeciliğinin ustalarından, toplumcu gerçekçi edebiyatın Türk edebiyatındaki ilk temsilcilerinden Sabahattin Ali, ‘Gece Kapladı Her Yeri’ isimli dinletiyle İş Sanat’ta anılıyor. Atilla ve Mehmet Birkiye’nin düzenlemesiyle sahnelenecek dinletide Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek yazarın ‘Hanende Melek’, ‘Gramofon Avrat’ ve ‘Hasan Boğuldu’ öykülerini seslendirecek. Serdar Yalçın’ın besteleri eşliğinde ve eski bir radyo kayıt stüdyosunun canlandırıldığı sahne düzeninde gerçekleşecek dinleti, 13 Ocak Pazartesi akşamı saat 20.00’de İş Sanat’ta. Dinletiye katılım ise ücretsiz.

Kadınlardan umut kâğıttan bin turna
Tiyatro Tatavla’nın bir beden tiyatrosu olarak hayata geçmeye hazırlanan ‘3 Kadın Bin Turna’ adlı oyunu; prömiyerine kadar dünyanın dört bir yanından kanatlarında, kadınların daha demokratik, barışçıl ve eşit yaşam koşullarına sahip olmasına dair dileklerin yazılı olduğu, kâğıttan tam 1000 turna toplamayı amaçlıyor. Kampanya için 2. Dünya Savaşı sırasında kullanılan atom bombasının ardından, radyasyonun etkisiyle lösemi hastalığına yakalanarak yaşamını yitiren küçük Japon kızı Sadako Sasaki’nin iyileşmesi için kâğıttan yapılan bin turna kuşundan esinlenilmiş. Bir insan hastalandığında, kâğıttan 1000 adet turna kuşu yaparsa, bunu gören tanrıların, bu kişiyi sağlığına kavuşturacağı inancına dayanan bir efsaneye de gönderme yapıyor. Kanadına dileklerini yazdıkları turnaları Tiyatro Tatavla’ya gönderen seyircilerin gönderdiği kuşlar oyun süresince fuayede de sergilenecek. Ayrıca Tiyatro Tatavla, dünyada yoksunluğu hissedilen ‘Kadına Yönelik Şiddet Utanç Müzesi’nin de İstanbul’da açılması için ön ayak olmayı hedeflediğini söylüyor. Konsepti, rejisi ve koreografisi Arda Alpkıray’a ait oyun 14 Ocak Salı günü Hasanpaşa’daki Emek Sahnesi’nde prömiyer yapacak. Oyuna Eraslan Sağlam danışmanlık yapıyor. Sahnedeyse Ayça Bildik, İrem Erkaya ve Yeşim Egemen Özaydın’ı izleyeceğiz... Kampanya adresi: Kurtuluş Cad. Halas Apt. No:6, Şişli-İstanbul. (212) 233 52 30

Haberin Devamı

İsveç’in caz yıldızı geliyor
Sekiz kez Danimarka müzik ödülünü kazanan İsveç doğumlu ünlü caz vokali ve aktris Caroline Henderson, 8 Ocak Çarşamba günü saat 20.00’de Akbank Sanat’ın konuğu oluyor. Bu yıl yayımlanan, Kurt Weill bestelerini yorumladığı son albümü ‘Lonely House’un dünya turnesi kapsamında Türkiye’ye gelecek Henderson’a piyanoda Nikolaj Hess, basta Daniel Franck ve davulda Jakob Hoeyer eşlik edecek. 2002 yılından bu yana UNICEF İyi Niyet Elçisi olarak görev alan Henderson, müziğin yanı sıra oyunculuğu ile de tanınıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!