Borani nedir? Patates borani nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Borani nedir Patates borani nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2019 11:51

Yöresel bir yemek olan boraninin farklı uygulamaları mevcut. Genellikle ıspanak ve kabaktan yapılan boraninin içerisinde kimi zaman börülce, bulgur, pazı ya da taze fasulye yer alabiliyor. Patates borani de bu yemeğin bir çeşidi. Peki, borani tam olarak nedir, patates borani nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Boranı, Anadolu'nun çeşitli yörelerinde farklı şekillerde hazırlanan bir yemek türüdür. Yalvaç ve Mecitözü civarlarında ise boranı, ıspanaklı ve fasulyeli olmak üzere iki çeşittir. İçerisine bulgur katılarak haşlanmak suretiyle pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı dökülerek servis edilir.

Nefis Patates Borani Tarifi İçin Malzemeler

1 adet iri soğan
2 adet haşlanmış iri patates
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 dolu çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber

Patates borani sosu için

Sarımsak
yoğurt
salça
domates sosu
Kıyılmış maydanoz

Patates Borani Tarifi Yapılışı

Patatesleri haşladıktan sonra kabuklarını soyun. Tava da sıvı yağı ısıtarak yemeklik doğranan soğanları kavurun. Bir kapta patatesleri püre haline getirdikten sonra üzerine tuz ve karabiber ekleyerek yoğurun. Üzerine kavrulan soğanı da ilave ederek tekrar yoğurmaya devam edin. Harçla yoğrulan patatesleri yuvarlayıp servis tabağına dizin. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayarak üzerine dökün. Bir tavada tereyağı eriterek içine nane ve kırmızı toz biberi atın. Yoğurdun üzerine tereyağını da gezdirin. Son olarak maydanozları doğrayarak üzerine serpip servis edin

 

BAKMADAN GEÇME!