Güzellik iktidarına İngiltere geldi

Güncelleme Tarihi:

Güzellik iktidarına İngiltere geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

İngiliz asıllı sinema oyuncuları, her yıl Amerikalı meslektaşlarıyla giriştikleri Oskar yarışından genellikle galip çıkıyorlar. Ama bununla da yetinmeyip, Hollywood şöhretlerine güzelleşme yöntemleriyle de örnek oluyorlar...

Dünya kadınları arasında İngiliz'lerin ayrı bir yeri var. Güzellik uzmanlarının iddiasına göre, İngiliz kadınlarının özellikle ciltleri çok güzel. Bakımlı oluyorlar ve de güzellikleri kolay kolay bozulmuyor. Yedi veren türü İngiliz gülleri, İngiliz kadınlarını da simgeliyor. İşte bu inançlar yüzünden Hollywood'da da ithal malı İngiliz güzellerine büyük ilgi gösteriliyor. Oyunculuk yönündeki başarıları bir yana, onların makyaj yöntemleri benimseniyor.

Hollywood'a yerleşen İngiliz güzellerinin makyaj sırları da artık açığa çıktı. Ünlü yıldızlar, kendilerini Hollywood'un bir parçası gibi hissetmeye başlayınca, ayna karşısında neler yaptıklarını da açıklamakta bir sakınca görmediler. Hollywood'un İngiliz göçmenlerinin makyaj sırlarını sizlere de aktarıyoruz...

Elizabeth Hurley

Kamera karşısındaki başarılarıyla değil de karmaşık aşk ilişkileriyle kendinden söz ettiren İngiliz asıllı eski manken, Hollywood'un en güzel kadınlarından biri. Dolgun dudak modasının öncülüğünü yapan Liz Hurley, ayna karşısında güzelleşirken dudaklarının kenarlarına çizgi çekmeyi hiç ihmal etmiyor. Dudak boyasıyla aynı renkte dudak kalemi kullanıyor. Doğal dudak çizgisinin hemen biraz dışından çizmeye özen gösteriyor. Dudaklarını boyamak için dudak fırçası kullanıyor. Liz Hurley, dudaklarının dikkat çekmesine çok önem veriyor.

Anna Friel

İngiliz sinema oyuncusu Anna Friel, duygu ve düşüncelerinin değiştiğini saç modeliyle anlatmaya çalışıyor. Kadınlar için saçların çok değerli bir silah olduğunu kabul eden İngiliz güzeli, saç modelini sık sık değiştirmekten hoşlanıyor. Saç modelini yeniledikçe, kişiliğini de değiştirdiğini söyleyen yıldız şu sıralar kısacık kesilmiş saçlarıyla olgun ve sözüne güvenilir bir kadın görüntüsü sergiliyor.

Joely Richardson

Ünlü İngiliz sanatçı Vanessa Redgrave ile ünlü aktör Tony Richardson'ın kızı, şöhreti Hollywood'da yakalamak istedi. Amerikan sinemasının başkentine sık sık ziyarette bulunmak, Joely Richardson'un cilt bakımı konusunda daha dikkatli olmasını sağladı. Genç oyuncu, cildinin çok yağlı olmasından yakınıyordu. Sonunda aromaterapi ürünleriyle cildinin sorununu giderdi. Bu genç oyuncu, yüzünü fondöten altına gizlemiyor. Cilt temizleyici ürünleri yanından hiç eksik etmiyor. Cildinin bakımına özen gösteren İngiliz oyuncu, her zaman parıldayan cildiyle dikkat çekiyor.

Minnie Driver

İngiliz asıllı genç oyuncu, Hollywood'da kendini kanıtlamaya çalıştığı dönemde simsiyah, kalın kaşlarıyla dikkat çekiyordu. Hollywood kadınları, onu fazla sıradan bir kadın olarak görüyorlardı. Minnie Driver, yavaş yavaş Hollywood'a kendini sevdirmeye başlarken, şu rahatsız edici görüntüden yani kalın kaşlarından da kurtulmak istedi. Kaşlarını inceltip şeklini değiştirdi, yüzünün ifadesiyle daha iyi uyum sağlamasına gayret etti. Öncelikle yeni kaş şeklini çizgilerle belirledi. Daha sonra kaşlarını cımbızla alıp, çizdiği şekle uydurdu. Doğal saç renginden bir ton daha açık renkte kaş kalemi kullandı. Kaşlarına ara sıra vazelin sürmeyi ihmal etmeyen genç oyuncu, çenesi çok geniş olduğu için kaşlarının da uzun görünmesini istedi. Böylece yüzünde bir orantı sağlamayı başardı.

Catherine Zeta Jones

Hollywood'un güzel gelini, Catherine bir genç oyuncu. Başını çevreleyen gür kumral saçlarına perma yaptırtmayı adet edinmişti. 1996'da Hollywood'a geldikten sonra permalı saçların modasının geçtiğini farketti. Permadan vazgeçti. Omuzlarına kadar uzayan düz taranmış saçları onu bir kaç yaş daha gençleştirdi. Catherine Zeta Jones, zaman zaman saçlarını topuzla başına topluyor. Fakat daha çok düz bırakmayı tercih ediyor. Renginde ise, asla bir oynama yapmamayı kendine ilke edinmiş...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!