Güzelim ama şansım yok

Güncelleme Tarihi:

Güzelim ama şansım yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2008 00:00

Sinem Sülün, yarışmaya iyi hazırlandığı, güzellik kadar zekanın da önemli olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

SİNEM SÜLÜN FOTOĞRAFLARI

Vietnam'da 14 Temmuz'da düzenlenecek Miss Universe'te ülkemizi temsil edecek olan Sinem Sülün, yarışmaya iyi hazırlandığı, bu tür organizasyonlarda güzellik kadar zekanın da önemli olduğunu söyledi. Medyanın en çok ilgi gösterdiği kızlar arasında yer alan Sülün, "Ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın" diyor.

Vietnam'da 14 Temmuz'da düzenlenecek Miss Universe öncesi hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. 80 ülkenin temsilci güzelleri geçtiğimiz hafta Vietnam'ın Hanoi kentinde düzenlenen yemekte basına tanıtıldı. Yarışmada Türkiye'yi 2007 Türkiye ikinci güzeli Sinem Sülün temsil ediyor. Yarışmaya katılan kızlar önceki gün de tekne turuna çıktı. Vietnam'ın

Güzelim ama şansım yok
doğal güzellikleriyle ünlü sahillerinde basının karşısına çıkan güzeller, bol bol fotoğraf çektirdi. Medyanın ilgi gösterdiği kızlardan biri de Türkiye adına yarışan Sinem Sülün'dü. Telefonla ulaştığımız Sülün sorularımızı yanıtladı:  

- Yarışmaya katılmanızı kim istedi? Nasıl başvurdunuz?

Samsunluyuz ama 5 yaşından beri İzmir’de yaşadım. Babam askerdir. Annem Karadenizli. 2005 yılında Uğurkan Erez’in koreografisini yaptığı bir yarışmada birinci oldum. Annem "Ben kızlarımı manken yapacağım" derdi eskiden beri. Aklımda yoktu o zamanlarda. Lise ikinci sınıftaydım bu yarışmaya girdiğimde. Sonra babam gazetede yarışmanın ilanını gördü ve "Katılacak mısın kızım" dedi. Ben de "Olur" dedim ve katılıp birinci oldum. 2006 yılında Miss Turkey’e katıldığımda yaşım tutmadı. 2007 yılında tekrar girdim. İkinci seçildim ve Miss Universe'tedeyim şimdi de.

Haberin Devamı

- Derece almayı umuyor musun?

İyi hazırlandım ama bilemiyorum, şans. Aslında çok istiyorum ama kendi çapımda Sinem Sülün olarak hazırlandım projeye. Dünyadaki ülkeler çocuk yaştan itibaren kızlarını hazırlıyorlar bu yarışmalara. Aklınıza gelebilecek her yönde hazırlıyorlar. Bu yarışmalar çok büyük projeler ülkeler için. Turizm, dışişleri ve hükümet de dahil destek oluyorlar.

- Bu yarışmalara hazırlarken Türkiye’deki eksiklikler nedir sizce?

Çok eksiklikler var. Herkes konuşuyor sadece. Ben de açık sözlüyüm, söylemem gerek ve herkes konuşuyor çünkü söz bedava. Türkiye’de bu böyle. Diğer ülkelerde 11 yaşından sonra seçiliyorlar ve eğitiminden lady gibi yetişmesine kadar her şeyi donanımlı olarak sağlanıyor. Mesela kamp yaşamı anlatılıyor ve öğretiliyor çünkü çok önemli o kamp zamanı. Hediye seçimleri çok önemli çünkü sizin kimliğinizi yansıtıyor ülke olarak hepsi. Birçok ülke var yarışan ve

/images/100/0x0/55eb5636f018fbb8f8babf82
burada nasıl dikkat çekebilirsiniz, bunu bilmeniz gerekiyor. Çok muhteşem olmanız, çok iyi konuşmanız gerekiyor. Bir şekilde iletişiminizin, vücut dilinizin ya da meziyetlerinizin çok iyi olması gerekiyor. Sempatik olmanız da gerekli.

Haberin Devamı

- Dönüşteki hedefleriniz neler?

İzmir’de yaşıyoruz, üniversiteye ciddi bir şekilde hazırlanıp ailemle birlikte İstanbul’a yerleşmek istiyorum. İlk tacımı aldığım için modellik yapmak istiyorum, içimde kalmasını istemem. Tekstil çok iyi durumda değil ama işimi yapmak istiyorum. Oyunculuk yapmayı düşünüyorum ama ilk önceliğim okul.

- Kimleri örnek alıyorsunuz?

Disiplini ve iş temposu nedeniyle Tuğba Özay’ı çok seviyorum. Şu işe gitmem, bu işi yapmam demiyor gördüğüm kadarıyla ve çoğu işimde Tuğba Hanım vardı. İş olarak onu beğeniyorum ama bir zamanlar modellik yapmış ve şu anda ailesiyle çok mutlu ve oyunculuk yapan Arzum Onan’ı da örnek alıyorum aynı zamanda. O şekilde ilerlerim ben de sanırım.

- Erkek arkadaşınız var mı?

Yok, güzel bir kızım ama aşkta şansım yok (gülüyor). Aslında şu anda sadece düşündüğüm iş kariyerim, ayrıca seçiciyim bu konularda da. Seçilmem seçerim.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!