Güzelleşme işkencesi

Güncelleme Tarihi:

Güzelleşme işkencesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bunu da yaptım: Bir güzellik merkezine gittim ve güzellik için nelere katlanıldığını sizler için bir bir yaşadım. Neler yapılıyor bilemezsiniz. Sekiz saatliğine ‘‘bir beden’’ incelme bandajları mı, 15 gün için ten rengini bir ton açan maskeler mi... İşte size tepeden tırnağa yapılan işlemler. Uygulamak veya uygulamamak size kalmış...

Boyun

Buradaki sarkmalar için vakumlu bir uygulama var. Önce bir jel sürülüyor, sonra hüp hüp emen bir boruyu öyle yumuşak yumuşak gezdiriyorlar gıdı ve boyunda. Hiç bir acısı sızı yok. 20 dakika sürüyor. Bunu yaptıktan sonra evde kullanılan bir ürün veriyorlar. Senede sadece iki şişe kullanma izni var. Artık nasıl bir ilaçsa... (20 Seansı 50 milyon lira)

Göğüs

Nazlı ikizlerini toplamak isteyenler için çok acayip şeyler var. Önce bir takım serumlar sürüp masaj yapıyorlar. Sonra iki tane çubukla göğüs kasının başladığı ve bittiği yere elektrik veriyorlar. Bu da bittikten sonra elektrikli eldivene sıra geliyor. Bu çok acayip bir eldiven. Kablolarla elektriğe bağlı. Bununla göğüse özel bir masaj yapılıyor. Bu arada da ufak ufak elektrik veriliyor. Sadece titreşim hissediliyor. Acı macı yok. Bunun en az 6 kere yapılması gerekiyormuş. Özellikle emzirmekten dolayı memesi sarkanlara iyi geliyormuş. (Seansı 25 milyon lira) Ayrıca sadece özel ürün sürülüp üzerine alçı gibi maske yapılan bir uygulama da var. 20 dakikalığına taş gibi memeleriniz oluyor.

Göbek

Thalgomince. Hiç duydunuz mu? Çoook özel bir masaj. Göbekteki selülitler için. Önce, yine özel bir ürün sürülüyor. Sonra masaj başlıyor. Önce yumuşak yumuşak gidiyordu. Sonra bana öyle geldi ki, masaj yapan el, göbek deliğimden içeri girdi ve bağırsaklarıma masaj yapmaya başladı. Acıdığından değil ama çok tuhaf bir his. 25 dakika sürüyor. Ama ne yazık ki bir kere yetmiyor. Bir kaç kere yapmak gerekiyor. (Seansı 25 milyon lira)

Baldır bacak

Jet duş diye bir şey var. Bir Nazı Kampı uygulaması da denilebilir. Banyoya giriyorsunuz ve üzerinize hiç acımadan basınçlı su tutuyorlar. Tamam, su sıcak ve de zehirsiz ama acıyor yahu! Kan dolaşımını düzenlediği için selülitleri ayrıştırıyormuş. (Seansı 15 milyon lira) Bundan çıkanı bir de presso terapiye alıyorlar. Bu keyifli. Ayağa astronot çizmesi gibi, kalçaya kadar çıkan çizmeler giydiriyorlar. Sonra bu çizmelerin içine hava basılıyor. O sıkıştırıyor sıkıştırıyor ve bırakıyor. Bu böyle 20 dakika sürüyor. Drenaj masajıymış bu. (Bu arada, dayanamayıp kestiriyorsunuz) En az 15 seans yapmak gerekiyormuş. (15 seansı vakumla 195 milyon.)

Bir de frigi diye bir uygulama var. Yosunla ıslatılmış bandajlarla, bacaklarınız, mumya gibi sarıp sarmalanıyor. Bir süre sonra vücut ısısı 6 derece düşüyor. 30 dakika sonra bandajlar çözülüyor ve BİR beden incelmiş oluyorsunuz. Ama geçici olarak. Sekiz saat sonra yine eskisi gibi oluyorsunuz. Bu aslında varis için yapılan bir uygulamaymış, tesadüfen bu özelliği de keşfedilmiş. Mankenler podyuma çıkmadan önce yapıyorlarmış. Yaaa... (Seansı 25 milyon)

Yüz

Bana, cildim biraz kuru olduğu için yosunlu nem maskesi yapıldı. Aynaya baktığımda gülmekten karnıma ağrılar girdi. Biraz korkunç görünülüyor. İnsan kalıbında bir iguana. Bir de iğrenç kokuyor. Alüminyum folyo ile sarıyorlar koku kesilsin diye. Kuruması, germesi yok. Çıkarınca cilt daha nemli oluyormuş. Bir de esmerler için özel bir ürün var, bunu dört seans yüzünüze sürüyorlar, cildiniz bir ton açılıyor! Michael Jackson gibi adeta. (Yosun maskesi 25 milyon, renk açma seansı 30 milyon lira.)

Sırt

Sivilceler için yosun bakımı yapılıyor. Önce piiling, sonra buhar, sonra ampuller sürülüyor en sonunda da yosun çamuru sürülüyor. Bunlar yağı dengeliyormuş. Dolayısıyla sivilcelere karşı bire birmiş.

