H&M’in kardeşi geliyor

Güncelleme Tarihi:

H&M’in kardeşi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2013 01:54

Kitleler için moda üreten, H&M’in bir de klasik ve zamansız parçalar sunan kardeşi olduğunu biliyor musunuz?

Haberin Devamı

17 şehirde 74 butiği bulunan, Türkiye’deki ilk mağazasını Zorlu’da açacak olan COS’un CEO’su Marie Honda ile konuştuk
COS kadınının anatomisini oluşturan en önemli unsurları nasıl sıralarsınız?
- Kendine güven, stil konusunda hassasiyet ve büyük şehir hayatına ait olmak gibi bazı özelliklerin varlığından bahsedebiliriz. COS kadını aynı zamanda sıradışı bir kaliteyi ve hayatındaki her detayın değerli olmasını önemseyen bir kadın.
Markanın kimliğini nasıl açıklarsınız?
- Klasik ve zamansız parçalar sunan bir marka.
Sanat ve tasarım, kimliğin büyük bir parçası ve markanın her bileşeni için tükenmez bir ilham kaynağı.

SEKSİLİK BİR KOŞUL DEĞİL

COS giyen kadını nasıl tanımlarsınız?
- Belirli bir kadın prototipinden bahsedemeyiz, daha çok kız arkadaş gruplarından bahsedebilmek mümkün. Beğenileri ve estetik algıları benzer olan ancak kendi zevklerini de kişisel moda anlayışlarına taşımaktan çekinmeyenlerden oluşan bir grup. Kendilerine güven, karakter ve stil algısı gibi değerleri ortak. Yoğun bir hayatları var, güncel konulara duyarlılar (ki bu konular kültürel, politik ya da ekonomik olabilir) Ve elbette moda hayatlarında önemli bir yer kaplıyor.
Maskülen olmak bir olmazsa olmaz mı?
- Zamansız ve klasik parçalardan sıklıkla ilham alıyoruz. Bazı parçalarımız belirgin bir biçimde maskülen izler taşıyor ve her sezon bu maskülen çizgiyi koleksiyonlarımıza modern ve koleksiyon geneline uyumlu bir biçimde yorumluyoruz. Erkek giyiminin olmazsa olmaz parçalarından beyaz gömleğin kadın giyim koleksiyonu için yeniden yorumlanması bunun örneklerinden biri olarak öne çıkıyor.
Seksiliğe karşı mısınız?
- Seksiliğin bir koşul olmadığını düşünüyoruz. Bu sezon, sonbahar-kış koleksiyonumuz kadınsılık fikrini farklı siluetlere taşıyor. Koza görünümlü omuzlar yıkanmış yünden, yüksek belli, kimono kollu bir üst ve kalem etekle yaratılıyor. Ya da beyaz poplin gömlekler arkadan geniş bir hacim yakalıyor ve tamamen aynı forma sahip, krep yün bir üstle kombinleniyor. Altınaysa yumuşak, boru paça deri pantalon tercih ediliyor.
Her sezon kullandığınız renk paletini nasıl tanımlarsınız?
- Renk paleti sezondan sezona değişiyor. Sonbahar kış koleksiyonunda keskin renkler ön planda: Dağların mineral grisi, kış plahlarının farklı tonları, deniz mavisi, kum rengi ve geceyarısının siyahtan laciverte farklı renkleri.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!