Popo

Kocaman mı oldu? En iyisi vakummuş. Boynuma tuttukları minik borunun daha büyüğünü popoma tutular. Vakum, yağ dokusunu ayrıştırıyormuş. (15 seans 195 milyon lira) Elektrik manyakları içinse daha şahane bir uygulama var. İnfrasnella. Basen ve popoya plakalar yapıştırıyorlar. Bunlar elektriğe bağlı. Sonra giderek artan oranlarda akım veriliyor. İlk aşamalarda bir şey olmuyor ama ileri aşamalarda kaşınmaya ve karıncalanmaya başlıyor. Önce küçük küçük iğneler batarken, o iğne, giderek çuvaldıza dönüşüyor. Dayanılmayacak gibi değil ama. (Bikinili günler akla geldikçe hele hiç acımıyor)Yaptığı şu: Kızılötesi ışınlar ve faradik akımlar o pis yağlarımızı sıvıya dönüştürüyor, vücut da onları idrarla atıyormuş. (15 seansı 225 milyon lira)

Eller

Ele kalıp maske yapılıyor. Önce bakım ürünü sürülüyor ve alçı gibi bir maddeyle kaplanıyor. Katılaşıyor ve iyice ısınıyor. Ne işe yarıyor? Kurumaya, çatlamaya iyi geliyor ve en önemlisi yaşlılık belirtilerini azaltıyor. Manikür de yaptırırsanız öncesinde, mis gibi elleriniz oluyor. Tırnaklara da iyi geliyor.

Ayak

Önce nasır suyu diye bir suya batırdılar minik ayaklarımı. Sonra çatur çutur pedikür yaptılar. (Çatur çutur benim nasır seslerim. Kızlar bu kadar sert ayağı ilk defa gördükleri söylediler. Utanıyorum) Sonra parafine sokacağız dediler. Parafini eritip önüme getirdiler. Sokarsın sokmazsın derken fırçayla sürmeye karar verdik. Mumdan bir ayak oldu. Sonra streç filmle sardılar ve çorap giydirdiler. 20 dakika sonra açıp kremlediler. Pamuk gibi oldular. (6.5 milyon)

Oksijen Kapsulü

Tabutumtrak bir şeye giriyorsunuz. Sadece kafa dışarıda kalıyor. Sonra buhar vermeye başlıyorlar. İyice ısındıktan sonra oksijen ve iyon basıyorlar. Kapsül biraz rahatsız ve sıkıcı. (Suratımdan da belli olduğu üzre) Ama oksjien (adı bile ferahlatıyor) iyi geliyor. Sankim dağdayız, kayak kayıyoruz! Oksijen ne işe yarıyor peki? Çok sağlıklıymış. Bir kere yağ hücrelerini yakıyormuş. Sonra hücre yenilenmesini sağlıyormuş. Bu yüzden dinç olunuyormuş. Uyku problemini hallediyormuş. Oksijenden sonra ozon veriyorlar ki bu da dezenfekte ediyormuş vücudu.

Yosun banyosu

Jakuzi gibi görünen ama jakuzi olmayan (fark ne anlamadım, ama diyorlarsa bir bildikleri vardır) bir küvete giriliyor. Böyle kademe kademe su geliyor. Ayklar, bacaklar, kalça, sırt, omuz, tekrar ayak... Biraz gıdıklıyor. Suyun içine yosun katılıyor ki, bütün iyiliklerine rağmen kokusuna dayanmak cidden çok zor. Tam deniz kenarı kokuyor. Sonra alışılıyor gerçi. Lenf bezlerini çalıştırıp, dolaşımı düzenliyormuş. Kalsiyum eksikliği için iyimiş. (Seansı 15 milyon lira)

Nerelerde ne yapılıyor ?

GLORİ Sağlık ve Güzellik Merkezi

(0 216 449 26 11). Yazıda geçen bütün uygulamalar burada yapılıyor. Verilen fiyatlar da buraya ait.

HAY Estetik Merkezi

(0 212 283 04 63) Yosunla selülit tedavisi, Elektro Selulo vakum, lenf drenaj, aletle ve elle masaj ve çocuklar için boy uzatma yapılıyor.

FACE AND BODY Sağlık Merkezi

(0 216 302 39 43) Yosun tedavisi, el masajı, Aromatik yağ masajı, elektrik akımla selülit tedavisi ve akupuntur yapılıyor.

DİRİ İnstitut De Beaute

(0 216 349 71 82) Yosun terapisi, elektrikle pasif cimnastik, elle vücut masajı yapılıyor.

ALEV Güzellik Merkezi

(0 216 357 58 85) Vakumla ve elle özel selülit masajı, elektrikli pasif cimnastik, oksijen ve vitamin makinası ile uygulama yapılıyor.

ENES Bio Estetik Center

(0 212 231 21 21) Yosunlu ürünlerle, ısımatlı, soğutmalı özel selülit tedavisi ve elektrikli ve masajlı selülit ve göğüs toparlama tedavisi yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!